o brătilă pe .ro

#HaiCuMine și SUN Plaza la un curs de prim ajutor!

Anul trecut am organizat două cursuri de prim ajutor din dorința de a ajuta cât mai mulți oameni să beneficieze de o astfel de pregătire. Îmi doresc, în primul rând, să trăim într-o lume mai sigură. Să știu că dacă eu sau cineva drag mie va avea nevoie vreodată de prim ajutor, va exista cineva în jurul său care va știi să îl acorde. Și apoi, desigur, e și dorința de a contribui la coeziunea socială. De a crește o comunitate de oameni uniți, implicați, activi pe plan social.

În România, 70.000 de oameni mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor. Asta înseamnă, în medie, aproape 200 de persoane pe zi… 

„Acum câțiva ani am fost la un „mini curs” de prim ajutor. Îi spun „mini” pentru că a durat cel mult două ore și am simțit că a fost mai mult ceva demonstrativ, căci nu am avut nici măcar ocazia să exersez și eu manevra de resuscitare pe păpușa căzută la pământ. Desigur, fusese ceva organizat gratuit și, deși pe moment fusesem entuziasmată, când am ajuns acasă mi-am dat seama că nu s-a schimbat mai nimic în ceea ce privește abilitățile mele de a oferi ajutor în caz de urgențe. Aveam în continuare sentimentul acela că risc să fac mai mult rău decât bine, așa că mai bine nu mă bag. E un sentiment pe care sunt convinsă că îl cunoașteți și voi.”

Așa a apărut ideea unei acțiuni #HaiCuMine prin care să ne luăm doza de curaj și doza de cunoștințe de prim ajutor. O vom face în cadrul unui curs complex și complet, de 6 ore, în cadrul căruia fiecare va avea ocazia să și practice, nu doar să asculte. Vom învăța despre manevra de resuscitare cardio respiratorie, dar și despre intervenții corecte în caz de înec sau de arsură.

Când și unde

Următorul curs va avea loc duminică, 21 octombrie, în intervalul 11:00 – 17:00, la SUN Plaza.

Mulțumiri sincere partenerului SUN Plaza pentru deschiderea în a susține acest proiect. SUN Plaza ne va ajuta atât cu spațiul de desfășurare, cât și cu acoperirea costurilor logistice și de promovare, făcând astfel posibilă organizarea cursului pe termen lung.

 

Spațiul de desfășurare se află la etajul 1, între zona de restaurante și cinema. 

Cine ține cursul și care este costul lui

Cum feedbackul primit de la participanți a fost foarte bun, cursul va fi ținut și anul acesta de către echipa de formatori ARISU.

curs prim ajutor - manevra resuscitareARISU înseamnă Asociația Română de Intervenție în Situații de Urgență. Au fost printre primii care au răspuns la mailul pe care l-am trimis anul trecut și s-au oferit, ținând cont de caracterul social al acțiunilor #HaiCuMine, să țină cursul la un preț minim, de 50 de lei / persoană, sumă în care este inclus și certificatul de prim ajutor.

***

În cadrul cursului, fiecare participant va avea ocazia să exerseze manevra de resuscitare pe o păpușă specială care îți arată dacă apeși prea ușor sau prea tare.

Înscriere

Pentru că este o acțiune #HaiCuMine în care numărul de locuri este limitat, rezervarea se va face pe baza completării formularului de mai jos. Avem, în total, 30 de locuri disponibile. Îți poți rezerva un loc de acum și voi reveni cu un reminder pentru finalizarea înscrierii la începutul lunii octombrie. Taxa de participare, în valoare de 50 de lei, se achită exclusiv în avans, prin transfer bancar.

[contact-form-7 id=”7688″ title=”#HaiCuMine Prim Ajutor”]


Despre proiectul #HaiCuMine

#HaiCuMine este un proiect de implicare socială bazat pe puterea exemplului personal (întrucât chem oameni doar acolo unde merg și eu) și a motivației venite din apartenența la un grup (pentru că știu că e mai greu să te mobilizezi atunci când trebuie să mergi singur).

Mai multe despre proiect și despre motivația din spate poți citi aici.

2 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.