o brătilă pe .ro

OMNIASIG a renovat o școală din județul Ialomița și bucuria de pe fața copiilor spune tot

În școala Gimnazială din satul Malu Roșu, comuna Armășești, județul Ialomița, nu mai fuseseră efectuate lucrări ample de renovare dinainte de anul 1990. Scaune ruginite, bănci și dulapuri cu lemnul decojit, săli neîncălzite, materiale de lucru învechite și, oricum, prea puține. Realmente vorbind, cum poți motiva un copil să vină cu plăcere la școală când condițiile de studiu nu sunt nici pe departe așa cum ar trebui să fie? Iar dacă acestea sunt condițiile în care studiază zeci de mii de copii din țara asta, oare ar trebui să fim surprinși că România este pe locul I în Europa la analfabetismul funcțional, o problemă care afectează 42% dintre elevii români?

Sala de studiu - inainte

La începutul lunii octombrie, OMNIASIG a demarat un proces complex de renovare a școlii. Au fost necesare peste 500 de ore de muncă pentru a reface structura interioară dezafectată a clădirii, structură care însumează o suprafață de aproximativ 1300 de metri pătrați. Beneficiarii campaniei? 72 de copii înscriși în clasele IV – VIII, 60 dintre aceștia provenind din familii defavorizate, fără un venit lunar fix.

OMNIASIG pentru Mai Bine

Acțiunea face parte dintr-o campanie mai amplă desfășurată de compania de asigurări – OMNIASIG pentru MAI BINE, prin care și-a propus să sprijine comunitățile slab dezvoltate din mediul rural, asigurându-le oportunități de dezvoltare și investind în îmbunătățirea infrastructurii locale. Proiectul reprezintă o parte integrantă a strategiei
de responsabilitate socială a OMNIASIG și constituie un pas important în asigurarea educației generației viitoare.

În prima etapă a proiectului, OMNIASIG a încheiat un parteneriat strategic cu Fundația World Vision România, în baza căruia cei doi parteneri vin în sprijinul comunității din satul Malu Roșu. În urma unei analize a nevoilor comunității, realizată împreună cu Fundația și cu autoritățile locale, a rezultat că nevoia primordială în acest sat o constituie școala în care învață copiii. Iar acțiunea nu s-a limitat doar la renovarea spațiului și dotarea acestuia cu mobilier și materiale de studiu noi. Biblioteca locală va fi dotată cu 500 de cărți și, mai mult decât atât, compania se va implica și prin pregătirea tuturor profesorilor din sat și organizarea unui workshop de educație financiară pentru o grupă de 50 de copii. Viața copiilor din satul Malu Roșu e pe cale să se schimbe. Iar bucuria de pe fețele lor când au intrat în noua sală de studiu… ei bine, spune tot.

Cheers!

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.