o brătilă pe .ro

S-a redeschis Adăpostul Temporar de Noapte ODESA!

Great news, everyone! Asociația Carusel a redeschis ieri, 22 ianuarie, Adăpostul Temporar de Noapte ODESA, un spațiu în care persoanele care trăiesc pe stradă pot beneficia de servicii sociale în perioada sezonului rece. Anul acesta, adăpostul funcționează în baza unui parteneriat dintre Carusel și Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Un spațiu nou, o capacitate mai mare

A doua veste bună este că Adăpostul Temporar de Noapte ODESA s-a mutat în zona Tineretului / Parcul Carol, pe Calea Șerban Vodă nr. 164 – 168, într-un spațiu mult mai mare, care poate găzdui până la 80 de persoane

Adăpostul este deschis zilnic, între orele 19:00 și 08:00, până pe 17 martie.

Ce servicii sunt incluse și cine poate beneficia de ele

Orice persoană fără adăpost poate beneficia gratuit de serviciile sociale disponibile, indiferent de zona de provenianță sau posestia unui act de identitate. Ocuparea locurilor se face în baza principiului „primul venit, primul servit”.

Dacă este depășită capacitatea spațiului, persoanele sunt direcționate și acompaniate către alte adăposturi de către echipa de teren a Asociației CARUSEL sau de către alte organizații.

Beneficiarii au acces la dușuri cu apă caldă, pijamale curate de schimb, cină și mic dejun, ceai fierbinte pe toată durata șederii, pat în camere de patru persoane și, uneori, activități de socializare.

Ah, la cerere se mai oferă și servicii de frizerie…  Și hai să vedeți cam care poate fi efectul unei nopți petrecute la ODESA:

Cum poți ajuta

Echipa CARUSEL răspunde sesizărilor venite din partea comunității și evaluează cazurile de persoane aflate în strada pe perioada noptii. Pentru aceste persoane, dacă își dau acordul, echipa de teren poate să asigure acompanierea către adapostul ODESA sau alte adăposturi. În cazul în care se constată refuzul pentru acompaniere, echipa de teren poate să distribuie pături, saci de dormit, căciuli și mânuși.

Pentru informații și alte detalii, puteți suna zilnic, începând cu ora 16:00, la numărul de telefon 0770 387 502.

***

În vara anului 2018, vă reamintesc, am strâns împreună fonduri, în cadrul Swimathon București, pentru dreptul la demnitate al persoanelor fără adăpost și pentru susținerea, în acest sens, a activității Asociației Carusel. Mă bucur să văd, încă o dată, că efortul nostru a contat. Kudos, Carusel!

Adapostul Temporar de Noapte ODESA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.