o brătilă pe .ro

Despre vin, răgaz și fericire

În esență, totul este despre emoții. Despre ce ne face să ne simțim vii și despre ce ne bucură sufletul. Acum aproape doi ani am început să îmi notez momentele în care mă simt fericită. Momentele acela în care simt că totul e bine, chit că nu e totul bine. Mi-am dorit să înțeleg mai bine ce dă cu adevărat sens vieții mele. Și, după zeci de notițe, uitându-mă peste ce am scris, am găsit un numitor comun – conexiunea. Nu zic „ conexiunea cu ceilalți oameni”, pentru că nu e musai despre oameni, cu toate că e majoritar despre ei. E și despre conexiunea cu natura și despre bucuria autentică pe care o simt când iau un brațe o vietate, cuvântătoare sau nu. Și e și despre conexiunea cu propria persoană. Despre momentele de liniște, despre răgaz, despre a-mi da timp să trăiesc pur și simplu, fără grabă, fără obiective, fără termene limită.

Printre notițe apar și eclere și paste cu fructe de mare și pahare de vin… Dar, pentru mine, nu e niciodată vorba doar de plăcerea oferită de un gust bun, ci de moment în sine. Pentru că un pahar de vin nu o să fie niciodată cu adevărat o bucurie dacă va fi băut în grabă. Un pahar de vin devine o bucurie atunci când e savurat în liniște, seara, după o zi plină, sau la un chef cu cei dragi mie, printre bancuri și povești. Așa apare, de fapt, paharul de vin pe lista fericirii.

„…când ajungem la ai mei și, după masă, bem câte un pahar de vin și ne dăm în sfârșit voie să nu ne mai gândim la alte lucruri decât la momentul de atunci; când suntem recunoscători că suntem împreună.”

„…când e duminică și singurul plan pe care îl avem este să gătim, să punem muzică și să desfacem și o sticlă de vin – ca să ne simțim ca cei care gătesc prin filme. :)”

„…când vizităm un nou târg de Crăciun și ne încălzim cu (cel puțin) o cană de vin fiert; când râdem și ne bucurăm de oamenii din jurul nostru, de lumini, de atmosfera sărbătorilor.”

***

La asta m-am gândit când Vincon România m-a invitat să vorbesc despre vin și momente aparte din viața mea. În esență, totul este despre emoții, trăiri, povești. Iar „Descoperă-i povestea” este mesajul prin care Vincon invită oamenii să afle povestea brandului Beciul Domnesc.

Imagine din interiorul cramei Beciul Domnesc

Crama BECIUL DOMNESC a fost construită în secolul XIV, în timpul domniei lui Ștefan cel Mare. Desemnat monument istoric, el adăpostește în prezent vinoteca profesională a companiei – peste 100.000 de sticle de vin, a căror vechime datează încă din 1949 și până în prezent

Elementul central al campaniei este micro-site-ul uncaracteraparte.ro, unde puteți afla mai multe atât despre povestea brandului Beciul Domnesc, cât și detalii despre sortimentele de vin și sfaturi de asociere culinară.

Știai, de exemplu, că Pinot Noir își datoreraza numele formei pe care o are strugurele înainte de cules? Mai exact, forma unui con de pin, iar Pinot Noir este unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri, cu o existență de peste 2000 de ani în plantațiile din întreaga lume. E roșu, demisec, cu nuanțe fructate de vișine și cireșe. Și merge la fix alături de aperitive, carne roșie și desert. Musai de savurat alături de cei dragi.

În „colecția de povești” a Beciului Domnesc se găsesc azi 12 sortimente de vin, dintre care 6 albe, 5 roșii și unul rose. Seci, demiseci sau dulci, cu note de citrice, caise, trandafiri sau vanilie, există un vin pentru fiecare. Pentru fiecare om și pentru fiecare moment aparte. :) Le poți descoperi povestea, aici.

Colecția de vinuri Beciul Domnesc

***

Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.