o brătilă pe .ro

#HaiCuMine la plantare! Pe 18 noiembrie, de Ziua Împăduririi Naționale!

De mai bine de 6 ani de zile, „Plantăm Fapte Bune în România” se ocupă de înverzirea țării și, cu ajutorul voluntarilor, din 2011 și până acum au fost plantați sute de mii de puieți. Anul acesta, Ziua Împăduririi Naționale, așa cum au botezat-o organizatorii, are loc pe 18 noiembrie, când acțiunile de plantare se vor desfășura concomitent în localități din 10 județe din țară. În 4 dintre ele, voluntarii vor reveni pentru completări de puieți, iar în celelalte 6 vor fi acțiuni de împădurire pe terenuri noi.

Localitățile în care se vor desfășura completări: Lețcani – jud. Iași, Peștera – jud. Constanța, Utvin – jud. Timiș, Armășești – jud. Ialomița.

Localitățile în care se vor planta puieți pe terenuri noi: Moinești – jud. Bacău, Cozieni – jud. Buzău, Jegălia – jud. Călărași, Șotânga – jud. Dâmbovița, Grecești – jud. Dolj, Vladimir – jud. Gorj.

Hai cu mine să împădurim Buzăul!
#HaiCuMine să plantăm copaci

Echipa #HaiCuMine la plantarea din 2016, Siliștea Gumești, jud. Dâmbovița.

Anul trecut am fost în Teleorman, anul acesta mergem în Buzău! Mai exact, în comuna Cozieni, la aproximativ 140 de kilometri de București. Aici este, în acest moment, nevoia cea mai mare de voluntari plantatori.

O să plecăm în jurul orei 08:00 și o să ne întoarcem în jurul orei 18:00.

Organizatorii ne pun la dispoziție unelte și puieți, precum și un instructaj la fața locului, dar de transport trebuie să ne ocupăm noi. Asta înseamnă că numărul de participanți depinde foarte mult de numărul de șoferi înscriși, iar locurile în mașină vor fi ocupate în ordinea înscrierilor. Nota bene, costul benzinei îl vom împărți frățește. Asta înseamnă cam 100 de lei / mașină, deci 25 de lei / căciulă dacă vom fi 4 oameni într-o mașină.

Înscriere

Pentru plantarea de anul acesta, perioada înscrierilor s-a încheiat. Ne auzim cu drag anul viitor! Iar dacă vrei să te țin la curent cu acțiunile #HaiCuMine, îți poți lăsa adresa de mail în formularul de mai jos:


    Despre proiectul #HaiCuMine

    #HaiCuMine este un proiect de implicare socială bazat pe puterea exemplului personal (pentru că voi chema oameni acolo unde merg și eu) și a motivației venite din apartenența la un grup (pentru că știu că e mai greu să te mobilizezi atunci când trebuie să mergi singur). Mergem împreună la ecologizări în păduri, la plantare de copaci, la donat de sânge, la cursuri de prim ajutor și tot așa! :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.