o brătilă pe .ro

Am testat programul Revvolution Online. Și câte ceva despre dieta cu grapefruit și pâine.

Cei apropiați îmi cunosc filosofia când vine vorba de bani. E un subiect ce merită un articol dedicat, dar, pe scurt, sună așa: „dacă am bani de sală, masaj și vacanțe, sunt bine”. Nu mi-am pus niciodată în minte să câștig o sumă anume, dar am căutat să am resursele necesare pentru trei dintre lucrurile care îmi îmbunătățesc considerabil viața: mersul la „sală” (a se citi „Yoga, Pilates, bazin de înot”), călătoriile și masajul. Mie nu-mi trebuie nici multe haine, nici multe perechi de pantofi, nici 10 parfumuri. Bașca, de când am descoperit filosofia zen și arta simplității, lucrurile parcă mai mult îmi aduc angoasă decât bucurie.

Experiențe. De astea vreau eu să am parte în viața asta.

În orice caz, azi după-masă eram la masaj și o doamnă a venit să se cântărească în camera în care mă aflam și eu. I-am spus, mai în glumă, mai în serios, că asta e ceva de făcut dimineața, pe stomacul gol și în pielea goală. Răspunsul m-a dat gata:

E ok, am mâncat doar un grapefruit și o felie de pâine!

Un grapefruit și o felie de pâine… Acesta îi fusese micul dejun. Mi-a spus că ține nu știu ce dietă, că merge la o nuntă peste câteva săptămâni. Probabil din acest motiv era și la masaj. Un fel de „îngrășatul porcului în Ajun”, doar că invers, varianta cu slăbitul. 

SOLUȚIA

Nu mă înțelegeți greșit, eu nu judec pe nimeni, cu atât mai mult cu cât am fost și eu porcul care voia să slăbească în Ajun. Am ținut și eu tot soiul de diete dubioase (mai puțin Dukan, de aia nu m-am atins nici cu gândul), am apelat și eu la tot soiul de aparate miraculoase cu descrieri SF (îl știți pe ăla cu „liposucția virtuală”, nu?) și mi-am dorit întotdeauna să fiu cât mai slabă în cât mai scurt timp posibil. Și, da, cred că fiecare învață cel mai bine din propria experiență. Dar m-aș simți vinovată dacă nu i-aș spune omului nu că dietele sunt o prostie – că nu toată lumea primește bine genul acesta de atitudine tranșantă -, dar că SOLUȚIA (fix așa, cu litere mari de tipar), atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, este un nutriționist.

Da, poate o să dai rapid câteva kilograme jos dacă alegi să te înfometezi sau să mănânci grapefruit cu pâine (???), dar gândește-te bine dacă asta îți dorești de fapt – îți dorești să dai câteva kilograme jos pentru o nuntă sau să dai jos grăsimea, să îți dezvolți masa musculară și să ai un super tonus pe termen lung? Nu kilogramele contează. Contează cum arăți, cum te simți, cum stau hainele pe tine. Pentru că un kilogram poate fi un kilogram de grăsime sau un kilogram de masă musculară. Și diferența de volum e semnificativă. Cam așa:

Acum gândește-te că în momentul în care alegi să te înfometezi, corpul tău nu se hrănește doar cu excesul de grăsime, ci roade cu poftă și din masa ta musculară.

Nu v-aș fi povestit toate astea acum dacă nu aș fi avut eu o revelație acum trei ani, în vara lui 2014, când m-am băgat în programul creat de Valentin Vasile, actualul Revvolution. La momentul respectiv, oamenii credeau că programul este în primul rând despre antrenamente draconice, dar, de fapt, programul a fost și este în primul rând despre nutriție. Pentru că adevărul adevărat acesta e: nu poți slăbi doar prin sport. Și mi-l amintesc și acum pe Valentin, la unul din primele antrenamente, vizibil supărat, căci tocmai avuseseră evaluările finale cei din seria de iulie și într-un jurnal de abateri se strecurase insidios o prăjitură în loc de cină.

O prăjitură nu e o abatare! O prăjitură e o eroare, nu trebuie să existe așa ceva!

În realitate, situația nu era așa de neagră, dar Valentin încerca să ne facă să fim cât mai conștienți de importanța respectării planului nutrițional. Și, da, mie Valentin mi-a schimbat viața. Nu doar că am reușit în 2015 să dau jos vreo 5 kilograme de grăsime, dar am reușit să îmi schimb toată perspectiva nesănătoasă pe care o aveam asupra slăbitului și am început din acel moment să îmi respect corpul mai mult. Asta a însemnat să mă gândesc de două ori dacă vreau să îi ofer o merdenea la micul dejun sau o omletă cu sparanghel și brânză de capră. A câștigat, de fiecare dată, omleta. Și nu doar din respect pentru mine, ci pentru că, odată ce scoți porcăriile din meniu pentru suficient de multă vreme, porcăriile nu îți mai fac atât de multă poftă.

Care-i treaba cu „revoluția online”

Un meniu făcut de un nutriționist nu o să te facă să vrei să te urci pe pereți. Un meniu făcut de un nutriționist are trei mese pe zi, are un conținut echilibrat de carbohidrați, grăsimi și proteine și e făcut pentru tine. Asta e poate cel mai important: nu e o dietă luată de pe net, o „rețetă universală”, ci e un meniu croit în funcție de tine și de nevoie tale. Asta am găsit eu acum trei ani și am regăsit anul acesta în cadrul programului Revvolution Online. Îl scriu cu bold, vă dau și link, vă recomand să vă și înscrieți. Așa, cât se poate de direct, pentru că e genul acela de lucru în care cred cu tot sufletul și pe care îl recomand cu toată încrederea. Varianta clasică a programului poate nu este accesibilă tuturor din punct de vedere financiar (deși investiția merită din plin și vă economisește, de fapt, o grămadă de bani aruncați în altă parte pe promisiuni fără efect), dar varianta online chiar are un preț super accesibil oricui și-a stabilit ca prioritate să slăbească sănătos. 180 de lei.

Eu am vrut să îl testez pentru simplul motiv că îmi doream idei noi de inclus în meniul meu construit după filosofia Revvolution. Nu mă mai interesa partea de antrenamente, voiam să iau doar porția de nutriție din pachet, așa că varianta online a venit la fix. Am primit și de data aceasta un meniu complet pentru o lună de zile și, da, am slăbit și de data aceasta 2 kilograme. Dar, vă spuneam, nu despre kilograme este vorba, ci despre faptul că mă simt excelent.

Ce include pachetul Revvolution Online:

  • exerciții Revvolution în format video, coordonate de Valentin Vasile – exerciții pe care le puteți face acasă – nu aveți nevoie decât de o saltea;
  • un ghid introductiv de biomecanica mișcării – pentru că este foarte important să executați corect exercițiile – atât pentru eficiența acestora, cât și pentru a evita să vă accidentați în vreun fel sau altul;
  • un program de nutriție personalizat, realizat pe baza chestionarului pe care îl veți completa on-line – aurul! :) – să aveți în vedere că programul este potrivit pentru cei care nu consumă carne de vită / porc / oaie / pui / curcan, dar e musai să acceptați peștele și fructele de mare;
  • un manual de nutriție – ca să înțelegeți mai bine „ce și cum”;
  • acces la comunitatea Revvolution – acces la grupul de pe Facebook, un izvor de resurse mișto, dar și la activitățile offline organizate pentru comunitate – cum ar fi, atelierele periodice de nutriție sau de biomecanica mișcării, organizate la sediul Revvolution.

banner Libris 2

***

Cam atât pentru acum, cu toate că pe tema asta a slăbitului și a lecțiilor pe care le-am învățat în ultimii 16 ani, aș putea să povestesc ore în șir. Dar revin, nu-i bai. De exemplu, abia aștept să vă spun cum am învățat eu să-mi accept fizionomia și să-mi iubesc unicitatea. Ușor n-a fost, dar, zău, totul începe prin respectul față de sine.

Ah, și vă stau, desigur, la dispoziție pentru orice fel de întrebări ați avea cu privire la program! :)

Cheers!

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.