o brătilă pe .ro

Înapoi în clasa a 9-a

În luna octombrie, organizația World Vision a desfășurat cea de-a IX-a ediție a campaniei de strângere de fonduri „Vreau în clasa a noua”, un proiect susținut de KFC și Pizza Hut. Pe parcursul întregii luni, oamenii au fost încurajați să doneze câte 1 leu în rețeaua de restaurante, fară a fi nevoiți sa achiziționeze vreun produs, contribuind astfel la bursele care vor ajuta copiii înscriși în program să se bucure de încă un an de școală. În 2015, cei 80,000 de euro strânși au sprijinit 120 de copii, prin burse de câte 250 de lei, oferite lunar de către World Vision.

Până în prezent, 800 de copii fără posibilități materiale au fost susținuți prin programul „Vreau în clasa a noua”, iar acest articol mai aduce încă o bursă lunară de 250 de lei. Provocarea a fost simplă: eu sunt cuminte și îmi fac temele (adică răspund la întrebările dintr-un oracol :D), KFC și Pizza Hut donează banii. Zis și făcut!

***

 1. Nume: Oana Raluca Brătilă
 2. Poreclă: Brătilă
 3. Vârstă: 29
 4. Primul lucru care îți vine în minte când te gândești la liceu: Cozile de la magazinul de la etajul 1 (la etajul 1 era?). L-au desființat undeva prin clasa a 10-a când a devenit ilegal să ai magazin în liceu. Vindeau numai porcării, desigur. Dar știu că ne luam gumă de mestecat Shock de acolo și era foarte bună. Și că făceam chetă ca să îmi cumpăr corn cu ciocolată.
 5. O melodie pe care o ascultai în clasa a IX-a:
 6. Ce ai scris/ ai fi vrut să scrii pe bancă: LOVE <3
 7. Cel mai amuzant moment pe care ți-l amintești din liceu: când în prima zi de școală m-am dus să fac cunoștință cu Alex Nicolaescu și replica lui a fost: „Tu ce p**a mea vrei?”. Am râs, desigur, cum să nu râzi? Prima zi la Colegiul Național Sfântul Sava.
 8. Ce i-ai spune acum colegei tale de bancă de atunci: Să aibă mai multă încredere în ea.
 9. La ce visai cu ochii deschiși în timpul orelor: Nu visam cu ochii deschiși în timpul orelor, comunicam cu colega de bancă prin bilețele. Aveam treburi importante de discutat, cine avea timp să viseze?
 10. Prima ta postare pe blog: Pute a lene, un articol scurt și la obiect despre procrastinare (un termen pe care nu îl cunoșteam acum 10 ani…)
 11. Cu cine ai vrea sa fii coleg de bancă din blogosferă? Cu Alina Constantinescu, să fim antisociale împreună.
 12. Ce i-ai spune unui copil care a trecut acum clasa a IX-a? Să aibă încredere în el, să nu se compare cu ceilalți și să se distreze! :)

 ***

Din Oceanul Pacific…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.