o brătilă pe .ro

Recenzii de la cititori #1: Adela Râpeanu despre filmul „Două Lozuri”

Toamna nu este anotimpul vostru preferat, nu vă place frigul, zilele voastre sunt din ce în ce mai mohorâte, chiar dacă e soare? O posibilă soluție să regăsiți buna-dispoziție, măcar pentru câteva ore, este un film bun, la care să râdeți în hohote. :)

***

Din 7 octombrie găsiți în cinematografe ”Două lozuri”, o comedie în regia lui Paul Negoescu, inspirată din celebra ”Două loturi” a lui I.L. Caragiale. Filmul respectă întocmai rețeta lui nenea Iancu și te face să râzi cu comic de nume, de limbaj, de costum, de caracter, de situație… Important e că râzi.

Uneori, râzi poate și puțin amar, pentru că acțiunea se petrece predominant într-un mic oraș de provincie din România, cu blocuri comuniste, Dacii moștenite de la părinți, birturi de cartier, tineri plecați la muncă în străinătate. Dar acțiunea te prinde, tot râzi și râzi și nici nu simți când trec cele 86 de minute până la rularea genericului de final. Ca să nu fie cazul de spoiler alert :), vă spun doar că filmul îi urmărește pe cei trei prieteni: Dinel, Sile și Pompiliu, aflați în căutarea unui bilet câștigător la 6 din 49, pe care – cum altfel? – l-au pierdut. Peripețiile celor trei, personajele cu care se întâlnesc și faimoasa lor Dacie 1300 albă vă vor smulge garantat măcar câteva hohote de râs.

Dacă v-au plăcut ”Love Building” și continuarea, o să vă placă și acest nou proiect al trio-ului Bucur, Papadopol, Boguță. Filmul îi reunește pe cei trei alături de Șerban Pavlu, Andi Vasluianu și actori debutanți, absolvenți ai școlii Actorie de film. Comedia este o producție independentă, s-a filmat în doar 15 zile cu un buget redus, dar nu se vede și nu simți asta în calitatea sunetului sau a imaginii și nicăieri altundeva în film.

***

A, foarte important! Păstrați biletele de intrare și, în spiritul filmului :), participați la concurs: puteți câștiga o Dacia 1300 recondiționată sau o masă cu cei trei actori în rolurile principale, o asigurare CASCO și multe alte produse promoționale.

Vizionare plăcută!

de Adela Râpeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.