o brătilă pe .ro

Provocarea Săptămânii: fă o faptă bună în fiecare ziVorbeam în weekend cu Orlando despre treaba aia cu „de Crăciun, fii mai bun”. Mă rog, mai exact îmi spunea Orlando că i se pare o tâmpenie și eu nu am vrut să-l contrazic. Eram în pauza de cafea și știam că risc o lungă discuție filosofică pe care nu am fi reușit să o încheiem în timp util.

Adevărul e că mie nu mi se pare o tâmpenie. Nu neg, ar fi ideal să fim generoși, iubitori și recunoscători în fiecare zi. Doar că în realitate lucrurile nu sunt atât de simple. Cred că în goana asta de zi cu zi ce caracterizează ultimele decenii și în obiceiul de a ne petrece mai mult timp cu nasul în telefoane decât cu nasul în nasul celuilalt, încă mai avem nevoie de astfel de ocazii speciale ca să ne aducem aminte de lucrurile care ne fac cu adevărat fericiți.

Mai cred, însă, că ține de fiecare dintre noi să păstrăm spiritul Crăciunul și după Crăciun și să încercăm să-i molipsim și pe ceilalți. E pe modelul acela cu „fii schimbarea”. Nu fi Grinch-ul. Eu știu că atât recunoștința, cât și generozitatea, sunt două elemente cheie ale fericirii. Am citit studii despre asta, dar am testat și pe pielea mea. De două săptămâni încoace țin un jurnal al Recunoștinței și încerc să nu pierd nicio seară în care să scriu în el. Am luat-o ca pe o provoare, îmi dau puncte când scriu în el și la finalul lunii mă recompensez. Până să se transforme într-un obicei am nevoie să exersez conștient. Căci altfel pur și simplu uit. Ajung uneori acasă la 11 noaptea și îmi vine mai degrabă să mă uit la un film până adorm decât să stau să mă gândesc la lucrurile bune care mi s-au întâmplat azi.

Așa că mă gândesc să vă lansez și vouă o provocare. Se numește „fă o faptă bună în fiecare zi” și vine mână-n mână cu mesajul campaniei “Împreună dăruim aripi de bucurie”, desfășurată de Sun Plaza alături de Hospice Casa Speranței.  Campania a început pe 17 decembrie 2015, când Sun Plaza a organizat, alături de Hospice, un concert de colinde pentru copiii de la Marie Curie și a donat consumabile zilnice, jucării și produse de igienă personală.

aripi de bucurie - sun plaza

Cei care au nevoie de Crăciun de ajutor au nevoie tot anul

Cei de la Sun Plaza au continuat campania lor de donare și după Crăciun și, până la finalul acestei luni, încă mai puteți contribui cu orice sumă de bani în urnele special amenajate. Toți banii strânși vor ajunge la Spitalul Marie Curie, unde, anual, peste 22.000 de copii, majoritatea din familii defavorizate, sunt tratați de boli grave și foarte grave.

Dacă nu sunteți din București sau nu aveți drum zilele astea prin Sun Plaza, puteți dona orice sumă de bani și în contul Hospice Casa Speranței – RO49 BPOS 8520 2606 441 RON01 – sau pe pagina lor de donații online, unde, odată încheiat procesul, pe ecran vă va apărea fix o imagine în conformitate cu mesajul campaniei. Bonus, veți primi și un email plin de recunoștință:

Prin gestul tau te-ai alaturat luptei pe care cineva o duce cu o boala incurabila. Ai ales sa iti pese si sa daruiesti clipe de normalitate unui copil sau unui adult a carui viata a fost Intunecata de un diagnostic necrutator.

Gestul tau este o fapta mare, care alaturi de altele ca ea, vor schimba lumea. Ajutorul tau daruieste zambet si reda speranta!

Știu că vreți și voi. :) Generozitate, recunoștință, fericire. Câte puțin în fiecare zi.

donatie hospice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.