o brătilă pe .ro

Taktifol și mama nu se supără!

Oana si TaktifolAcum două luni, pe când părul îmi era mai scurt și gradele erau mai multe, pozam alături de un perete pe care lăsasem un mesaj frumos pentru colege. Era un mesaj cu și despre fericire, bineînțeles, să fie în ton cu celelalte mesaje pictate pe pereții Institutului. Desigur, celelalte mesaje fuseseră pregătite cu grijă de Andrei, artistul echipei, beneficiaseră de multe simulări virtuale, un fel de „ciorne” ale designului, în timp ce creația mea se năștea <<aici și acum>>, cu nerușinare, direct pe „curat”. Aparent, cel puțin, căci în timp ce dorința mea de a „mâzgăli” pereții fusese satisfăcută cu brio, pereții nu aveau să rămână mâzgăliți, spre liniștea lui Andrei, pe care, între noi fie vorba, probabil că oricum nu l-ar fi deranjat atât de mult faptul că am scris pe pereți, cât faptul că nu am folosit niște culori în ton cu logo-ul Institutului. 

Magia se numește Taktifol și este o folie încărcată electrostatic, ceea ce înseamnă că aderă la orice suprafață netedă și poate fi pusă pe orice geam/ușă/perete. În plus, are calitățile unui whiteboard, ceea ce înseamnă că dacă folosești markere speciale poți să ștergi conținutul și să refolosești folia.

Cum nimic nu e întâmplător, eu am aflat de Taktifol fix când căutam o soluție pentru un soi de „vision board” pe care îl voiam pe perete, dar pentru care nu găsisem o variantă optimă de implementare. Pe de-o parte voiam să fie „prietenos cu mediul”, ceea ce însemna să nu schimb foaie după foaie, pe de altă parte nu voiam să dau găuri ca să instalez un whiteboard și în final a picat și varianta cu vopseaua neagră pe care se poate scrie cu creta, căci voiam să pot acoperi cumva cele scrise în caz de musafiri nepoftiți.

Da, știu că poate sună a text de reclamă la tigăi, dar chiar așa a fost! :) Nu e un articol plătit și nici nu am vrut să vă povestesc despre ele înainte să le testez bine de tot, așa că iată articolul după două luni de zile, timp în care am utilizat (și reutilizat…) trei folii în scop de dezvoltare personală. Pe una am folosit-o să îmi dau niște provocări săptămânale, pe alta să notez niște mesaje pozitive și pe ultima să trec lucrurile „de făcut” (după ce, timp de vreo două săptămâni a fost folosită și ca „Jurnal de Recunoștință”). Ideea era să le am cât mai mult timp în fața ochilor ca să-mi intre bine-n cap măcar pe cale subliminală.

Oscar si Folia Taktifol

Nu mă așteptam ca după două luni de zile foliile să fie în continuare acolo, dar… iată-le! Poza am făcut-o ieri și, da, cu acest articol tocmai am bifat provocarea săptămânii. Ce e important de știut, cât să nu vă ambalați dacă vi se întâmplă, e că folia nu se mai șterge așa ușor dacă textul rămâne acolo mai multe de două zile, dar că se rezolvă imediat cu niște acetonă. Pentru recompensele de lângă provocările mele săptămânale am folosit niște post-it-uri încărcate electrostatic, de la Stattys (din păcate au site-ul în mentenanță…).

***

Altfel, sunt curioasă ce-au de spus mămicile. E bună ideea tapetării unui perete cu Taktifol sau ba?

Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.