o brătilă pe .ro

Hai să ajutăm un om care are nevoie de îndrumare!

Pe scurt, acum 4 ani de zile scriam un articol despre sistemul medical din România. Spuneam atunci că nu l-am scris în ideea de a mă plânge, ci pur și simplu de a aduce la cunoștința celorlalți niște hibe ale sistemului. Și mai spuneam că „Îmi doresc să trăiesc într-o Românie în care inițiativele bune și corectitudinea să fie încurajate, nu descurajate prin legi și măsuri absurde.” Asta pentru că anii în care am lucrat în calitate de PFA au fost o sursă continuă de stres pentru mine, în condițiile în care mi-am dorit să activez în completă conformitate cu legile stabilite de statul român. Din păcate, nu am simțit niciun fel de sprijin din partea statului, ci doar piedici continue puse de un sistem birocrat în fața unui om dornic să fie corect. Am văzut un sistem coercitiv care pedepsește abateri minore, dar care nu vine în întâmpinarea problemelor cu soluții care să fie în beneficiul tuturor părților implicate.

S-a vorbit mult în ultima lună despre corupție. Am scris și eu, acum două săptămâni, despre corupția care este percepută ca fiind o problemă majoră de 99% (!!!) dintre cetățenii României, conform celui de-Al șaselea raport de coeziune economică, socială şi teritorială, emis de Comisia Europeană în iulie 2014. Ce nu am menționat însă la momentul respectiv este că în raportul cu pricina sunt oferite și niște potențiale soluții în ceea ce privește corupția, iar una dintre ele ține de „reformele administrative de reducere a birocrației și simplificare a reglementărilor”. Sper doar că domnul Dacian Cioloș, actualul prim-ministru al României, va ține cont de aceste recomandări venite din partea unei instituții în care, de altfel, a și activat.

Mijloace de combatere a coruptiei

***

Acest articol a pornit însă de la un comentariu pe care l-am primit acum trei zile la articolul scris acum 4 ani. Nu am știut ce să-i răspund persoanei respective, dar am hotărât să îi dau mesajul mai departe, în ideea că poate ajunge la cineva care poate ajuta. Îl las, așadar, mai jos, cu mențiunea că am adresa de mail a persoanei și o pot pune în legătură cu cine ar dori să se implice mai mult în acest caz.

„Buna seara, eu am o problema mai delicata. Sotul meu a suferit un accident de munca in Spania, in urma caruia a ramas invalid. Acum vrem sa ne stabilim in romania, dar nu reusesc sa intram in sistemul romanesc. Pot sa spun ca am cheltuit deja o suma enorma de bani fara rost si fara nici un rezultat. Te trimit din usa in usa, fara nici un raspuns. Astazi am platit si asigurarea de sanatate ca asa mi s-a spus la casa de asigurari, cu 6 luni din urma, si tot nu suntem acceptati la comisie pentru a-l incadra intr-un grad… Am capatat nervi si cred ca voi capata si o depresie. Este o nebunie birocratia din romania, nu stiu ce sa mai fac si incotro s-o mai apuc. Daca cine a mai trecut prin asemenea situatii, va rog, as dori o indrumare. MULTUMESC”

Si eu vă mulțumesc anticipat și hai să încercăm să ajutăm. Să nu uităm că #SuntemColectiv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.