o brătilă pe .ro

Biți de fericire

Despre fericire ar fi multe de spus, dar, dacă ar fi să aleg cele mai importante lucruri pe care le-am învățat în ultimii doi ani, printre ele s-ar număra cu siguranță și ideea pentru care militează Jose Mujica în filmarea de mai jos, (min. 1:20 – min. 3:20).

Pe scurt, ce spune Mujica este că fericirea vine din interior și că e o simplă iluzie, creată de o societate consumeristă, faptul că deținerea unui telefon mai performant, a unei vile cu pisicină sau a unei mașini luxoase ne va face mai fericiți.

 

Niciun obiect exterior nouă nu ne poate aduce fericirea prin simpla sa obținere și deținere. Indiferent de forma sau de valoarea acestuia. Dimpotrivă, ne împovărează și condiționează ceea ce nu ar trebui condiționat – însăși fericirea -, dacă transformăm astfel de obiecte în lucruri de care avem nevoie, când de fapt ar trebui să le privim drept simple gustări care să ne gâdile simțurile.

***

Astfel de „gustări” îmi doresc să vă prezint și eu într-o serie de articole pe care am ales să le numesc „Biți de fericire”. Biți de la unitățile de informație reprezentate în lumea digitală prin 0 sau 1. Lucruri mici care pot să contribuie la o stare de bine. Care pot să stimuleze „neurotransmițători ai fericirii”, fie că este vorba de endorfină, serotonină, dopamină sau oxitocină.

meet-your-happy-chemicals-dopamine-serotonin-endorphin-oxytocin-1-638

Întreaga serie de articole poate fi urmărită aici.

*toate produsele/serviciile prezentate în această serie de articole sunt folosite de mine și împărtășirea lor nu este urmare a unei menționări plătite de vreun producător/prestator de servicii;

2 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.