o brătilă pe .ro

Swimathon, episodul 2: Ce înseamnă 10 lei.

Pe 12 iulie înot pentru proiectul „Ajungem Mari”, în cadrul evenimentului Swimathon. Nu sunt înotătoare de performanță, dar ieri, după primul antrenament, m-am bătut singură pe spate pentru performanța personală de a termina un bazin olimpic. Nu pare cine știe ce, dar când încerci să îl faci într-un timp cât mai scurt, ca să lași mai multe minute și pentru colegii de echipă, devine un proces destul de solicitant. Iar obiectivul meu este ca până pe 12 iulie să reușesc să termin acest bazin fără să simt că, la capătul lui, îmi dau duhul. Apoi să vină colegul Cătălin, să bage 4 bazine rapid, să mai bage câte unul și ceilalți colegi și apoi să o luăm de la capăt. Cam ăsta ar fi planul. :)

Dar ca să trecem la subiectul zilei de azi, articolul în care povesteam despre motivația mea de a participa la acest eveniment a strâns aproape 100 de like-uri. Mai exact, în acest moment, la ora 14:40, are 98 de like-uri. Like-uri binevenite, desigur, ce contribuie la buna mea stare de spirit, dar care nu ne ajută, concret, să implementăm proiectul acesta minunat, pentru care avem nevoie de contribuții financiare. Contribuții care, am spus-o de atâtea ori, nu trebuie să fie sume imense. Că-s 5 lei, că-s 10 lei, orice contribuție contează și se primește cu drag și recunoștință, aici. :)

O donație, dacă mă-ntrebați pe mine, trebuie să vină din suflet, pentru că omul chiar simte că vrea să facă asta și nu pentru că s-a tras de el. Dar, din punctul meu de vedere, încă mai avem de lucrat la partea în care avem încredere în proiectul pentru care donăm și, mai ales, la partea în care suntem conștienți de faptul că donația noastră chiar e importantă. Pentru că avem tendința să spunem ba că ONG-urile fură, ba că 10 lei în plus sau în minus nu contează. Cu privire la prima parte, ce vă cer eu este să aveți încredere în mine, nu într-un ONG de care probabil ați auzit acum pentru prima oară. Cu privire la a doua parte, gândiți-vă că dacă 10 oameni au impresia că 10 lei nu contează și nu donează suma respectivă, deja s-au pierdut 100 de lei. 100 de lei care, în medie, asigură materiale de cursuri pentru o grupa de 10 copii din centre de plasament, timp de o lună.

Un calcul simplu și realizezi că, de fapt, 10 lei chiar contează. 10 lei înseamnă o lună de program educațional pentru un copil dintr-un centru de plasament sau un apartament social. 20 de lei înseamnă două luni de program. 30 de lei înseamnă trei luni de program. Una, două, trei sau mai multe luni în care…

Cu ajutorul expertilor nostri si a unei retele de voluntari, prin cursuri, ateliere si workshop-uri, vizite saptamanale sau in centre, in functie de natura activitatii sau excursii in afara centrelor, incercam sa obtinem rezultate vizibile si un impact pe termen lung:

  • Ii invatam sa socializeze, sa fie o echipa, sa aiba incredere in ei, sa se respecte unii pe altii, sa fie toleranti si generosi
  • Ii pregatim sa infrunte cu curaj lumea de afara
  • Le aratam ca sunt egali cu ceilalti copii si au toate sansele sa ajunga unde isi doresc
  • Dam frau liber viselor lor, orientandu-i in cariera

Cu o educatie solida, cu incredere in sine si cu determinare, orice copil poate reusi! 

sursa: website AjungemMari

Așa că, dragi prieteni, ce aveam de spus, v-am spus. Acum, de voi depinde. Vă aștept cu drag, pe 12 iulie, în galeria oficială! ;)

Și dacă vă hotărâți să susțineți proiectul și printr-o donație în lei, aici e locul: .

Va trebui să selectați proiectul „SalvaMarii – Dă-ți pasiunea mai departe( atenție, că mai sunt niște salvamari pe acolo :) ) și să optați fie pentru o donație fixă, fie pentru una ce depinde de numărul de lungimi bazine pe care vom reuși să le înotăm în cele 50 de minute.

Dacă vreți să faceți o donație, dar încă nu v-a intrat salariul, nu vă panicați. Completarea formularului reprezintă un angajament de plată, donația efectivă putând fi făcută până pe 31 iulie. :)

Vă mulțumesc! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.