o brătilă pe .ro

Zilele Porților Deschise la Serviciul de Ambulanță București- Ilfov

Săptămâna aceasta, adică de azi până duminică, Serviciul de Ambulanță București – Ilfov și Societatea de Salvare București organizează Zilele Porților Deschise.

Este vorba de porțile sediului central, situat pe strada Mihai Eminescu, nr. 226. Din păcate, programul de vizitare se încheie la ora 19:00, dar, din fericire, așa cum vă spuneam, sediul central va fi deschis și în weekend pentru oricine dorește să vină. Programul complet: 09:00 – 13:00 și 15:00 – 19:00.

Vizitatorii vor putea vizita sediul și vor primi informații despre istoria Serviciului de Ambulanță si despre tehnicile de resuscitare care salvează vieți. În plus, în cadrul acestui eveniment, respectând regulamentul, există șansa pentru doritori de a asista la un caz, alături de un echipaj complet (medici și asistenți) de pe Ambulanță. O experienta nu doar inedită, dar, mai ales, una din care cu siguranță oricine are ce învăța.

PS: știați de programul „Există un erou în fiecare dintre voi și de aplicația ce s-a lansat de curând?

exista un erou in fiecare dintre joi

Vorbesc de un program în care se poate înscrie oricine persoană de peste 14 ani care vrea să salvețe o viață. Voluntarii înscrişi – și anterior pregătiţi şi atestaţi în prim ajutor de către Societatea de Salvare Bucureşti – acţionează ca first responderi pentru urgenţele de cod roşu şi galben din locurile publice, până la sosirea echipajului medical specializat.  În orice urgenţă de cod roşu sau galben, acţiunea în primele 5 minute de la alertare, face diferenţa între viaţă şi moarte. Deşi o inimă poate fi repornită şi după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile.

Înscrieri se fac aici, urmând ca ulterior să fiți contactați pentru confirmarea prezenței la cursul de prim ajutor.

După promovarea cursului cu minim 7, poți participa la program fie prin intermediul site-ului, caz în care vei primi alerte prin SMS, fie prin intermediul aplicației mobile, despre care te invit să afli mai multe în filmulețul de mai jos:

Știu, e greu să îți asumi responsabilitate pentru viața cuiva. Dar sunt oameni care fac asta zilnic și fără curajul cărora prea mulți oameni nu ar supraviețui. Înscrie-te, participă la cursul de prim ajutor și… curaj, fii un erou, salvează o viață! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.