o brătilă pe .ro

Bucharest? There’s an app for that!

Sigur știi și tu cel puțin un om care susține că Bucureștiul e, pardon my French, de rahat. Ba chiar s-ar putea să fii tu acel om, dar, nu-ți face griji, acest articol nu este despre tine. Este despre Alex și Dragoș, doi băieți care s-au gândit să pună în valoare acest oraș despre care, țin minte și acum, un fost șef slovac îmi spunea că este unul dintre orașele lui preferate. Celălalt era New York.

Desigur, e o chestiune de gust, întotdeauna e, dar la fel de bine e și o chestiune de perspectivă dacă alegi să vezi urâtul din ceva sau dacă alegi să vezi frumosul. Alex și Dragoș au mers pe a doua variantă și anul trecut au pus bazele proiectului Travelers of Bucharest. Au căutat să vadă frumosul și prin ochii turiștilor și, de-a lungul a 11 luni de zile, au vorbit cu peste 1000 de oameni veniți din peste 60 de țări din întreaga lume. Poveștile lor despre București au fost strânse pe pagina de Facebook a proiectului, ce are în momentul de față aproape 15.000 de fani.

Alex și Dragoș nu s-au oprit aici și anul trecut au făcut ce „alții” (da, da, acei „alții”) nu au fost în stare. Au lansat un ghid pentru turiști.  a ajuns deja în mâinile și pe monitoarele a peste 15.000 de persoane, iar de sunteți curioși cum arată și ce conține, îl puteți descărca și voi, gratuit, de aici. Aveți în vedere faptul că Alex și Dragoș sunt doi oameni pasionați de scris și, respectiv, fotografie, amândoi cu experiență în comunicare, ceea ce a făcut ca tot proiectul Travelers of Bucharest să fie realizat, din punctul meu de vedere, absolut impecabil.

***

But wait, there’s more!

Alex și Dragoș, fondatori Eventur Group. Azi, ce să vezi, au mai lansat ceva. De azi, Bucureștiul are o aplicație mobilă dedicată celor care vor să se bucure de timpul petrecut în Capitală, fie ei turiști de peste hotare, expați sau pur și simplu bucureșteni care habar nu au ce evenimente au loc în orașul lor. Pe scurt: Bucharest City App.

Bucharest City App - Vizual 1000x700

„Bucharest City App aduce orașul pe smartphone-ul tău, cu informații exacte și personalizate despre orice activitate de timp liber: evenimente, restaurante, cafenele, pub-uri, cluburi, magazine, atracții turistice, spa-uri și multe altele, toate atent selecționate și actualizate în timp real.

Mai mult decât o aplicație de mobil, Bucharest City App este o rețea socială la nivel local deoarece le permite utilizatorilor să-și genereze singuri colecții de locații preferate pe care le pot distribui cu prietenii.”

este disponibilă gratuit în și , dar și într-o variantă web. Descărcați, utilizați, dați vestea mai departe și amintiți-vă să oferiți și feedback, fie el pozitiv sau constructiv. E un proiect făcut pentru București și merită să contribuim la creșterea lui.

Alex, Dragoș, felicitări și mulțumiri! :)

PS: genială ideea de a integra și o listă cu farmacii cu program non-stop!

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.