o brătilă pe .ro

Copii și lalele

La invitația Asociației „Little People Romania”, azi am fost în vizită la copiii internați la Institutul Clinic Fundeni și am făcut, împreună, origami. Asociația este alături de copiii bolnavi de cancer internați în 6 centre de oncopediatrie din București, Cluj – Napoca, Iași și Timișoara, asigurând atât de importantul (incredibil de importantul…) sprijin psiho-social pentru peste 80% dintre copiii și adolescenții aflați sub tratament la ora actuală în România.

Am cunoscut copii incredibil de inteligenți și am făcut, zic eu, un schimb corect nu doar de informații și cunoștințe, ci și de energie pozitivă. :)

În Iustin, de exemplu, am identificat un mic geniu. Umblă cu o sticlă de apă după el – „păi dacă sunt element apă? Și copaci, și pământ…” -, are 8 ani și este incredibil de vorbăreț, iar replica zilei a fost cu siguranță: „Să-mi explice și mie cineva, cum prin zidul imaginar pe care l-am construit din pământ portocaliu, a trecut culoarea gri!”. Gri-ul l-am anihilat ulterior apăsând un buton (imaginar) din camera de joacă. Iustin e și incredibil de bun la matematică, așa că îi prevăd un viitor strălucit. Sper să fie bine.

Mitică, în schimb, are 14 ani și este următorul origamist șef. După prima demonstrație de cum se face o lalea, Mitică a făcut două. Așa că am promis să mai revin și să-l pregătesc pentru a ține el următoarele lecții.

Până atunci, ce ziceți să exersați și voi o lalea origami? E un model simplu, dar care cu siguranță va bucura pe oricine îl va primi. Tutorialul, aici –>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.