o Blog Chef brătilă | o brătilă pe .ro
o brătilă pe .ro

o Blog Chef brătilă

Este ora 23:12, ceea ce înseamnă ca mai am la dispoziție 48 de minute să scriu acest articol și să-l înscriu pe pagina de concurs. Feels like college all over again!

Ideea e simplă: Standout, împreună cu Danone Nutriday, caută un Blog Chef și participarea presupune propunerea unei rețete pe bază de iaurt. Aproape toți participanții s-au înscris cu rețete de prăjiturele și prăjiturici, unii chiar m-au dat pe spate (Robert, cel puțin, dacă chiar a făcut el nebunia aia de acolo – și nu insinuez că n-ar fi făcut-o, sunt sincer impresionată  –, jos pălăria!), dar cum eu nu sunt cel mai mare fan al dulciurilor, am zis să încerc altceva, chit că e ca și cum aș concura împotriva unor poze cu pisici, eu având una cu un cățel…

Dar pe mine gătitul chiar mă relaxează și mă binedispune și oricum trebuia să-mi pregătesc porția de supă pentru săptămâna care vine, pe modelul „nicio săptămână fără supă”, așa că, iată-mă!

23:22 și încă nu am scris rețeta. 

Supă cremă de morcovi, cu ghimbir, chilli și iaurt


Rețeta inițială este a Violetei, căreia i-am mulțumit deja și pe FB pentru împărtășirea minunăției! :) Eu, însă, am modificat-o puțin, pentru că, deși mie mi s-a părut delicioasă, cei care au mai gustat din ea mi-au spus că ar fi prea dulce (de la morcovi, desigur, dar și de la smântâna dulce). Așa că am vrut să încerc o variantă mai răcoritoare și provocarea cu o rețetă ce are iaurtul printre ingrediente a venit la fix. Iar rezultatul este o supă extraordinar de gustoasă și de sănătoasă. (și mai e și ieftină și se face și repede!) :D

ingrediente supa crema de morcovi

Așadar, iată ingredientele, pentru două porții de supă:

– o ceapă tăiată fideluță

– 3 foi de dafin

– o linguriță de unt

– o lingură de ulei de măsline

—— ceapa o punem la călit, în ulei și unt, direct în oala în care vom prepara supa, alături de foile de dafin, și o lăsăm la foc minim, cu capacul pus, 10 minute

– o mână de țelină tăiată cubulețe

– 3 morcovi (din cei mai mari!) tăiați rondele

– un litru de apă sau supă de legume (recomand, desigur, varianta cu supa, care se poate prepara, în varianta rapidă, din două cubulețe de concentrat de supă, dizolvate într-un l. de apă fiartă)

—— țelina, morcovul și supa se adaugă după cele 10 minute în care am lăsat ceapa la călit

– 5 – 6 căței de usturoi românesc (e mai gustos, zău) / 2 – 3 căței de usturoi chinezesc (că sunt mai mari…)

– 3 cuișoare

– o linguriță de ghimbir mărunțit bine

– o jumătate de linguriță de nucșoară

– o jumătate de linguriță de chilli (aici depinde, de fapt, de calitate chilli-ului, de cât de iute e. eu merge pe ideea „cu cât mai iute, cu atât mai bine!)

—– usturoiul, cuișoarele, ghimbirul, nucșoara și chilliul se adaugă după încă vreo 10 minute

Totul se mai lasă la fiert în jur de un sfert de oră. Ideal este să testați morcovul și mai devreme și, dacă este pasabil, să opriți focul. Cu cât fierbe mai puțin, cu atât își păstrează mai bine culoarea. :)

Pescuim foile de dafin, băgăm blenderul, adăugăm paharul de iaurt (100/125 de ml.), niscaiva piper și – doar dacă mai e nevoie – sare, amestecăm bine, punem în farfurii, ornăm sau nu ornăm, în funcție de cât ne e de foame, îi facem eventual și-o poză să o punem pe Facebook și apoi ne bucurăm în sfârșit de ce-a ieșit din mâinile noastre. :)

Poftă mare!

23:51, over and out

PS: votarea se face aici: http://www.nutriday.ro/blog-chef :))

About author View all posts Author website

Oana

Îndrăgostită de natură, fan DIY, pasionată de tot ce înseamnă educație, implicare și dezvoltare socială. Cred în bunătate, în zâmbet și în toleranță.
Încerc să fiu schimbarea pe care vreau să o văd în lume.

7 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *