o brătilă pe .ro

Big Build 2012 – pe 2 octombrie din nou pe șantier!

Big Build este evenimentul prin care Habitat for Humanity România sărbătorește ”Ziua Mondială a Locuirii”, construind împreună cu voluntari locuințe pentru familii defavorizate din România. Anul acesta evenimentul are loc în perioada 1-5 octombrie, simultan în două orașe diferite: Oradea și Preajba.

Dedicăm în acest fel luna octombrie căminului și familiei și invităm pe toată lumea să-și ia un răgaz pentru a se gândi la importanța și bogăția cuvântului ”acasă”.

Anul trecut am participat pentru prima oară la o astfel de acțiune socială și pot spune cu mâna pe inimă că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Ține de natura umană această satisfacție obținută atunci când construiești ceva, fie că ne referim mai mult într-un sens metaforic și vorbim de construirea unei cariere sau de construirea unui caracter uman, fie că e al nostru sau al copilului pe care l-am adus pe lume, fie că vorbim de construirea unui personaj sau a unor clădiri într-un joc de strategie și fie că vorbim de construirea propriu-zisă a unui obiect fizic, sub forma unui robot din pachete de țigări sau direct a unei case.

Satisfacția este însă incomparabil mai mare în momentul în care contribuția ta nu înseamnă doar un aport la „nașterea” unui obiect fizic, ci mult mai mult decât atât. Big Build nu înseamnă doar construirea unor case, ci construirea unor cămine la care nu se lucrează doar cu mâinile, ci cu toată ființa. Trup și suflet pentru ceea ce la sfârșitul celor 5 zile va însemna „acasă” pentru 14 familii defavorizate.

Big Build înseamnă mai mult decât construcția propriu-zisă a unor case. Evenimentul își propune să arate că mișcarea Habitat poate crește doar cu sprijinul voluntarilor și al tuturor celor care cred că se poate mai bine.

Cooperare și sprijin reciproc sunt valorile după care ne ghidăm la fiecare ediție. Invităm pe toată lumea să ni se alăture, având convingerea că puterea vine tocmai din această diversitate și interacțiune.

Cum a fost în 2011, când am făcut promisiunea că mă voi întoarce în fiecare an, puteți vedea, pe fast forward, aici:

Anul acesta acțiunea are loc în perioada 1 – 5 octombrie, simultan în doua orașe diferite – Oradea și Preajba -, iar eu voi fi pe șantier pe 2 octombrie, la Preajba.

În plus, anul acesta mi-am dorit foarte mult să contribui și la strângerea de fonduri necesare pentru implementarea acțiunii. Cei de la Habitat for Humanity au avut o idee foarte buna și ne-au dat posibilitatea a avea pagini de fundraising personalizate, fără să fie vorba, desigur, de vreo competiție de tipul „cine strânge mai mult”. Pagina mea o puteți găsi aici: http://www.bigbuild.ro/oana.bratila, iar donațiile se pot face fie prin ePayment, fie prin transfer bancar. În ambele cazuri, suma donată ajunge direct în contul Habitat for Humanity.

Pentru că sunt plecată din țară de ceva vreme și mă întorc abia la sfârșitul acestei săptămâni, orice varianta de strângere de fonduri, de tipul unei petreceri sau a unui workshop de origami ;), a picat. Știu că în mod normal nu ar trebui să fie nevoie de vreo motivație suplimentară, alta decât dorința de a ajuta și satisfacția care vine odată cu ajutorul oferit, dar mai știu și că orice dovadă de altruism trebuie încurajată.

Sunt la Londra zilele astea, U.K. fiind de altfel una dintre primele țări în care a fost „adoptat” proiectul Habitat for Humanity și am cumpărat 10 vederi pe care aș dori să le ofer, în calitate de „thank you postcards” :), primelor 10 persoane care fac o donație de minim 10 de lei. Vederile sunt foarte frumoase și înrămate ar arăta chiar  foarte bine pe un perete sau pe raftul unei biblioteci. În plus, va fi o amintire frumoasă a contribuției pe care ați avut-o la construirea unor cămine.

O să vă rog să anunțati aici în momentul în care faceți donația și vă voi contacta eu pe mail pentru a vă solicita adresa de livrare. :)

La construit înainte!

3 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.