o brătilă pe .ro

Sunteti niste ratati..

…voi cu campaniile voastre in care puneti oameni cu tricouri colorate sa va lipeasca fata pe stalpuri si sa imparta pungi goale…Voi care vorbiti de un Bucuresti mai curat dar nu va strangeti flyere-le aruncate pe jos si calcate in picioare de oameni… pe care tot fata voastra este. Si afisele lipite, rupte pe jumatate, pe intrarile de la metrou, tot voi o sa veniti sa le dezlipiti si sa curatati dupa ele? Chiar credeti ca “da bine” cand sunt 50 de afise unul langa celalalt pe care este scris numele partidului, dar care sunt sfasiate, mazgalite, sau cu fata unui candidat de la alt partid peste? Chiar va ajuta la imagine toate flyere-le pline de praf care sunt pe jos? Sau poate asta va caracterizeaza… mizeria.Si macar de ar exista putin bun simt, de a “se juca” fairplay. Nu, se lipesc afise de la un partid peste ale unui alt partid. Exista chiar oameni platiti sa rupa afise, sa faca mustati pe fete si sa deseneze penisuri… Si daca nici macar legea nu mai reuseste sa impuna limite… Am vazut afise de la partidul x lipite peste un mare panou publicitar al partidului y. Ok, stalpul nu e cumparat de nimeni, e libertate maxima, mai ales ca bunul simt, dupa cum spuneam, lipseste cu desavarsire. Dar pentru panoul ala se platesc o grama de bani (si nu o sa mai stau acum sa incep sa comentez si cu privire la aceste cheltuieli), iar cand isi pune altul un afis pe panoul pe care tu platesti acea grama de bani… mda…

Voi care sunteti interesati doar sa va vindeti marfa, sa va vindeti candidatul.
De ce nu exista campanii prin care oamenii sa fie incurajati sa se informeze si apoi sa vina la vot?
De ce nu vad macar un print prin care omul sa fie incurajat sa aleaga ce crede el ca e mai bine pentru tara asta?
Va convine sa pacaliti cativa prosti si va e de ajuns sa vina ei la vot, nu?
La dracu cu tara asta, important e sa va bateti in piept in fata celorlalti ca ati castigat alegerile.

Nu, nu sunt eu aia nebuna.
Sunteti voi aia ratati.

11 CommentsLeave a comment

  • Eu am o teorie: flyerele sunt puse intentionat pe jos pentru ca acolo se uita mereu bucuresteanul. Merge constant cu capul plecat, pentru ca nu mai are speranta la un primar bun.

  • Bine zici “mizerie”. Mizeria caracterizeaza intreaga scena politica din .ro. Nu o sa mai calc intr-o sectie de votare prea curand. Apropo, din cate stiu eu, pe stalpi n-ar trebui sa fie puse afise electorale, ca teoretic se monteaza panouri speciale pentru asa ceva.

  • Nu stiu daca “non mersul la vot” este solutia. Eu merg pe principiul: daca esti informat si ti-ai facut o parere clara privind ceea ce vrei sa votezi, mergi la vot! Daca habar nu ai si mergi sa votezi doar ca sa mergi, mai bine stai acasa! Cu alte cuvinte, nu sunt o persoana care incurajeaza mersul la vot. Consider ca e mult mai periculos sa mearga sa voteze persoane neinformate si eventual sa iasa Becalli presedinte, decat sa se prezinte doar 20% din populatie. Dar daca esti totusi bine informat, in ciuda faptului ca nu iti place nici o varianta de vot, e bine sa mergi macar pentru a vota “raul cel mai mic” cum se zice. Mi-as dori totusi sa se desfasoare campanii care sa incurajeze oamenii sa se informeze in acest sens.

  • ai perfecta dreptate Printesa! degeaba mergi la vot daca habar nu ai ce tre sa faci acolo! campanii de informare?! Doar daca ar putea fi facute sub forma de meciuri sau telenovele siropoase! Pe cativa, ne-ar interesa… in rest, asta e mentalitatea! Crezi ca sunt multi interesati, ce hahalere isi lipesc fetzele pe stalpi?! Oricum, rasapandacii respecta respecta cu strictete o limita de inaltime a aplicarii flyer-elor : nu prea jos pe stalp… ca se mai pisha cainii la stalp! Sau betivii! In rest, poa sa le calce lumea in picioare!
    Stii ce e mai trist?! Tot tu spuneai deunazi “ce e corect in lumea asta?”, asa ca… stii ca unii ca noi ar putea depinde ca si cariera, de vointa mushchilor unor astfel de … ratati?! Ai carte.. ai (dintr-o) parte!

  • sau… “fericiti cei saraci cu duhul” ;) am mai spus-o si o s-o mai spun. e bine sa traiesti in ignoranta.

  • Fa-ma fericit si spune-mi ce votezi, dupa ce te informezi foarte foarte bine inainte? Ai pe cine sa votezi fara sa te simti apoi vinovat ca ai ajutat la umplerea buzunarelor celor care preiau/pastreaza puterea? Am facut pe vremea alegerilor trecute lobby pentru Base si Alianta mortilor lor. N-am apucat sa si votez(mai bine) imi lipseau vreo doua luni pana implineam 18 ani. Tin minte ca eram foarte fericit, nu neaparat ca a castigat Basescu, caci nu pot spune ca eram vreun fan mare al sau, chiar si atunci, dar pentru ca nu a iesit tot PSD-ul. M-am gandit ca nu se poate sa fure si astia la fel de mult. M-am inselat. Au furat la fel de mult, si pe deasupra atat de prost organizat, incat s-a dus pe p**a alianta lor si in tara nu pot spune ca s-a miscat mare lucru. Mi-e foarte clar acum ca pe orice as pune stampila, as alege acelasi lucru. Furtul. Si nu mai vreau asta.
    Deci ai vreun argument serios care sa ma faca sa merg la vot? In afara de celebrul “rau mai mic”, de care mi-e greata de ani buni?

  • Pt Merced… daca ai adresat intrebarea cuiva anume, scuza-ma ca indraznesc sa dau eu un raspuns pe blogg-ul Carolinei. De fapt e un act non-responsiv… Pentru ca nu exista premisa ” a ma informa foarte , foarte bine”. De unde? Cum? Prin ce canal de comunicare?
    Din pacate, reusim sa ne informam (prin propria noastra perceptie, care e doar conjuncturala), doar dupa ce “alesii” si “emanatii” dau frau liber, adevaratelor lor porniri. Inca ceva… si daca unul din candidati ar fi frate cu mine, nu as putea spune ca sunt foarte bine “informat”. Candidatul e doar imaginea ( la noi, mascota) unui grup… cine face parte din grup? Cine stie adevarul? Chiar, oare candidatul acela, frate cu mine, stie cu adevarat, cine e in spatele sau? Asta, in cazul in care ar fi “dispus” sa ma “informeze”…Asa ca, raspunsul la ceea ce te-ar face fericit ar fi doar, inceputul unei lungi serii de intrebari, fara vreun raspuns verosimil. Imi pare rau! Si chiar daca as avea un raspuns clar, in fond… cati suntem, cei care ne plimbam pe acest blogg? Care am fost sensibilizati de acest articol? Ar fi cateva voturi “ok”. Cu cine ne punem? Cu mentalitatea unor ignoranti? Sa ma scuze ceilalti, dar majoritatea concetatenilor nostri a fost contaminata de ignoranta! da… fericiti, cei saraci cu duhul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.