o brătilă pe .ro

Carcoteli urate. Fericire frumoasa. Craciun.

In fiecare an, inainte de Craciun toata lumea incepe sa comenteze modul altora de a sarbatori ziua de 25 decembrie.

As intelege preocuparea pentru altii daca aceasta preocupare ar veni din iubirea pentru semeni, grija pentru ceea ce fac altii, dorinta ca ceilalti sa fie fericiti si alte chestii frumoase, dar utopice in societatea noastra.

Dar nu, pe noi ne intereseaza ce fac altii de Craciuni numai ca sa ne apucam sa spunem ce scarba ne este de Vasile ca o sa se indoape cu carnati si caltabos, ce scarba ne este de Ion ca o sa se imbete cu vin si tuica, ce scarba ne este de Maria ca tot ce are in cap este ca o sa primeasca o masina de la Mos Craciun, ce scarba ne este de Cristina ca mai stiu eu ce face ea si noua ni se pare aiurea.

Carcoteala are si ea rostul ei… Carcotasii, si aici ma refer la cei care fac emisiunea, fac misto de prezentatori si altii cu scopul de a ne amuza. Da, acest tip de carcoteala il inteleg, ar trebui sa fie inteles si de cei de care se face misto, si toata lumea sa se amuze.
Dar care este rostul de a-i critica pe cei pentru care Craciunul inseamna sa se indoape cu carnati si caltabos?

Orice persoana isi doreste in aceasta viata in primul rand sa fie fericit. Si asta ar trebui sa urmareasca in viata. Sa reuseasca sa fie fericit. DAR sa aiba grija ca in drumul lui spre fericire sa nu ii deranjeze pe semenii sai, sa nu ii faca pe acestia nefericiti. Oamenii aceia care se indoapa de Craciun sunt fericiti atunci cand fac asta.Poate daca nu s-ar indopa nu ar mai fi. Te-ai simti tu mai bine daca ei nu s-ar indopa? Sau te simti tu mai rau daca ei se indoapa? Nu inteleg cu ce te deranjeaza pe tine felul lor de a sarbatori. Atata timp cat asta ii face pe ei fericiti, fara sa te afecteze pe tine, de ce sa nu faca asta??
Nu spun ca orice om trebuie lasat sa faca ce vrea pentru a fi fericit. Pentru ca nu sunt de acord ca un om sa fie lasat sa ucida oameni pe strada doar pentru ca asta il face fericit. Din motivul pe care l-am expus mai sus. Ii afecteaza pe cei din jur. Dar atata timp cat un om poate fi fericit facand ceva ce nu ii afecteaza pe altii, atunci mi se pare normal sa o faca.

Pe de alta parte, daca pe voi va face fericiti sa comentati ce fac altii, atunci go ahead and do it. Atata timp cat asta nu ii afecteaza pe altii, evident. :) Si probabil ca nu ii afecteaza. Sunt prea ocupati sa fie fericiti mancand carnati, asa ca nu va mai dau atentie.

Si ca tot vorbim de Sarbatori si supararile unora. Am vazut ca Ana, si nu numai, era suparata ca nu mai deschide lumea usa colindatorilor. Sincer nu ii acuz. Daca ar veni copii care sa cante cu suflet si sa se bucure cand le dai mere si covrigi, le-as deschide si eu de 10 ori pe zi. Dar atata timp cat vin si canta repede 3 versuri, iar apoi daca nu le dai bani se uita chioras la tine, prefer sa nu deschid. Mai devreme chiar am auzit la radio cum un pusti de 16 ani l-a injunghiat pe un altul, de aceeasi varsta, pentru ca acesta din urma nu a vrut sa imparta banii castigati din colindat.

Ca sa inchei intr-o nota specifica… MA CAC pe ei de bani.

1 CommentLeave a comment

  • :) uf da…stiu ca nu ma afecteaza pe mine direct..si ca nici eu nu sunt mai buna…da afecteaza TOT, asa cum o fac si eu ca scriu despre ei…
    e f ciudat…am zis de la inceput ca o sa revin cu sentimente mai bune si ma ENERVEAZA ca asa si e:))
    cercu vitios ce sa-i faci?:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.