o brătilă pe .ro

Voi ce ați face cu 500.000 de… oameni?

Vinerea trecută mă lăudam nevoie mare cu o știre difuzată pe Pro TV despre Let’s Do It, Romania!. Știți voi, proiectul acela cu care vă băteam la cap anul trecut și cu care mă bateți voi la cap anul acesta, pentru că involuntar am rămas „fata cu gunoaiele” și sursa de glume este nesecată. ;) Anul acesta am decis să mă țin de job, așa că nu s-a mai lăsat cu demisii și automat implicarea mea în organizare nu s-a ridicat la nivelul de anul trecut. Când vine însă vorba de susținere, am fost și sunt cu tot sufletul și graiul alături de campanie și mă bucur pentru fiecare mică reușită. Așa că am dat share! :)

De ce acest articol? Ei bine, pentru că în urma știrii citite de Andreea Esca pe pagina mea de FB, în care anunța răspicat obiectivul ediției de anul acesta – 500.000 de voluntari care să iasă la curățenie pe 24 septembrie – o reacție mi-a atras atenția. Reacția unei foste colege de facultate, Corina, care a sunat, pe scurt, așa:

In loc sa adunam 500.000 de tineri care sa “dea foc” la casa poporului, noi ii punem sa adune gunoaie din padure….

Desigur, i-am explicat și Corinei ce explic tuturor celor care contestă valoarea campaniei: Let’s Do It, Romania! nu trebuie privit exclusiv ca un proiect eco, ci mai ales ca un proiect de implicare socială. Acesta a fost de altfel și motivul pentru care am ales eu, acum aproape doi ani de zile, să mă alătur echipei. Nu aveam nicio treabă cu ecologia, chit că nu am făcut niciodată parte din cei care și-au bătut joc de mediul înconjurător. Pentru mine a fost mereu o chestiune de bun simț și atât să nu arunc pe jos. Dar m-a atras toată ideea de a reuși să mobilizăm românii să facă ceva împreună în condițiile în care cea mai mare problemă a acestei țări este lipsa de încredere în noi înșine și în cei din jurul nostru. Așa că Let’s Do It, Romania! poate fi privit ca un exercițiu. Un antrenament pentru alte acțiuni de implicare socială, oricare ar fi acestea atâta timp cât se urmărește atingerea unui țel comun. Până să ne apucăm să dăm foc la Casa Poporului e bine să știm că avem pe cine să ne bazăm, nu? :)

În final, sunt curioasă: voi ce ați face dacă ați avea alături de voi o mică Echipă Națională de Acțiune?

9 CommentsLeave a comment

    • Unde-i graba? :))

      Dar nu vreau sa pun presiune pe nimeni si ma gandesc ca pana la urma cel mai bine e sa o preia cine vrea, fara sa simta sula-n coaste (a.k.a. “link-ul spre blog” :)) ). :D

      :*

  • Îmi place foarte mult cum ai scris articolul. Sper să treacă de 600.000 anul acesta. Am încercat și eu să fac puțină promovare dar cine mă ascultă pe mine ^_^ ?

  • […] Leapsa primita de la Anamaria Hancu, tap ispasitor fiind Oana Bratila, m-a pus in fata faptului implinit, adica ziua cea mare din acest an, 24 septembrie, ziua curateniei nationale intr-o singura zi, care pune la treaba 500 de mii de voluntari din intreaga tara. Foarte interesant aspectul de a strange o masa de oameni atat de mare si sa si reusesti ceea ce ti-ai propus. Tocmai de aceea, asa cum in 2010 ne-am adunat 200 de mii de voluntari si am ecologizat tarisoara asta care abia mai are vreo gura de aer proaspat de respirat, asa si 2011 sa aduca nu 500 de mii de voluntari cat ne-am propus sa atingem, ci poate mai multi de atat. De fapt, nu POATE, sigur vom reusi sa oferim Romaniei  o imagine mai curata, si sa responsabilizam fiecare cetatean in parte de faptul ca, prin implicarea in acest proiect, demonstreaza ca ii pasa de aerul pe care il respira, de natura ce-l inconjoara, de viata lui la urma toata. […]

  • Sa speram ca vor creste cum trec anii. Anul trecut am participat si eu anul acesta nu am timp. Dar cu siguranta va fi o zi mai curata si pentru mine. Curatenia in casa va fi una de sarbatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.