o brătilă pe .ro

Am fost la singurul magazin dintr-un mall, în care dai haine, nu iei. The Empty Shop București.

Pe 4 aprilie, în Promenada, s-a deschis The Empty Shop, un magazin în care poți aduce hainele pe care nu le mai porți. Aici, ele sunt igienizate și trimise apoi în comunități sărace. Am fost și eu acolo vinerea trecută și te încurajez și pe tine să îi faci o vizită. Magazinul mai este deschis până pe 18 aprilie.

„Tu ai o garderobă plină. Noi avem rafturi goale.”

The Empty Shop BucurestiAșa sună sloganul The Empty Shop, cu toate că rafturile au rămas goale doar pentru o seară. Din ziua următoare deschiderii, magazinul a fost atât de vizitat, încât organizatorii au fost nevoiți să ridice din oră în oră hainele donate. Plin aproape ochi l-am găsit și eu vinerea trecută, iar în cele câteva minute petrecute acolo, pentru predarea hainelor, mai multe persoane s-au oprit să ceară detalii cu privire la campanie.

Campania, apropo, este cu atât mai faină cu cât în ea sunt angrenate trei entități, diferite, dar unite pentru o cauză nobilă: Promenada a venit cu ideea și a pus la dispoziție spațiul în care să se organizeze acțiunea de colectare a hainelor, Ariel 3 în 1 PODS și Lenor se ocupă de igienizare, iar prietenii de la Let’s Do It, Romania! au în grijă partea logistică, se ocupă de sortarea hainelor și se asigură că acestea ajung la cine are mai mare nevoie de ele.

Unde se află mai exact magazinul

The Empty Shop Bucuresti

The Empty Shop este un magazin improvizat în mallul Promenada, în București. Îl găsești la parterul mall-ului, pe la intrarea principală din Calea Floreasca, drept înainte, pe mijlocul culoarului (în dreptul magazinului H&M). Un gând bun către Promenada și pentru toată investiția în promovarea magazinului; vineri era plin de bannere prin mall, inclusiv în lifturi.

Pe lângă magazinul din București, puncte de colectare mai sunt organizate în mall-uri din alte 12 orașe din țară: City Park Constanţa, Shopping City Timişoara, Shopping City Galaţi, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamţ, Ploieşti Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu.

Ce poți să aduci

The Empty Shop Bucuresti

Geci, bluze, cămăși, rochii, fuste, pantaloni… Orice haine care se află în stare bună. Nu trebuie să fie aduse de la spălătorie, căci igienizarea lor este inclusă în campanie (asigurată, vă spuneam, de Ariel), dar nu aduce haine rupte sau, în general, haine care nu mai pot fi purtate.

 

!Foarte important: la The Empty Shop se primesc exclusiv haine – nu lua după tine nici încălțăminte, nici jucării, căci le vei plimba degeaba.

La cine ajung hainele

Hainele vor fi sortate de 50 de voluntari Let’s Do It, Romania! şi livrate unui număr de 1000 de familii cu posibilități financiare reduse din judeţele Maramureş, Neamţ, Iaşi, Constanţa, Târgu Jiu, Călăraşi, Ialomiţa. Vorbim de  comunităţi în care riscul de abandon şcolar datorat lipsei unor bunuri materiale de bază, cum ar fi hrana, alimentele sau îmbrăcămintea pentru copiii este foarte ridicat.

Anul trecut, Let’s Do It, Romania! a colectat în cadrul programului propriu – „Let’s Share & Care!”, 7 de tone de îmbrăcăminte, dar şi jucării, rechizite şi mobilier, direcţionate către 850 de copii şi familiile acestora din cinci judeţe ale ţării.

***

Magazinul, vă reamintesc, este deschis în perioada 5 aprilie – 18 aprilie a.c., în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.