o brătilă pe .ro

#HaiCuMine la un curs de prim ajutor! | București

Acum câțiva ani am fost la un „mini curs” de prim ajutor. Îi spun „mini” pentru că a durat cel mult două ore și am simțit că a fost mai mult ceva demonstrativ, căci nu am avut nici măcar ocazia să exersez și eu manevra de resuscitare pe păpușa căzută la pământ. Desigur, fusese ceva organizat gratuit și, deși pe moment fusesem entuziasmată, când am ajuns acasă mi-am dat seama că nu s-a schimbat mai nimic în ceea ce privește abilitățile mele de a oferi ajutor în caz de urgențe. Aveam în continuare sentimentul acela că risc să fac mai mult rău decât bine, așa că mai bine nu mă bag. E un sentiment pe care sunt convinsă că îl cunoașteți și voi.

Așa a apărut ideea unei acțiuni #HaiCuMine prin care să ne luăm doza de curaj și doza de cunoștințe de prim ajutor. O vom face în cadrul unui curs complex și complet, de 6 ore, în cadrul căruia fiecare va avea ocazia să și practice, nu doar să asculte.

Cine ține cursul și care este costul lui

Pentru că nu există în general cerere de astfel de cursuri din partea persoanelor fizice, majoritatea activității desfășurate de organizațiile care țin cursuri de prim ajutor se face în cadrul companiilor și intră, de multe ori, în setul „protecția muncii”. Am trimis mai multe mailuri în care am povestit despre acțiunile #HaiCuMine și în care am solicitat o ofertă și majoritatea răspunsurilor au fost seci, automatizate și cu prețuri foarte mari… Cert e că un curs de prim ajutor costă, în mod normal, în jur de 150 de lei…

Am primit însă și răspunsuri cu suflet.

Cursul va fi ținut de echipa de formatori a ARISU (Asociația Română de Intervenție în Situații de Urgență). Au fost printre primii care au răspuns la mailul pe care l-am trimis și s-au oferit, ținând cont de caracterul social al acțiunilor #HaiCuMine, să țină cursul la un preț minim, de 50 de lei / persoană, sumă în care este inclus și certificatul de prim ajutor. Mulțumiri! :)

Înscriere

Încă nu am stabilit data următorului curs, dar îmi poți lăsa adresa ta de mail ca să te țin la curent cu următoarele acțiuni #HaiCuMine. Îți promit că nu vrei primi niciun alt fel de mesaje.

Ținem aproape! :)

 

[contact-form-7 id=”7392″ title=”#HaiCuMine Form”]


Despre proiectul #HaiCuMine

#HaiCuMine este un proiect de implicare socială bazat pe puterea exemplului personal (pentru că voi chema oameni acolo unde merg și eu) și a motivației venite din apartenența la un grup (pentru că știu că e mai greu să te mobilizezi atunci când trebuie să mergi singur).

Mai multe despre proiect și despre motivația din spate poți citi aici.

8 CommentsLeave a comment

 • Buna! Super initiativa, asteptam de multa vreme ceva de genul asta :)
  Nu am inteles insa ceva: trimitem banii inainte de curs pentru a ne considera inscrisi?
  Multumesc :)

  • Bună, Roxana! Da, banii trebuie trimiși înainte. Pe de-o-parte pentru a fi o garanție în plus că te vei prezenta în ziua cursului (din experiența mea, multe persoane anunță că nu mai pot ajunge cu o zi înainte sau chiar în ziua cursului, când e prea târziu să mai găsești pe altcineva care să vină în locul său… Sunt însă mult mai responsabili dacă au făcut deja plata…), pe de altă parte, pentru cei care vor certificat, acestea se achiziționează înainte cursului și cei de la ASVSU trebuie să aibă banii respectivi din timp.

   Mulțumesc și eu!

 • Buna ziua.

  Am completat formularul,am transferat banii,cum voi primi confirmarea inregistrarii?

  Multumesc

  • Bună ziua, din păcate timpul nu îmi permite să trimit confirmări individuale, fiind vorba de o acțiune pe care o organizez în timpul liber, pe bază de voluntariat. Dacă ați completat formularul și ați transferat banii, înscrierea e ca și confirmată. :)

   Voi reveni cu un mail organizatoric către toți cei înscriși.

   Gânduri bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.