o brătilă pe .ro

#HaiCuMine să plantăm copaci!

IMPORTANT! Din pricina ploilor, plantarea s-a amânat pentru 19 noiembrie!

Anul acesta, ziua împăduririi naționale, așa cum a fost ea botezată de organizația „Plantăm Fapte bune în România”, pică pe 12 noiembrie. Într-o sâmbătă, desigur, ca să nu avem scuza serviciului.

Este al şaselea an consecutiv în care se organizează această acţiune de împădurire, plantările având loc pe terenuri publice neproductive aflate în situații dificile: suprafețe agricole degradate, afectate de alunecări sau în pericol de deșertificare. Anul trecut, cu ajutorul celor 9.080 de voluntari, România s-a îmbogățit cu 155.300 de puieți plantați, iar pe 12 19 noiembrie planul este ca peste 43 de hectare să fie împădurite în următoarele judeţe:

  •  Buzău, localitatea Boboc
  •  Călăraşi, localitatea Jegălia
  •  Constanţa, localitatea Peştera
  •  Dolj, localitatea Greceşti
  •  Giurgiu, localitatea Gostinari
  •  Harghita, localitatea Mereşti
  •  Iaşi, localitatea Leţcani
  •  Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti
  •  Timiş, localitatea Utvin
Hai cu mine să plantăm copaci în Teleorman!

Scurt și la obiect, am vorbit cu organizatorii și, în acest moment, nevoia cea mai mare de voluntari plantatori este în localitatea Siliștea Gumești, județul Teleorman, la 120 de kilometri de București.

Organizatorii ne pun la dispoziție unelte și puieți, precum și un instructaj la fața locului, dar de transport trebuie să ne ocupăm noi. Momentan, în mașina mea mai sunt trei locuri, dar sper să ni se mai alăture niște șoferi și să facem din ziua de sâmbătă, 12 19 noiembrie, un road trip de neuitat pentru o cauză nobilă.

Am pleca în jurul orei 09:00 și ne-am întoarce în jurul orei 16:00.

Așadar, dacă vrei să vii cu mine să plantăm copaci, te invit să-mi lași un mesaj (ca să am adresa ta de mail) și să te înscrii în tabelul de aici, lasându-ți numele în dreptul căsuței de șofer sau de pasager, până marți, 8 15 noiembrie:

Tabel Înscriere Plantare

Nota bene, costul benzinei îl vom împărți frățește. Nu vă speriați, înseamnă cam 80 de lei / mașină, deci 20 de lei / căciulă dacă vom fi 4 oameni într-o mașină. :) Iar dacă mai aveți încă vreo 20 de lei la voi pentru o potențială oprire la o ciorbă pe drumul de întoarcere… e perfect!

Cum te mai poți implica

Dacă preferi să mergi la plantare într-unul din celelalte județe sau dacă timpul îți permite să te implici și în organizarea evenimentului (ca şef de parcelă sau ca membru permanent al echipei organizatorice), scrie-le cu încredere prietenilor de la „Plantăm Fapte Bune în România” pe adresa voluntar@plantamfaptebune.ro.

În plus, poți ajuta prin a da mai departe vestea despre ziua împăduririi naționale! 

  •  Spune-le prietenilor tăi despre eveniment şi invită-i alături de noi
  •  Distribuie informaţiile despre acţiune
Despre proiectul #HaiCuMine

#HaiCuMine este un proiect de implicare socială bazat pe puterea exemplului personal (pentru că voi chema oameni acolo unde merg și eu) și a motivației venite din apartenența la un grup (pentru că știu că e mai greu să te mobilizezi atunci când trebuie să mergi singur).

Mai multe despre proiect și despre motivația din spate puteți citi aici, iar în formularul de mai jos puteți să vă lăsați adresa de mail ca să vă țin la curent cu acțiunile:

[contact-form-7 id=”7392″ title=”#HaiCuMine Form”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.