o brătilă pe .ro

Tot ce trebuie să știi despre vinul rosé

Acum mai bine de o lună am primit în dar un rosé alături de îndemnul de a mă bucura de el într-un „moment far niente”. Adică un moment din acela în care nu faci nimic, mintea ia și ea o pauză, viața e dulce și tu te bucuri de ea. Doar că pe cât de dulce e viața, pe atât de agitată am fost eu în ultimele două luni, cu renovat de apartament, reactivat de blog și inițiere pe câmpul antreprenoriatului. Așa că vinul, un „Rosé Far Niente” de la Vincon, a reușit să stea cuminte în frigiderul meu până zilele trecute. Când a fost descoperit de musafiri…

Ce bine, totuși, că au dat peste el, căci nu știu cât ar mai fi stat cuminte acolo și, că tot veni vorba de informații utile, vă spun că rosé-ul nu devine mai bun o dată cu timpul.

***

Din ce struguri de obține vinul rosé

Răspuns corect: din struguri negri sau din struguri… rosé!

din ce struguri se obtine vinul rose

Adică nu, în mod cert nu este făcut din amestecarea vinului alb cu vin roșu. :)

Cum se face vinul rosé

cum se face vinul rose

Acum știm și de ce există mai multe nuanțe de rosé și cum se obțin ele. Nu depind, așadar, de tipul de strugure, ci de timpul petrecut de must în contact cu pielițele.

Cum și cu ce se bea vinul rosé

cum si cu ce se bea vinul rose

Rece, așadar, ceea ce îl face perfect pentru serile de vară. Pentru cei ca mine, însă, ce îl iubesc indiferent de anotimp, rosé-ul e bun oricând. Dar, în mod cert, rece. Și, băgați de seamă, e un vin versatil, potrivit atât pentru carne roșie, pește sau salată, cât și pentru desert.

***

Mulțumirile pentru acest infografic (și pentru deliciosul Rosé Far Niente) merg la Vincon.

rose de la vincon

Și, chiar așa, care e rosé-ul vostru preferat? Al meu, din păcate, e sezonier. Sau cel puțin așa cred, căci l-am găsit doar toamna prin magazine și atunci în stoc limitat. Mie, cel mai mult și cel mai mult, îmi place pelinul. :)

2 CommentsLeave a comment

  • Da, rose-ul de la Vincon este senzational si putina lume stie de el. Mai multi il cunosc in strainatate (pentru ca a luat acum un an o mentiune parca la un mare concurs de vinuri in Italia – asa am aflat eu de el, nu in Romania) decat in tara. Si mai au la Vincon la Crama Paradis niste vinarsuri unice pe piata romaneasca. Si de astea am aflat la o degustare cu niste clienti straini pe care i-a dus firma sa viziteze ceva unic in Romania, pentru ca, tot cu ocazia asta am aflat ca Paradis este unica crama de invechire a distilatelor de vin de acesta dimensiune din intreaga Europa Centrala si de Est. Habar n-aveam! Iti recomand sa incerci din gana lor 7 Pacate Tamaioasa romaneasca de Pietroasele. Vei descoperi un vin alb dulce senzational

    • Super informații, Marina! îți mulțumesc foarte mult pentru recomandări! Mărturisesc că nici eu nu știam de comorile ascunse de la Vincon până să primesc în dar sticla aceasta de vin. :) Gânduri bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.