o brătilă pe .ro

S-a lansat Startarium, cea mai complexă platformă educațională pentru antreprenorii români

12 octombrie, ziua în care m-am dus la Registrul Comerțului să îmi reactivez PFA-ul. 12 octombrie, zi cu ploaie, ziua în care am reușit să stau la Registrul Comerțului mai puțin de o oră. 12 octombrie, ziua care va marca începuturile brătilei pe căile antreprenoriatului.

12 octombrie, ziua în care s-a lansat și Startarium, „orașul antreprenorilor”, cea mai complexă platformă educațională și de acces la finanțare a inițiativelor made in Ro, un proiect Impact Hub, cu sprijinul ING Bank.

***

Hai să-ți arăt orașul!

Startarium website

Așa arată pagina principală a platformei, pe care o puteți accesa odată ce vă faceți rapid țac-pac un cont. Puteți, desigur, să vă conectați prin contul de Facebook.

În stânga există un meniu de acces rapid la resursele oferite de platformă, în mijloc este orașul – o variantă pitorească a meniului -, iar în partea dreaptă îl puteți observa pe domnul ghid. Domnului ghid îi puteți da orice nume vreți voi (nu doar ipotetic vorbind, ci platforma chiar permite acest lucru). Eu i-am spus „Mister Friendly”, pentru că după o excursie la Registrul Comerțului, oricât de scurtă ar fi ea, simți nevoia unor fețe prietenoase în jurul tău. Mai ales dacă ești la început de drum antreprenorial și e vorba de fețe care să te ajute cu ideea ta de business.

De fapt, ce am apreciat cel mai mult la prima accesare a platformei a fost nu multitudinea de resurse utile, ci faptul că este o platformă interactivă, ușor de folosit și foarte „user friendly”, adică prietenoasă cu utilizatorul. Și într-o lume a formularelor alb negru și a legilor întortocheate pe care numai unii le înțeleg (și aceia după cum vor e să le înțeleagă), avem nevoie de un astfel de loc în care forma să vină în sprijinul fondului, pentru a încurașa și înlesni procesul de învățare.

Care sunt resursele puse la dispoziție în Startarium

Facilitățile platformei au fost gândite și create pornind de la cei trei piloni ai proiectului – învățare, testare și finanțare -, iar printre spațiile virtuale pe care utilizatorii le pot accesa în momentul de față se numără:

  • Videoteca, o librărie video unde antreprenorii pot învăța de la experți despre cum se construiesc afaceri sustenabile, totul din diferite unghiuri: legislație și contractare, sales și marketing, resurse umane, finanțe, etc.;
  • Laboratorul,  un mediu de lucru și colaborare unde antreprenorii pot lucra la modelul de business al afacerii lor împreună cu alți parteneri, colegi sau prieteniș
  • O zonă dedicată în care antreprenorii pot interacționa cu mentori și investitori, în care pot cere feedback pentru planul lor de afaceri sau pentru alte subiecte.
  • O platformă de crowdfunding, prin care poți obține finanțare de la mai multi investitori mai mici: membri ai comunității, viitori clienți, prieteni, cunoștințe, oameni care cred în ideea ta.
Startarium Pitch Day sau cum poți să câștigi 70.000 de Euro

Lansarea proiectului marchează și startul înscrierilor pentru Startarium Pitch Day, un eveniment prin care cele mai bune startup-uri din România au șansa de câștiga premii în bani în valoare totală de 100.000 Euro, cu marele premiu având valoarea de 70.000 Euro.

Evenimentul va avea loc pe 23 noiembrie și se adresează startup-urilor care au cel puțin un an de funcționare și o vechime de maxim 3 ani. Înscrierile se fac pe Startarium.ro până la data de 4 noiembrie 2016.

***

12 octombrie, așadar. A good day for science!

Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.