o brătilă pe .ro

Recomandări de weekend #4

Ca să începem într-o notă amuzantă (sau tragică…), vă spun că au trecut 4 (PATRU!) ani de la „Recomandări de weekend #3”. Să sperăm doar că nu vor mai trece încă 4 până la „Recomandări de weekend #5” și să vedem ce v-am cules pentru primul weekend din Octombrie Brumărel (încă Soricel).

***

  • București Docuart Fest, festival de film documentar românesc

A început de marți, ține până duminică, iar intrarea este liberă pe tot parcursul festivalului, atât la proiecțiile de film, cât și la sesiunile de dezbateri sau masterclass. Se întâmplă la Cinemateca Eforie și la Cinema Muzeul Țăranului, iar programul complet îl găsiți aici: http://festival.docuart.ro/program/.

Poate știți deja, eu sunt îndrăgostită de tot ce înseamnă film documentar, am avut ocazia să văd niște producții românești excepționale în cadrul unor alte festivaluri organizate în țară, astfel încât chiar vă încurajez să mergeți.

docuart-fest

  • Noaptea Albă a Galeriilor, evenimente de artă contemporană

Noaptea nopților este vineri, pe 30 septembrie, când vor avea loc evenimente în peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de creație din București și, pentru prima dată, în alte nouă orașe din țară – Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

O parte din expoziții vor mai putea fi vizitate și în zilele următoare, iar lista completă a evenimentelor o găsiți aici: http://www.noapteagaleriilor.ro/Noaptea Albă a Galeriilor a ajuns deja la cea de-a 10-a ediție. La mulți ani! :)

  • Noaptea Cercetătorilor Europeni

Pentru că arta fără știință e pustiu, pe 30 septembrie vor avea loc în 15 orașe din țară și evenimente pentru cei fascinați de chimie, fizică și alți balauri. Balaurii vor fi îmblânziți în experimente și activități care să scoată în evidență magia științei și care să ne stimuleze curiozitatea și, de ce nu, dorința de a începe o carieră în cercetare.

Deși îi spune „noaptea”, evenimentul va avea loc seara, între 17:00 și 22:00, astfel încât nu trebuie să alegeți între știință și artă, ci vă puteți bucura de ambele. Cafea să fie! În București, activitățile principale vor avea loc la Piața Universității, iar programul complet îl puteți consulta aici: http://www.noapteacercetatorilor.eu/.

noaptea-cercetatorilor

  • Sci + Fi FEST, festival de Știință și Science Fiction

Rămânem în același registru, căci, în România, Noaptea Cercetătorilor marchează deschiderea unui festival amplu dedicat științei, Sci+Fi FEST, organizat de Revista Știință și Tehnică.

Vineri și sâmbătă, pe lângă cercetători, inventatori și profesori universitari, veți avea ocazia să cunoașteți și scriitori de science fiction, critici și promotori ai SF-ului românesc. Festivalul se va desfășura la Biblioteca Națională și va cuprinde expoziții de roboți și drone, zone de realitate virtuală și augmentată, tehnologii eco și mașini cu propulsie alternativă, lansări de carte științifică și SF, expoziții de artă SF și fantasy, concursuri de cosplay, maraton de filme SF, concerte. Programul complet, aici: http://stiintasitehnica.com/program-scifi-fest-2016/.

scififest

***

Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.