Live from Giulești – instalație eveniment, artă hibridă, creație colectivă | o brătilă pe .ro
o brătilă pe .ro

Live from Giulești – instalație eveniment, artă hibridă, creație colectivă

„Artă comunitară contemporană” – asta-i sintagma care mi-a gâdilat azi simțurile. Un concept de care nu mai auzisem până acum, pe care nu știu cine l-a inventat, dar care mă bucur că există. Arta ca mijloc de a aduce oamenii mai aproape unii de ceilalți, de a închega o comunitate, de a-i da oportunitatea să se exprime ca un întreg prin metode creative.

***

La ȋnceputul lunii august, 20 de copii şi adolescenţi din zona Giuleşti – Sârbi au fost invitaţi să participe la o instalaţie creată de un grup de artişti şi să povesteasca  prin mijloace creative despre viaţa lor de zi cu zi  ȋn comunitate şi modul ȋn care se raportează la viitor. LIVE from GIULEŞTI ȋmbină arta hibridă şi creația colectivă ȋntr-o instalaţie de povești urbane colectate din comunitate şi transformate de un grup de artişti ȋntr-o operă de artă.

Video, fotografie, artă murală, dramaturgie, bandă desenată și muzică. Toate la un loc transformă mesajele comunității într-o frescă a vieţii din cartier văzute din interior. O puteți vedea pe 16 Septembrie, de la ora 19:00, la Muzeul Culturii Romilor (drumul Săbăreni nr. 101 – 125). Intrarea este gratuită.

***

Proiectul face parte din platforma LIVE FROM, un proiect al Asociației ARENA, care ȋşi propune să exploreze prin mijloace artistice ecosistemul micro-comunităţilor din Bucureşti provocând oamenii să se exprime prin artă.

cover-fb

 

About author View all posts Author website

Oana

Pasionată de tot ce înseamnă stil de viață sănătos, educație emoțională și implicare socială. Cred în libertate, în sinceritate și în bunătate. Încerc să fiu schimbarea pe care vreau să o văd în lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *