„Artă comunitară contemporană” – asta-i sintagma care mi-a gâdilat azi simțurile. Un concept de care nu mai auzisem până acum, pe care nu știu cine l-a inventat, dar care mă bucur că există. Arta ca mijloc de a aduce oamenii mai aproape unii de ceilalți, de a închega o comunitate, de a-i da oportunitatea să se exprime ca un întreg prin metode creative.
***
La ȋnceputul lunii august, 20 de copii şi adolescenţi din zona Giuleşti – Sârbi au fost invitaţi să participe la o instalaţie creată de un grup de artişti şi să povesteasca prin mijloace creative despre viaţa lor de zi cu zi ȋn comunitate şi modul ȋn care se raportează la viitor. LIVE from GIULEŞTI ȋmbină arta hibridă şi creația colectivă ȋntr-o instalaţie de povești urbane colectate din comunitate şi transformate de un grup de artişti ȋntr-o operă de artă.
Video, fotografie, artă murală, dramaturgie, bandă desenată și muzică. Toate la un loc transformă mesajele comunității într-o frescă a vieţii din cartier văzute din interior. O puteți vedea pe 16 Septembrie, de la ora 19:00, la Muzeul Culturii Romilor (drumul Săbăreni nr. 101 – 125). Intrarea este gratuită.
***
Proiectul face parte din platforma LIVE FROM, un proiect al Asociației ARENA, care ȋşi propune să exploreze prin mijloace artistice ecosistemul micro-comunităţilor din Bucureşti provocând oamenii să se exprime prin artă.