o brătilă pe .ro

Dulciuri raw vegane: delicii sănătoase, gata cât ai zice „yummm”!

Încep prin a vă spune că acest articol nu este unul de convertire. Nu vreau să vă conving să vă lasați nici de carne, nici de zahăr, nici de prăjeli. Și eu sunt, în continuare, un om „normal” care se bucură și de ciocolată din comerț (Toblerone ftw!) și de floricele de porumb, din când în când și de niște ficăței de pui, făcuți în tigaie cu multă ceapă. E adevărat că în ultimii 4 ani 90% din carnea pe care am mâncat-o a fost de pește, că uleiul de floarea soarelui nu a văzut cum arată bucătăria mea și că am încercat să reduc la minim consumul de zahăr după ce am înțeles cât e de nociv, dar sunt niște schimbări pe care le-am făcut după ce am ajuns singură la concluzia că așa e mai bine pentru mine, nu pentru că mi le-a impus cineva.

Tot adevărat, însă, e și faptul că de multe ori facem niște alegeri în lipsă de informație suficientă. De exemplu, mă îngrozește să văd ce mănâncă majoritatea oamenilor atunci când țin post, pentru că habar nu au că există alternative mult mai sănătoase la tofu, pateu vegetal (care, Doamne, câte prostii conține!), margarină și inclusiv prăjituri de post care au ca ingrediente principale făină și ulei. În general, postul înseamnă cantități industriale de cartofi, pâine și tot soiul de produse de patiserie care nu au niciun fel de valoare nutrițională pentru organismul uman care, chipurile, pe timp de post ar trebui să se curețe.

Dulciurile raw vegane sunt delicioase, vin la pachet cu grăsimi sănătoase (din nuci, ulei de cocos și unt de cacao), sunt sațioase și au și avantajul că se prepară foarte repede. Singurul echipament de care aveți nevoie pentru majoritatea rețetelor este un blender, iar ingredientele de bază sunt curmale, nuci (caju, migdale, nuci româneși), ulei de cocos, pudră de cacao (pentru tot ce înseamnă ciocolată) și fructe de tot felul.

Veți găsi mii de rețete pe internet, dar dacă nu ați mai preparat până acum un desert raw vegan vă recomand să luați în considerare și varianta de a merge la un atelier practic, în care puteți să experimentați, să puneți întrebări și să încercați ceva nou într-un mediu propice învățării și creativității. Prima rețetă pe care am testat-o eu a fost un tort de ciocolată și fructe de pădure, la un atelier organizat de Florentina Gionea în luna octombrie. Florentina e nutriționist și un om foarte talentat în lucrul cu oamenii, în sensul în care știe să explice, are răbdare și reușește să îți transmită entuziasmul ei când vine vorba de preparate raw vegane. După cum o să vedeți, eu am fost extraordinar de încântată, iar rezultatul a fost delicios:

Cum a fost la Atelierul de Mini-torturiMultumim Oana pentru testimonial si gazduire la Institutul Pentru Fericire! Multumim Urs Laurentiu Fotograf pentru foto si video!

Posted by Iubim Și Gătim on Monday, October 26, 2015

***

Pe 7 martie, de la ora 18:00, la Institutul pentru Fericire, Florentina ține un nou atelier de mini torturi raw vegane, cu ocazia Mărțișorului. Atelierul va ține 3 ore, iar la sfârșitul său fiecare participant va lua acasă:

– cea mai bună tehnică de făcut mini torturi raw vegane
– un mini tort raw vegan delicios, capodoperă proprie, și mai multe rețete de torturi delicioase
– o tavă cu inel detașabil, ca să refaci experimentul de câte ori te simți inspirat și pofticios

Mai multe informații despre atelier și un formular de înscriere te invit să găsești aici:

http://iubimsigatim.ro/atelier-de-mini-torturi-vegane-fara-coacere-editie-de-martisor/

În plus, dacă până marți, 1 martie, ora 20:00, lași un comentariu în care să-mi spui care este desertul tău preferat, poți să câștigi o invitație la atelier, oferită cadou de Florentina și echipa „Iubim și Gătim”. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți (prin intermediul random.org) și anunțat tot marți, la ora 21:00.

Succes și poftă bună! :)

later edit: Câștigătoarea este Veronica! :) În cazul în care nu va putea participa, voi contacta următoarea persoană de pe listă și tot așa. Gânduri bune și o primăvară frumoasă tuturor!

Rezultate concurs

7 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.