o brătilă pe .ro

The Street Store sau „ce să fac cu hainele pe care nu le mai port”

Dacă încă nu v-ați mobilizat să faceți curățenie prin dulap, iată cel puțin trei motive să vă ocupați de asta chiar mâine:

  • a venit toamna (acoperă-mi inima cu ceva…), ceea ce înseamnă că oricum trebuie să faci “schimbul de sezon” și să muți tricourile pe raftul de mai sus și bluzele cu mânecă lungă pe raftul de mai jos; profită de ocazie și mută hainele pe care nu le-ai purtat deloc în ultimul an (sau pe cele pe care le-ai purtat prea mult…) direct într-o pungă separată;
  • știu că e greu să renunți la anumite haine, chit că poate nu le-ai purtat niciodată sau e clar că s-au tocit de tot, dar adevărul e că, odată ce o să faci pasul acesta, o să te simți ușurat; și îți promit că de tricoul acela la care îți este atât de renunți nu o să-ți mai aduci aminte odată ce a dispărut din dulapul tău; o vorbă în care din pricina experienței persoanale eu cred foarte mult spune că „less is more” – și e ceva ce poți să aplici în toate aspectele din viața ta, nu numai în dulap; momentan, începe cu dulapul! :)
  • dacă „less is more” nu e pe gustul tău, mergi pe varianta: „fiecare haină pe care o scot din dulap, lasă loc unei haine noi!”; cu alte cuvinte: „out with the old, in with the new!”; te provoc la o schimbare completă de garderobă, asezonată cu o freză nouă și un nou obicei sănătos – ce-ai zice, de exemplu, ca timp de o săptămână să te joci cu un mic dejun cu iaurt și fructe proaspete, combinate într-un smoothie delicios?

Poate cel mai bun motiv, însă, este acela că hainele pe care tu nu le mai porți pot reprezenta bucuria cea mai mare a unei persoane care are nevoie de ele. Decât să le lași să stea degeaba într-un dulap, oferă-le un sens, dăruindu-le. Dacă nu știi cui, iată, vin cu o soluție și în acest sens! :)

banner Libris 2

The Street Store

În România există peste 15.000 de persoane adulte fără adăpost, dintre care mai mult de 5.000 trăiesc în București. Lor le este dedicat The Street Store, un eveniment umanitar care a luat naştere în Africa de Sud și care a fost apoi preluat în întreaga lume.

The Street Store Bucuresti

Street Store înseamnă o colecție de haine, încălțăminte și accesorii plasate pe umerase și „rafturi” din carton, de-a lungul unei străzi. Orice persoană poate contribui prin donarea de astfel de produse, persoanele fără adăpost având ulterior parte de o experiență de cumpărături completă și prietenoasă, putând să-și aleagă ce li se potrivește din „oferta” magazinului.

The Street Store ajunge pentru prima oară în România pe 3 octombrie, în București, pe strada Schitu Măgureanu, chiar pe trotuarul Parcului Cișmigiu. Așa că dacă vă mobilizați să faceți curățenie prin dulap, aceasta este o ocazie minunată să oferiți din hainele voastre unor oameni care se vor bucura cu siguranță de ele. Asociațiile Homeless, Samu Social, FREE și Asociația Umanistă Română se vor asigura că apelul către persoanele fără adăpost se va face auzit și că sâmbătă, la Street Store, vor fi multe fețe zâmbitoare. :)

Recapitulăm:

Strada Schitu Măgureanu se transformă, cu ajutorul nostru, sâmbată, 3 octombrie, începand cu ora 8:00, într-o imensă vitrină de magazin pentru persoanele fără adăpost. Ce e de făct? Aduceți haine, pantofi și alte accesorii de care nu mai aveți nevoie (pot fi inclusiv pături!), așezați-le pe umerașele din carton și pe cutiile speciale și chemați cât mai mulți prieteni care să facă același lucru. :)

Cheers!

2 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.