o brătilă pe .ro

Prima Gală dedicată oamenilor cu inițiativă din mediul rural

O Gală pentru oamenii care fac lucrurile să se miște în satele din România. Oameni cu inițiativă, care cred în schimbarea venită de jos în sus și care aleg să implice activ în proiecte inițiate chiar de ei. Prima ediție a Galei Inițiativelor Locale – „Oamenii cresc satul!” va avea loc pe 13 octombrie, de la ora 18:00, la Hanu’ lui Manuc și este un eveniment dedicat dezvoltării comunitare, satului și potențialului său.

***

 În cadrul Galei vor fi premiați câștigători din următoarele patru categorii:

  • Împreună creștem satul – organizații comunitare (asociație, fundație, grup de inițiativă locală, grup de acțiune local, grup de producători etc.). Aceste organizații comunitare îmbunătățesc semnificativ viața membrilor comunității, folosesc creativ resurse locale, implică autoritățile locale în rezolvarea problemelor comunității.
  • Susținem oamenii să-și crească satul – organizații de suport pentru procesele de dezvoltare comunitară. Aceste organizații susțin, prin consultanță și finanțări, alte organizații/grupuri de inițiativă, cât și oamenii din sate pentru a crea schimbările pe care și le doresc.
  • Și statul crește satul – instituții publice care susțin dezvoltarea comunitară. Aceste instituții implică membrii comunității în luarea deciziilor pentru dezvoltarea economică și socială a acelei comunități.
  • Cu inspirație creștem satul – jurnaliști care contribuie la vizibilitatea poveștilor cu și despre oameni și organizații care cresc satul românesc.

O inițiativă extraordinară, pe care mărturisesc că o așteptam de foarte mult timp și care mă bucur că s-a materializat într-un astfel de eveniment. La Gală voi participa și eu, ca urmare a invitației primite de la prietenii din Fundația PACT. Invitația o dau și eu mai departe către voi și vă aștept să ne fiți alături în recunoașterea celor mai bune inițiative din satul românesc și în celebrarea oamenilor care fac lucrurile să se întâmple. Îi vom cunoaște împreună pe cei care schimbă România de la firul ierbii și le vom afla poveștile despre implicare, determinare și perseverență.

***

Îmi doresc tare mult ca acești oameni minunați să aibă o sală plină de oameni care să-i aplaude și să îi încurajeze să continue ceea ce fac, așa că hai de veniți în număr cât mai mare!

De vrei să dai curs invitației, te rog să lași un comentariu aici cu numele tău sau să îi dai un mail lui Alice, „corespondentul” din partea Fundației PACT – alice@fundatiapact.ro. :)

Și-apoi ne vedem acolo!

Poster Gala Initiativelor Locale Oamenii Cresc Satul

~~~ Evenimentul este organizat în cadrul proiectului RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară, implementat de Fundația PACT în parteneriat cu Fundația CIVITAS Cluj-Napoca și Centru de Asistență Rurală Timișoara și finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG România. Scopul acestuia este de a promova practicile, principiile și rezultatele dezvoltării comunitare ca soluții noi la probleme de politici publice vechi. ~~~

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.