o brătilă pe .ro

Recomandări de weekend caritabil

Dacă weekendul acesta te găsește în București, departe de mare, munte sau mocirlă ( *wink * wink :D ), am pentru tine două propuneri care presupun nu numai divertisment ci și (sau mai bine zis „mai ales”) oportunitatea de a face o faptă bună. Pentru beneficiari și, implicit, pentru sufletul vostru. Căci o faptă bună vine la pachet cu o stare autentică de bine.

***

De mâine și până luni, în intervalul 9:00 – 13:00, te invit #laMall. Știu, nu e o oră la care te-ai duce în mod normal la mall, ba chiar e posibil să nu mergi la mall în general, dar weekendul acesta Sun Plaza, în parteneriat cu Asociaţia React, desfăşoară campania “Dăruieşte timp, donează sânge!”.

Mai exact, pe esplanada Sun Plaza, în dreptul intrării principale, în cele trei zile de campanie vei putea găsi o unitate mobilă React, în cadrul căreia pot dona simultan sânge câte două persoane la fiecare 30 de minute. Recoltarea va fi realizată de personal specializat, medici şi asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă şi folosind instrumente de unică folosinţă.

Despre motive pentru care să donezi sânge am tot scris. Cel mai important este să te gândești că e posibil ca la un moment dat să ai tu nevoie sau cineva drag ție. Așa că fii schimbarea pe care vrei să o vezi lume. Găsești aici informații despre cum să te pregătești pentru donat. Ai grijă să nu bei alcool cu cel puțin 24 de ore înainte și neapărat să mănânci ceva în dimineața cu pricina!

Sâmbătă și numai sâmbătă, de la ora 20:00, în Journey Pub, te invit la un concert de jazz. “Journey to PINKLand” este de fapt un eveniment caritabil multimedia, în care doi părinți își pun talentele la bătaie pentru copilul lor. Mircea Tiberian concertează alături de invitați în două duete de pian, iar soția lui, Ioana, prezintă o expoziție de fotografie și proiecții de autor. Copilul, Luca, are 7 ani și este diagnosticat cu autism.

PINK land este ţara mea. O ţară în care nici chiar mama şi tata nu reuşesc să ajungă în fiecare zi, în fiecare moment. Dar se străduiesc. În ţara mea, în lumea mea, nu prea există ceea ce vedeţi voi în realitatea de zi cu zi. Dar vă asigur că şi aici e multă, multă lumină, multe zâmbete şi mai ales, foarte multă dragoste.  Din nefericire, mai cu seamă pentru părinţii mei şi pentru cei apropiaţi, încă nu vorbesc, încă port Pampers, nu prea îmi place să mă joc cu jucăriile, fac lucruri repetitive, am nevoie de ajutor la îmbrăcat şi hrănit şi, trebuie să recunosc, nu prea ştiu să-mi comunic dorinţele. Pe de altă parte, sunt foarte prietenos, chiar şi cu străinii, sunt afectuos cu părinţii mei, şi, vă jur, înţeleg foarte multe lucruri!

Lunar, Mircea și Ioana plătesc 1000 de euro pentru terapia lui și fac evenimente culturale prin care să poată acoperi aceste costuri. Așa că dacă iubești jazz-ul și fotografia și, mai ales, dacă iubești oamenii, mergi mâine în Journey. Biletul la eveniment costă doar 30 de lei și este o donaţie pentru călătoria lui Luca dincolo de graniţele PINKLand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.