o brătilă pe .ro

Cum îți faci PFA în 3 zile. Ghid și acte necesare

M-am hotărât să scriu acest articol pentru că eu nu am reușit să găsesc pe net o resursă cu adevărat utilă în această direcție – un ghid cu pașii ce trebuie parcurși pentru a te face PFA. Informațiile sunt de multe ori contradictorii, eronate și fac mai mult rău decât bine.

Nu știu dacă articolul va apărea printre primele afișate pe Google, dar poate din vorbă în vorbă, din căutare în căutare, vor ajunge oameni derutați și pe aici. Și sper să se liniștească după ce vor citi acest articol: să te faci PFA nu este deloc complicat dacă ai informațiile necesare de la bun început!

***

elefant.ro

later edit: articol a fost actualizat în octombrie 2018

Cei de la ONRC s-au hotarât, în sfârșit, să ofere niște informații pe pagina lor oficială. Vă recomand, dacă mai aveți nelămuriri, să sunați la Registrul de care aparțineți – contrar așteptărilor, oamenii sunt amabili. :) De asemenea, cei de la Registru oferă acum servicii de consultanță gratuită – există un birou dedicat pentru asta și vă recomand să treceți pe acolo înainte de a depune actele.

Ce trebuie să faceți în primul rând este să identificați Oficiul Registrului Comerțului din Județul vostru. Pentru București, indiferent în ce Sector locuiești, acesta se află la Piața Muncii. Iar aici găsiți lista completă a rețelei ORC, cu adresa completă a sediului din fiecare județ.

Vestea bună e că puteți să terminați totul cu doar două vizite la Oficiu – una în care depuneți actele și alta în care vă luați autorizația de funcționare.

Actele necesare se împart în două categorii – cele cu care veniți de acasă și cele pe care le luați de la Registru de Comerț, dar care se găsesc acum și online, astfel că puteți veni 100% pregătiți de acasă.

În plus, pe lângă acte, trebuie să mai fiți echipați și cu 216 lei.

***

Documente cu care veniți de acasă:

 • copie după buletin x 2
 • copie după certificate/diplome/documente care să ateste pregătirea profesională în domeniul în care doriți să activați – !Atenție: sunt acceptate numai diplome în limba română

(din experiența personală pot să vă spun că pentru activități handmade sau de comerț nu sunt necesar diplome specifice)

 • copii după documente care atestă drepturile de folosință asupra sediului profesional –

!Atenție: în cazul în care nu sunteți proprietarul locului în care vă veți desfășura activitatea, va fi nevoie și de redactarea unui contract de comodat încheiat între dvs. și proprietar(i). Găsiți un exemplu de astfel de contract aici.

!Atenție: Toate copiile trebuie să fie certificate olograf de către titular sau parte (în cazul sediului) – adică se va scrie pe fiecare pagină „Conform cu originalul” alături de numele titularului / părții și semnătură.

answear.ro

Documente din partea Registrului de Comerț (cu legătură directă spre formulare):

Cu avizul din partea asociației de proprietari și un buchet de flori/o votcă mergeți la cei 4 (de obicei sunt 4) vecini cu care împărțiți o latură a apartamentului – stânga, dreapta, sus, jos. Atenție! Nu completați numele viitorului PFA, până nu aveți rezervarea de denumire.

Cererea de verificare a disponibilității o atașați unei copii după buletin și unei chitanțe în valoare de 72 lei pe care o obțineți de la Casieria din cadrul Registrului de Comerț și mergeți cu ea la ghișeul care se ocupă cu verificarea și rezervarea numelui firmei. În cazul PFA, numele firmei va fi chiar numele vostru în format NUME PRENUME PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.

După aprox. 30 de minute vi se va elibera o DOVADĂ privind disponibilitatea și rezervarea firmei, pe care o veți atașa la dosarul cu acte de depus.

În acest timp există opțiunea să apelați la biroul de asistență din cadrul Registrului de Comerț pentru a primi ajutor în redactarea celorlalte documente. Acest serviciu este contra cost (ultima oară era 20 de lei), dar vă recomand sincer, dacă dispuneți de suma respectivă, să apelați la el. Dacă v-ați descurcat de acasă, așteptați pur și simplu jumătate de oră – e moka. Sfat suplimentar: puteți să vă țineți de acum și rând la un ghișeu de depunere.

Pe specimenul de semnături completați la FIRMA: NUME COMPLET PFA și la câmpul 1) din nou NUME COMPLET PFA + cod numeric, serie și nr. buletin, data eliberării și emitentul (ex: Secția x Poliție). !Atenție: nu semnați! Acest lucru îl veți face ulterior în fața unui director al Registrului de Comerț.

***

Cu dosarul complet mergi la unul dintre ghișeele de depunere a acestora. O să îți pună doamnele documentele în ordine și te vor pune să numerotezi filele. (nu le numerota dinainte!)

Vei fi apoi trimis la Casierie achiți taxa de înființare PFA în valoare de 144 de lei – și vei primi un bon pe care scrie data de soluționare a dosarului. Stadiul în care se află acesta îl poți urmări online, accesând portalul ONRC.  Îți faci un cont și apoi accesezi secțiunea “Stadiu dosar”, unde introduci numărul de înregistrare (e pe bon).

În cazul în care s-a amânat soluționarea, vei găsi observații în care sunt menționate documentele care au fost întocmite greșit sau care nu au fost depuse. După depunerea acestora în mod corespunzător, dosarul va fi admis.
În cazul în care dosarul a fost admis deja… felicitari, ești fericitul titular al unui PFA! Mergi să îți ridici actele! :)

***

Nu îmi mai rămâne decât să vă urez mult spor! Nu uitați că vă veți afla într-o clădire cu oameni nervoși și agitați. Încercați să veniți înarmați cu răbdare și cu zâmbetul pe buze. :)

Și un cadou din partea mea, pentru viitoarele călătorii, în scop de serviciu sau când vreți să mai scăpați de el:

376 CommentsLeave a comment

 • Buna ziua,
  Multumesc mult pentru informatii, am infiintat un PFA in 2 zile cu informatiile de aici. Totul a mers perfect. Am depus la dosar
  – cerere infiintare PFA (portal.onrc download)
  – cerere Model 1 (portal.onrc download – 4 copii aici dupa completare)
  – declaratia fiscala (nu se completeaza, doar semneaza si pune data)
  – copie buletin
  – declaratie proprie raspundere PFA (gasiti pe net)
  – declaratie proprie raspundere sediu (gasiti modele pe net)
  – contract comodat pe apartamentul propriu (gasiti modele pe net)
  – diploma BAC si diploma faculta asistenta sociala
  – cod CAEN 3299 – fabricarea altor produse manufacturiere
  – certificat casatorie (sunt casatorit)
  – rezervare nume online (cu fisa obtinuta mergeti la un ghiseu in ONRC si obtineti rezervarea pe foaie)
  – specimen semnatura (se ridica de la ghiseu informatii, se completeaza in fata angajatului la depunere)
  – dosar simplu
  Total file: 13

  Pe cerere se scriu toate documentele puse in dosar si se numeroteaza de la capat la cap, va ajuta si cei de la ghiseul informatii cu astea.

  O zi frumoasa,
  Manuel

 • hello! super utile sfaturile. le-am urmat si tocmai mi-a fot acceptat dosarul, multumesc mult!

  si da, ce bine ca este primul articol in google :)

 • Cam care sunt costurile totale? La ce sumă finală se ajunge ca să deschizi PFA? Mulțumesc.

 • Bună ziua,

  Daca casa nu este recunoscută deși am buletin că locuiesc acolo și tot acolo este înscrisă mașina ,am făcut un fel de trecere pe rol, pot face PFA pe norma de venit sau trebuie sa recunosc casa?

  Vă mulțumesc,

 • Bună ziua,

  O altă soluție este să îmi fac la tara in Olt dar acolo sunt moștenitor, pe certificatul de moștenitor cu fratele și mama după succesiune.Trebuie sa am comodat cu ei împreună sau cate un comodat cu fiecare în parte?

  Vă mulțumesc,

  • Bună ziua, dacă vreți să lucrați prin PFA, indifirent în ce domeniu, pașii sunt aceiași, da. Va trebui doar să vedeți ce cod CAEN se potrivește pentru activitatea pe care vreți să o desfășurați.

 • mia placut cum ati aratat aici ce acte trebuie. am si eu o intrebare. CE acte imi trebuie daca eu vreau doar o autorizatie ca sa fiu femeie de servici la scari de bloc particular

  • Nu știu să vă ajut cu această informație… Dar nu cred că aveți nevoie de o autorizație. Ar trebui să vă angajați pur și simplu, cu carte de muncă.

 • Multumesc pentru informatii, tatonez cu ideea de ceva timp si acest gen de informatie (directa si succinta) este exact ce aveam nevoie pentru a face putina lumina in mintea mea.

 • Buna ziua. Vreau sa.mi deschid un PFA pentru a vinde produse de infrumusetare si haine. Care sunt obligatiile mele fata de stat dupa ce imi deschid PFA-ul? Imi trebuie casa de marcat daca vand online si personal? Cum pot tine contabilitatea firmei? Trebuie sa merg in fiecare luna la anaf sa declar profitul sau la sf de an? Cum imi verifica ei profitul?

  • Bună, Marian, pentru un astfel de set de întrebări îți recomand să discuți direct cu un contabil. Casă de marcat îți trebuie pentru orice fel de încasări cash. Dacă primești banii exclusiv în contul bancar, nu ai nevoie. În ceea ce privește profitul, depui o declarație estimativă la început și mai depui una la final de an cu valoarea efectivă a încasărilor și a cheltuielilor. Pentru contabilitate îți recomanzi să apelezi la cineva specializat, chit că pentru un PFA nu este obligatoriu.

 • Buna ziua! As vrea sa-mi deschid o afacere cu lumanari sculptate si decorative si am vazut ca pentru a infiinta o firma PFA trebuie un document care sa ateste faptul ca pot face aceste lumanari,insa nu gasesc o scoala sau cursuri in acest sens. Este neaparat nevoie de de o diploma pentru a atesta ca pot lucra aceste lumanari,atat timp cat pentru mine este un hobby din care as vrea sa dezvolt o afacere si nu am unde in Romania sa fac aceste cursuri?Sau poate exista dar nu am gasit eu…

  • Bună, Florentina, poți încerca și vezi dacă îți acceptă sau nu dosarul. Eu am cerut un cod CAEN pe producție de hârtie (fac origami) și nu au fost probleme.

 • am si eu o intrebare va rog. se poate sa mi stabilesc sediul pfa in imobilul pe care il detin?am buletinul pe adresa parintilor si as vrea ca sediul sa fie in apartamentul meu. va multumesc frumos.

  • Bună, Cristina, poți, desigur, dar va fi oricum nevoie de acel contract de comodat (făcut între tine ca PFA și proprietarul imobilului – chit că ești tu) și de acceptul vecinilor.

 • Buna Oana.Am o nelumurire,am lucrat in invatamant ca profesoara si am renuntat vrand sa-mi deschid un magazin.L-m gasit intr-o locatie super buna cu vax comercial si ar trebui sa-l preiau din aprilie 2018,de la o d-na care de la sf lunii martie renunta la spatiu.Eu urmand sa preiau plata chiriei de 1500€ /luna +alte cheltuieli privind facturi ELECTRICA,caldura …cum procedez pt a intra in legalitate.D-na imi recomanda sa nu deschid firma ci sa continui pe firma ei,domeniul meu de activitate si ce as vinde ar fi tot ce inseamna haine si lenj intima fem/barb.Pt ca spatiile comerciale sunt grdu de gasit in acea zona se liciteaza la sume exorbitante si pt a ma scutii de atata tevatura mi-a propus solutia …mi-e sa nu fie de compromis si sa o preiau cu datorii,n-as vrea sa ma afecteze cu nimic,eu vrand sa fac totul transparent si curat.M-am consultat si cu sotul insa el nu-mi recomanda sa imi fac angajamente dar nici nu as renunta la idee.Astept un raspuns.Va multumesc.

  • Bună, Carmen! Sfatul meu este, desigur, să vorbești despre asta cu un avocat. Nici eu nu aș recomanda să faci lucruri pe firma altcuiva, pentru că nu ai control asupra lucrurilor și când vine vorba de astfel de activități nu prea e loc de compromisuri… Înțeleg oportunitatea, dar tebuie să te gândești și la eventuale consecințe. Din experiența mea de „om de rând” îți pot spune că liniștea estea cea mai importantă. Să stai tu liniștită că lucrurile sunt, cum ai zis și tu, transparente și curate. Oricum, dacă vrei cu adevărat să începi o afacere, este foarte important să ai alături un contabil bun și un avocat care să te sfătuiască inclusiv în situații ca cea de acum. Nu un avocat pe care să-l plătești lunar, dar pe cineva la care să poți apela cu solicitări punctuale. Succes și gânduri bune către tine!

 • Buna seara
  Doresc sa mi deschid un pfa si nu stiu dk este ok sau dk imi trebuie diploma
  Am lucrat in domeniul mobilier la comanda mai mt ani acum nu mai sunt angajat ci pe cont propriu
  De curând am cumpărat si o dubita pt transport
  Doresc sa desfășor această activitate in curtea casei mele bineinteles momentan este in faza de construcție și un mic atelier de mobila
  Pt a deschide un pfa trebuie diplomă ce fel de CAEN ? mentionez k sunt de la țară și nu am studii superioare
  Imi puteti trimite prin mail un linc de unde sa pot scoate la xerox actele necesare ?
  Multumesc anticipat

  • Bună ziua, domnule Dita. Nu vă pot ajuta cu astfel de informații, dar vă recomand să sunați cu încredere la Oficiul Național al Registrului Comerțului din județul în care urmează să vă desfășurați activitatea. Contrar așteptărilor, cei care se ocupă de asistență sunt foarte amabili și vă pot da niște răspunsuri oficiale, pe care vă puteți baza.

   Gânduri bune și mult succes!

  • Bună, Ema, nu știu să-ți spun, dă-i o căutare pe Google. Recomandarea mea este oricum să te vezi cu un contabil care să îți arate exact ce și cum trebuie să faci pentru tipul tău de activitate. E important să stai liniștită din punctul acesta de vedere. Mult succes!

 • Salutare !
  De mare folos ‘tutorialul’ !
  Am inteles de prin alte locuri ca mi-ar trebui specimen de semnatura de la notar.
  E adevarata treaba asta ?

  Multumesc !

  • Bună, Cezar, nu știu dacă s-a schimbat ceva în ultimele luni, dar ultima oară când am verificat nu era necesar. În sensul în care poți să dai specimenul direct la ONRC în fața unui reprezentant de acolo. Notarul știu că e o variantă la asta. Ca să fii tu 100% sigur, dă cu încredere un telefon la Registrul din județul de care aparții. Contrar posibilelor așteptări, sunt foarte amabili, să știi. :)

 • Buna Oana, citeam aici de diplomele necesare , eu daca am terminat in domeniul electric si am diplome de genu si vreau sa imi fac un pfa pentru colaborator pentru agentie imobiliara imi da voie? sau daca nu am terminat liceu pentru asa ceva nu ma lasa?

  • Ceau, Paul. Sigur că da. Nu există oricum un liceu pentru așa ceva. O diplomă nu îți pune piedici în a solicita un anumit cod CAEN, dar există anumite coduri CAEN care nu pot fi folosite fără o diplomă corespunzătoare. Nu e cazul agențiilor imobiliare. Succes!

 • Dacă vreau să fac PFA pentru filmări, foto, publicitate, grafică, am nevoie neapărat de o diplomă?

 • Buna seara! Vreau sa îmi fac pfa pentru cursuri muzica, arte plastice. Îmi este necesar pentru a face contract cu grădiniță unde vreau sa predau. Am studii in domeniu. Ce îndeamnă acest caen? In afara ca ii stiu numărul mai trebuie ceva? Trebuie sa am neapărat un sediu? Eu voi lucra in scoli, grădinițe? Trebuie sa am sediu la mine acasă si apoi lucrez unde vreau eu? Care e treaba cu casa de marcat? Ca tot vad ca se vorbește despre ea.eu as lua banii de la părinți, mai exact prin mana educatorului sau director sau ce o fi..

  • Bună, Steluța,

   Trebuie neapărat să ai un sediu social, dar nu trebuie să lucrezi de acolo. Vei declara activitate la terți și vei preciza că nu desfășori activitate la sediu pentru a nu plăti impozitul mai mare pe casă.

   De casă de marcat ai nevoie doar dacă vrei primi bani cash. Ca să scapi de grija aceasta, poți să lucrezi doar prin transfer bancar.

   Mergi cu încredere la Registrul Comerțului, căci acum au consultanță gratuită și te lămuresc ei acolo cu privire la orice întrebări ai mai avea. Inclusiv legate de alegerea codului CAEN potrivit pentru activitatea ta.

   Succes!

 • Pentru cursuri muzica vocală, pian, vioră, arte plastice sunt coduri caen diferite? Sau e unul general cursuri in domeniul artistic?

 • Buna,

  Am si eu o intrebare: pentru un pfa cu servicii de cosmetica si manichiura-pedichiura, diplomele obtinute in urma cursurilor trebuie sa fie recunoscute de ministerul educatiei? Sau sunt suficiente diplomele obtinute din partea salonului unde s-au facut cursurile? Multumesc frumos!

 • Buna,as dorii sa deschid un PFA unghii false si frizerie,presupun ca am nevoie de calificari pentru ambele servicii,nu? Mentionez ca stau la curte.

 • Buna ziua! Am absolvit Romana-Engleza si as dori sa inregistrez la ANAF codul CAEN 7021 Activitati de consultanta in domeniul RP si al comunicarii. Pot sa ma inregistrez ca PFI in baza diplomei de licenta? Sau trebuie sa urmez un curs de calificare? Va multumesc anticipat

 • Bună ziua.

  Locuiesc într-un bloc cu 10 etaje, iar activitatea din cadrul asociației de proprietari este blocată (președintele formal nu vrea să își exercite funcția).

  Ce pot face în acest caz, obligat fiind să primesc acceptul vecinilor pentru a înființa un PFA?

  Câți dintre vecini trebuie să îmi dea acceptul? Cum trebuie să arate acest accept?

  Vă mulțumesc

  • Bună, Cătălin, ai nevoie de aprobare de la toți vecinii cu care împarți un perete – laterali, sus, jos. Formularul este standard, il gasesti aici: http://www.onrc.ro/templates/site/formulare/11-10-160.pdf

   Daca nu reusesti sa rezolvi asa, cauta pe internet variante de a plati chirie pentru un sediu social – exista fime (de avocatura de obicei) / persoane care pun la dispozitie astfel de spatii si sumele nu sunt foarte mari – in general, e vorba de 50 de lei / luna.

   Succes!

 • Bună ziua, as vrea sa deschid un PFA ca să pot comercializa baloane cu heliu în centrul orașului, cu acord de la primărie, îmi puteți spune cum as putea proceda? Sunt la început cu ideea de PFA și nu cunosc multe detalii.

 • Buna , asi vrea sa deschid PFA, pentru a vinde fructe si legume in piata, cum sa incep, ce acte am nevoie ,pentru a face 1 pfa am nevoie si de un contabil in timpul afacerii? va multumesc frumos

 • Buna ziua,
  As dori sa-mi deschid PFA pentru activitati home made, mai exact as vrea sa fac torturi moldovenesti acasa si as vrea sa fie totul kegl, metionez ca am serviciu, ia aceasta activitate sa fie din pasiune, eventual 1-3 torturi maxim pe saptamana.
  Mai am nevoie si de alte acte inafara de cele mentionate in articol, avand in vedere tipul activitatii?
  Va multumesc anticipat, sper din suflet sa ma puteti ajuta cu vreun sfat.

 • Cum de sunt acceptate diplome numai în limba română? Dacă eu fac un curs în limba engleză, nu mi-l ia în considerare?

 • Am fost PFA in Spania și nu mi-au cerut nicio taxa! Numai un Romania vor mafiotii numai bani din toate părțile! Rușine!

 • Buna as dori si eu sa fac o firma pfa dar in domeniu forestier adica de prestari servici am ambele calificari in domeniu adica corhanitor mecanic si fasonator mecanic ce acte miar trebui va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

situs slot gacor provider terbaik agen toto slot terpercaya 2023 agen toto togel terpercaya 2023 situs toto togel pasaran resmi terbaik bandar toto macau pasaran resmi toto togel bandar toto slot gacor 4d 2023 bo togel online pasaran terlengkap sepanjang masa bo toto slot terlengkap sepanjang masa situs toto togel 2023 bet 100 perak daftar toto slot dan toto togel 2023 bermain toto togel dengan bet hanya 100 perak daftar toto slot bonus new member terpercaya bermain toto slot pelayanan 24 jam nonstop situs toto togel terpercaya situs toto togel online terbaik winsortoto winsortoto winsortoto winsortoto winsortoto winsortoto unsurtoto unsurtoto unsurtoto winsortoto winsortoto winsortoto rasa4d rasa4d rasa4d gampangtoto gampangtoto gampangtoto winsortoto link winsortoto unsurtoto link unsurtoto rasa4d link rasa4d bungtoto link bungtoto gampangtoto link gampangtoto winsortoto situs toto slot gacor dengan toto togel terbaik winsortoto situs toto togel online deposit 10rb winsortoto situs toto togel online resmi hadiah 4d 10 juta winsortoto agen toto togel online terpercaya winsortoto agen toto slot dan situs toto togel resmi winsortoto bandar toto togel dan toto slot winsortoto situs toto togel dan agen toto slot terpercaya winsortoto situs toto terpercaya beragam bonus winsortoto situs toto terpercaya toto togel dan toto slot gacor winsortoto situs togel online dan slot online terpercaya winsortoto situs togel online hadiah terbesar winsortoto situs toto togel 4d dan toto slot 4d terbaik winsortoto situs toto togel dan toto slot terpercaya winsortoto bandar toto togel online terpercaya 2023 winsortoto situs togel online resmi terpercaya pasaran terlengkap winsortoto situs toto togel online 4d terpercaya winsortoto bandar togel online resmi winsortoto situs togel online bonus harian terbesar winsortoto situs toto bet 100 perak tanpa potongan winsortoto situs toto terpercaya beragam bonus bet 100 perak winsortoto situs togel dengan permainan toto togel bet 100 perak winsortoto situs toto dengan permainan toto togel dan toto slot terbaik winsortoto situs toto togel terpercaya bet 100 situs toto togel deposit pulsa tanpa potongan winsortoto situs toto slot pasti slot gacor winsortoto situs toto terpercaya permainan resmi dan terpercaya winsortoto situs toto resmi bonus new member 100rb tanpa potongan winsortoto toto slot gacor dan togel online resmi terpercaya winsortoto situs toto togel online terlengkap dan terpercaya winsortoto situs toto togel online winsortoto situs toto togel online hadiah 4d 10 juta winsortoto situs togel online dan agen slot online terpercaya winsortoto situs togel online resmi terpercaya winsortoto situs toto terpercaya winsortoto situs toto togel resmi dan toto slot gacor winsortoto situs toto terpercaya permainan resmi winsortoto situs toto togel online permainan resmi dan terlengkap winsortoto agen toto togel hadiah 4d 10 juta terpercaya winsortoto bandar toto togel online bet 100 perak winsortoto situs toto togel permainan togel online pasaran terlengkap winsortoto situs toto terpercaya permainan resmi dan terbaik winsortoto bandar toto togel dan toto slot resmi winsortoto situs toto deposit 10rb tanpa potongan winsortoto situs toto terpercaya permainan resmi dan lengkap winsortoto agen toto togel 4d dan situs toto slot 4d winsortoto situs toto terbaik bonus menarik winsortoto situs toto bonus new member terbesar bet 100 winsortoto situs toto terpercaya dengan toto togel bet 100 perak winsortoto situs toto togel permainan toto togel dan toto slot resmi winsortoto agen toto togel dan situs toto slot terbaik 2023 winsortoto situs toto togel pasaran togel online terlengkap winsortoto situs toto togel online remsi bet hanya 100 perak winsortoto situs toto togel dengan permainan toto slot 4d winsortoto agen toto togel resmi dan situs toto slot 4d terbaik winsortoto situs togel online bandar toto slot terpercaya winsortoto agen toto togel dan situs toto slot winsortoto situs toto slot 4d dan toto togel winsortoto agen toto togel 4d pasaran terlengkap winsortoto toto togel deposit 10rb tanpa potongan winsortoto situs toto togel bet 100 perak winsortoto situs toto togel pasaran resmi dan toto slot 4d winsortoto agen toto togel online resmi dan slot gacor 4d winsortoto agen toto togel dan situs toto slot resmi winsortoto situs toto togel terpercaya pasaran terbaik winsortoto sebagai 10 situs togel online pasaran toto macau winsortoto situs toto togel 4d pasaran resmi toto slot 4d winsortoto bandar toto togel 4d dan situs toto slot 4d winsortoto bandar toto togel online bet 100 perak tanpa potongan winsortoto situs toto togel tersedia bonus new member winsortoto situs toto togel bonus new member winsortoto bandar togel online dan toto slot 4 terbaik winsortoto situs togel online 4d terbaik dan toto slot terpercaya winsortoto situs toto togel hadiah 4d 10 juta terbaik winsortoto situs toto togel 4d resmi mudah menang winsortoto situs toto togel 4d dan toto slot 4d terbaik winsortoto situs toto togel 4d dengan toto slot terpercaya winsortoto unsurtoto gampangtoto bungtoto rasa4d titi4d ltdtoto bobatoto bobatoto situs toto togel slot situs bandar toto togel slot terpercaya titi4d titi4d login titi4d daftar titi4d slot titi4d togel situs titi4d titi4d login titi4d daftar titi4d titi4d togel titi4d slot situs titi4d agen titi4d bandar titi4d kaostogel kaskustoto toto togel sontogel pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d