o brătilă pe .ro

Marți seară, la Gara de Nord… (Episodul 3)

Marți seară, la Gara de Nord, te aștept la dansuri scoțiene. Nu, nu glumesc, mâine, de la ora 19:00, te aștept să vii să mă vezi țopăind grațios pe ritmuri melodioase din nordul Regatului Unit. E eveniment deschis – putem chema familie, prieteni, (cititori de blog, de ce nu…) -, e rost de dans și voie bună, iar încălzirea ne-o vom face cu un pahar de vin de la Crama Matache, că tot e în drum și vinul e bun. Facem noi cinste.

Pe 25 martie am ajuns întâmplător la ceea ce mi s-a spus că va fi „o seară scoțiană”. Îmi imaginam kilt-uri, cimpoaie, scotch (?) și ceva mâncare tradițională (porridge???), dar nu m-aș fi gândit nici într-o mie de ani că voi ajunge, de fapt, la o seară de dans.

Dans scoțian? În România? Undeva pe la Gara de Nord? Fugi, băi, d’aici! Poate vrei să spui Tango sau Salsa, cel mult Street Dance, dar dansuri scoțiene???

Cam asta mi-a răsunat în minte o dată ce am ajuns în sala de pe Cameliei 39. Mă așteptam să ajung în apartamentul cuiva, să găsesc oamenii stând chill, cu un pahar de scotch, ascultând, cum vă spuneam, ceva cimpoaie. Când colo, o mare sală de dans, domnișoare cu balerini, domni cu șosete și bomboane de ciocolată cu lichior (nelipsite, am remarcat ulterior, de la nicio ședință de dans). 

Ștefan, unde m-ai adus???

Ce, nu-ți place?

Mi-a plăcut. Mi-a plăcut așa de mult, că după primul dans în calitate de spectator n-am putut să mă abțin și m-am alăturat grupului. Iar la sfârșitul orei aveam deja abonament și titulatura de proud „Young Scottish”. :)

Acum cunosc termeni precum „reel” sau „jig” și dansuri tradiționale precum „Strip the Willow” sau „Devil Among the Tailors”.

Ca să vă faceți o idee, un dans specific arată cam așa:

Pe mine, aceste cursuri m-au cucerit. Și am vrut să scriu despre ele întocmai pentru că știu ce mult a însemnat pentru mine să le descopăr. :) În cazul meu, descoperirea lor a fost o întâmplare fericită (și mulțumesc, din nou, Ștefan, că te-ai gândit să mă inviți!). Dacă aș fi citit pur și simplu undeva despre ele, probabil entuziasmul nu ar fi fost atât de mare. D’asta vă și spun, dacă nu aveți alt program, veniți mâine seară, la Dance Scottish, pe Cameliei 39, să vedeți despre ce e vorba. Intrarea e liberă și vinul, v-am zis, îl dăm noi. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.