o brătilă pe .ro

Zilele Bandanei

În perioada 4-15 februarie, Asociația Little People desfășoară campania de conștientizare ,,Zilele Bandanei”, care marchează, la fel ca în fiecare an2 zile importante în calendarul mondial și anume Ziua Mondială de Luptă Împotriva cancerului (4 februarie) și Ziua Internațională de Luptă împotriva Cancerului la Copil (15 februarie). Pe toată perioada campaniei, Asociația Little People va organiza o serie de acțiuni și evenimente la nivel național cu scopul de a invita publicul larg să își exprime solidaritatea, prin purtarea unei bandane.

Ce înseamnă Zilele Bandanei?

Dorim ca împreună acordăm o altă semnificație bandanei – sau eșarfei, baticului sau oricărui alt accesoriu purtat în mod tradițional pe durata tratamentului –   în onoarea celor care se luptă cu boala în țară și în lume! Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic şi îşi pierd părul, poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Astfel, inițiativa este un îndemn la acțiune: port bandana, pentru că îmi pasă. Îi invităm pe toți cei care vor să susțină lupta proprie, a unui apropiat sau a miilor de bolnavi din România să poarte o bandană de Zilele Bandanei, demonstrând astfel ca bandana înseamnă luptă și nu un stigmat”. 

Katie Rizvi, co-fondatoarea Asociației Little People

Cum te poți implica în Zilele Bandanei?

Asociația Little People a pregătit o serie limitată de accesorii pentru Zilele Bandanei. În  schimbul unei donații simbolice, de 10 lei, pot fi comandate bandane pe pagina de Facebook Asociația Little People România sau la info@thelittle-people.org. Bandanele vor putea fi găsite și la standurile pregătite de voluntarii Little People:

  • 7 și 8 februarie, între 10:00- 22:00, Carrefour Băneasa, București
  • 8 februarie, între 09:00- 20:00 la Palas, Iași
  • 9 februarie,între orele 10:00-21:00, la Hipermarketul Cora Cluj
  • 14 și 15 februarie, între 10:00-22:00, la Cora Lujerului în București
  • 15 februarie, între 10:00-21:00 la Iulius Mall, Cluj-Napoca

Toți cei care doresc să fie solidari cauzei, pot trimite fotografii purtând propriile bandane, la adresa de e-mail info@thelittle-people.org sau pot posta direct pe pagina de Facebook a Asociației. Indiferent cum va fi purtată, pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: „nu e rușinos să porţi bandana, suntem alături de tine!”

solidara zilele bandanei

Sunt așteptate fotografii din toate colțurile țării! :)

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.