o brătilă pe .ro

Facebook de buzunar

Pe Dan Cârlea, zis și „Camionagiu”, l-am cunoscut acum doi ani, când am am participat la lansarea cărții sale „Copil în Epoca de Aur”. M-am îndrăgostit atunci de stilul său savuros de a scrie scurte povestiri, singura mea părere de rău fiind aceea că nu doar povestirile erau scurte, ci și cartea avea doar 62 de pagini. Am citit-o în autobuz, pe traseul lui 335, pe Dorobanți și Ștefan cel Mare, la oră de vârf, când între două stații faci cel puțin un sfert de oră. Când am ajuns acasă, i-am cerut Camionagiului prietenia pe Facebook.

O decizie inspirată, de altfel, căci Dan are propria lui carte scrisă și pe profilul de Facebook. Și din decembrie are și profilul de Facebook scris într-o carte. V-am amețit?

Nu e așa de complicat precum sună. Dan, scriitor talentat, face din fiecare status postat pe Facebook o pastilă cu efect garantat de descrețit frunți. Și tot fabricând și tot fabricând, s-a gândit el, Dan, să le bage-ntr-un flacon. Așa că le-a adunat pe cele mai bune și-a pus de încă o carte ce speră să se bucure de același succes fulminant ca al celei mai sus menționate. „Facebook de buzunar – mic îndrumar de statusuri haioase” are însă un număr neașteptat de mare de pagini: 234 (!), meritul nefiind în totalitate al lui Dan, care probabil ne-ar fi amăgit, din nou, tot cu ceva de citit între două stații de 335 (rușine, Dinu Patriciu!).

Facebook de buzunar

Cartea, tipărită de Editura Tracus Arte, îl are ca prim autor pe Adrian Călărașu (oare pentru că „ă” se află înainte de „â”?), zis și Adrian „Killărașu”, blogger din 2006, familist convins și proaspăt tătic. Adrian reprezintă și el o resursă nesfârșită de texte umoristice, pe care le publică pe blog, pe Facebook și în varii publicații online și offline.

Statusurile sunt grupate pe categorii și, personal, mă duc cu gândul la colecția de cărți cu bancuri pe care o aveam în școala generală („1000 de bancuri cu…”) și pe care o căram cu mine în fiecare excursie în care mergeam. Deschideam cartea la întâmplare, citeam un banc, ne hlizeam și o luam de la capăt. Cum spuneam: pastile de descrețit fruntea.

Pe cei doi autori îi găsiți, așadar, pe Facebook, unde aveți acces și la o mostră gratuită din talentul lor la scris statusuri, căci sunt publice, spre a bucura pe orișicine. Dar și când s-o termina el netul… atunci să vă văd!

Dan „Camionagiu” Cârlea: https://www.facebook.com/camionagiu.ro

Adrian „Killărașu” Călărașu: https://www.facebook.com/maniactextual

PS: cartea costă 15 lei și se comandă direct de la autori! adică le dați un mesaj pe Facebook și îi bucurați și voi pe ei, spunându-le că vreți cartea cât mai repede cu putință, căci plecați în excursie și nu o să aveți wi-fi! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.