o brătilă pe .ro

Am adoptat patru consilieri! Episodul 2: prima victorie, trăiască Facebook-ul!

Vă povesteam vinerea trecută despre decizia mea de a mă alătura campaniei organizate de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) – „Nu aştepta supereroi, cere-ţi oraşul înapoi”Mai multe detalii despre context, găsiți aici

Consilierul Marin Ștefănel – Dan era prezentat pe site-ul campaniei ca făcând parte din „categoria grea” – adică din categoria consilierilor generali ale căror date de contact lipseau cu desăvârșire de pe lista afișată pe site-ul Primăriei Municipiului București. Adresa profilului de Facebook era singura informație pe care o aveau cei de la CeRe, dar, mi-am spus eu încrezătoare, e mai mult decât suficient!. Mi-am adus aminte cum, în primăvara lui 2010, Cătălin Sava, realizator la TVR1, mi-a trimis un mesaj pe Facebook în care îmi spunea că îi place proiectul „Let’s Do It, Romania!” și că ar vrea să ne ajute cu promovarea. Cum a fost atunci momentul în care mi-am dat seama că avem la dispoziție un canal de comunicare extraordinar, la îndemâna oricui are „curaj” să-l folosească. Momentul în care mi-am dat seama că nu trebuie să-mi fie rușine să abordez pe nimeni, atât timp cât o fac într-un mod sincer și respect regulile bunului simț.

Așa că lunea trecută i-am dat domnului Marin Ștefănel – Dan un mesaj pe Facebook. Un mesaj în care m-am prezentat, i-am prezentat campania CeRe și i-am solicitat o adresă de mail pe care să îi trimit niște întrebări (întrebările de pe site-ul campaniei), cu mențiunea că am la dispoziție doar o săptămână să obțin răspunsurile. La câteva minute după ce am dat „send”, Facebook m-a și anunțat că recipientul a deschis mesajul meu, afișând controversatul „Seen”.

Marți seara, însă, încă nu primisem niciun răspuns. Aveam două opțiuni: prima, să fac un print screen și apoi să scriu revoltată pe blog că am fost ignorată, având dovada că mesajul meu fusese văzut, și a doua, să îi mai trimit un mesaj, căci poate văzuse mesajul de pe telefon, într-un moment în care era ocupat, și efectiv a uitat. Că doar oameni suntem, chit că unii consilieri și alții bloggeri. Așa că i-am mai dat un mesaj și, de data aceasta, în aceeași seară am primit și răspunsul:

Buna seara, in primul rand scuze pentru intarzierea cu care va raspund. Sunt deschis oricarui dialog constructiv, astfel incat va pun la dispozitie adresa mea de mail: stefanmarin76@yahoo.com. Multumesc!

Urmat de încă un mesaj frumos, tot pe Facebook, după ce i-am trimis mailul cu întrebările:

Am primit mail-ul, initiativa este buna, veti avea toate raspunsurile la intrebari in timpul solicitat. Multumesc

Două bile albe!

A treia bilă albă se acordă pentru respectarea termenului limită, căci am primit răspunsurile dânsului duminică la prânz. Jos pălăria pentru cooperare și sper ca domnul consilier Marin Ștefănel – Dan să dea dovadă și în continuare de deschidere în fața dialogului cu cetățenii.

Notă: cuvintele îngroșate din textul de mai jos au fost îngroșate de către mine (si fotografie tot eu am adaugat-o)

Marin Ștefănel Dan, Consilier General al Municipiului București, membru PP – DD:

consilier marin stefanel danAm absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Administrative, licentiat in Stiinte Administrative, in anul 1999 la ”Universitatea” Bucuresti. De la terminarea studiilor si pana in prezent am lucrat exclusiv in mediul privat, cariera profesionala incepand din ”banca”facultatii (prestand diverse servicii ca student – agent comercial, agent marketing, etc.) si ajungand in prezent sa detin o mica firma in domeniul constructiilor, firma care (aici ma laud, iertandu-mi lipsa de modestie) nu a facut ”afaceri” cu statul si nici nu va face vreodata! Am cochetat cu ideea intrarii in politica de prin anul 2008, inclinat fiind catre partidele ce se vor a fi ”de stanga”, am incercat sa vad din interior cum functioneaza un anume partid mare, am vazut lucruri care nu mi-au placut si actualmente sunt membru al unui partid in care ma simt bine, in sensul ca imi pot promova ideile si nu sunt ingradit ”de la centru” in aplicarea lor. Dar asta ramane sa dovedesc celor care m-au ales, celor care asteapta ceva de la mine, de la noi.

Datele mele de contact sunt publice dar, asa cum îi stă bine unui om care nu are nimic de ascuns, vi le enumerez:
mail: stefanmarin76@yahoo.com
facebook: https://www.facebook.com/marin.stefaneldan
telefon: 0722 382 271

Programul de audiente este in fiecare joi, intre orele 10-12, la sediul Primariei din Splaiul Independentei, et.3, camera grupului PP – DD. Procedura colegilor din Primarie cere ca cetatenii care doresc audiente cu oricare dintre consilierii generali sa faca o programare la numarul de telefon al Institutiei, asta pentru a avea acces efectiv in Primarie. Neplacut, dar asta e procedura.

Legat de domeniile ”la care ma pricep”,va spun sincer cum vad lucrurile. Fiecare problema care imi este semnalata ar trebui sa-si gaseasca un raspuns sau, intr-un caz fericit, o rezolvare. Nu astept sa mi se semnaleze probleme, locuiesc in Bucuresti de 18 ani si vad multe din problemele urbei, vad multe lucruri frumoase dar si multe aberatii, vad modul in care se dezvolta orasul in comparatie cu alte Capitale Europene, vad oamenii care traiesc in el si serviciile de care beneficiaza, vad din ce in ce mai putin spatiu verde, vad traficul, vad aglomeratia, vad nemultumirile si stiu care sunt asteptarile. Aceleasi ca ale mele – un oras mai ”aerisit”, mai curat, un oras in care ”marile proiecte” sa nu sufoce necesitatile noastre, o administratie care sa fie responsabila cu cheltuirea banilor nostri! Cu toate acestea, ma inclin catre domeniile aferente Comisiilor de specialitate ale CGMB din care fac parte – Comisia de Salubritate si Comisia de Transport si Infrastructura Rutiera – asta pentru ca, inconjurati fiind de multe probleme, e bine sa ne aplecam catre solutionarea lor in parte, incerand sa aducem imbunatatiri sistemului.

In activitatea pe care o am in cadrul CGMB intalnesc multe proiecte care cred ca, o data aprobate, au menirea de a aduce imbunatatiri orasului si vietii cetatenilor. Sunt deasemenea si proiecte pe care le gasesc ca fiind inoportune in raport cu necesitatile urbei, astfel incat, in urma consultarii cu persoanele care iau legatura cu mine, in urma consultarii celorlalti colegi, in urma consultarii mesajelor si comentariilor din presa scrisa, a celor care scriu pe anumite bloguri, iau decizia in consecinta.

Legat de celelalte puncte,va pot preciza un singur lucru si anume – sunt total de acord cu transparenta decizionala, cu liberul acces al cetatenilor la sedintele CGMB. Problema pe care o sesizati cu privire la intarzierea cu care apar proiectele pe saitul PMB.ro credeti-ma ca este stiuta dar, din pacate, inclin sa cred ca este voita. Nu intru in detalii aici, nu vreau sa-mi atac colegii insa , in cadrul grupului de consilieri PPDD, ne gandim sa luam atitudine, chiar prin masuri extreme. Asta pentru ca nu numai dumneavoastra primiti proiectele tarziu ci si noi! Si daca ne asumam ceva, vrem sa o facem in cunostinta, nu ”pe genunchi”! Legat de ora la care se desfasoara sedintele, personal n-as avea o problema daca ar fi stabilita seara, doar ca asta ar insemna ca intreg aparatul PMB sa-si modifice programul in ziua respectiva si aici cred ca discutia se poate duce catre Codul Muncii si, sincer va spun, executivul este cel care stabileste acest lucru.

In speranta ca am putut sa raspund cat mai concis intrebarilor dumneavoastra, tin sa va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit aceste randuri si sa va felicit ca va implicati in viata orasului in care traim. Va doresc succes in ceea ce faceti si sper sa vedeti in mine un partener de dialog deschis oricarei actiuni constructive!

O zi buna!

Marin Stefanel-Dan
Cetatean responsabil si Consilier general.
10.11.2013

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.