o brătilă pe .ro

2 octombrie, Ziua Învingătorului, se celebrează cu desert!

Pe 2 octombrie, dragi prieteni, oameni din întreaga lume sărbătoresc o zi cu totul și cu totul specială: „Ziua Internațională de Celebrare a Supraviețuirii Cancerului”. Este o zi în care optimismul și dragostea de viață nu trebuie să lipsească nimănui și, în același timp, o zi în care suntem invitați să purtăm culoarea galben, în semn de solidaritate și respect față de toți cei care au învins cancerul și care au reprezentat din acel moment un sprijin important pentru cei care se luptă cu această boală.

În România, Asociația Little People, despre care v-am mai povestit și cu alte ocazii, a format Clubul Temerarilor “Știu că se poate – Poți Și Tu!”, una dintre cele mai mari și mai active comunități de tineri supraviețuitori de cancer din Europa, cu scopul lor de a fi inspirația și încurajarea celor care se află sub tratament, pentru a deveni și ei la rândul lor, temerari!

M-am bucurat să văd pe pagina Asociației o mulțime de susținători ai acestei cauze și mi s-a părut în mod deosebit drăguță inițiativa bucătăreselor vesele de a pregăti un Desert al Învingătorului, ce îl are ca personaj principal pe Leul Curajos, mascota de seamă a Temerarilor. Și pentru că mi-am dorit și eu foarte mult să le preiau exemplul, în semn de și ca simbol al incurajării, încrederii și susținerii, toate dedicate viitorilor si actualilor Temerari, pe care îi apreciez nespus de mult, am meșteșugit și eu cu care mare drag la un desert pregătit cu gândul la ei: Brioșa Învingătorului! :) Însoțită, așa cum se cuvine, și de Leul Curajos, în variantă origamistică.

desertul invingatorului

Mâine, așadar, sărbătorim victoria asupra cancerului, celebrându-i pe toți cei care au învins și încurajându-i pe cei care se află acum sub tratament. În semn de solidaritate și respect, vom purta galben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.