o brătilă pe .ro

V for Verde – târgul minţilor deschise

Mă pregăteam să încep acest articol cerându-mi scuze pentru lipsa diacriticelor, dar iată că răbdarea și-a spus cuvântul și diacriticele sunt aici cu noi. Laptopul meu, un minunat Dell ce nu mi-a făcut nicio problemă timp de mai mult de 4 ani de zile, și-a dat, într-un final, duhul, ca să fie și el în ton cu perioada nu tocmai roz prin care trec de ceva vreme încoace. Mă rog, el săracul ar mai fi vrut, dar nu l-a mai ținut ecranul și după o prea lungă perioadă de pauză de scris, am depus în sfârșit efortul de a mă reacomoda cu netbook-ul meu HP. Netbook-ul meu roz HP. Netbook-ul meu roz HP al cărui hard a cedat după vreo câteva utilizări, nevoită fiind să instalez Linux (care, în mod dubios, funcționează). Dar e ok, acum că am redescoperit diacriticele, Linux e băiat de treabă.

Și dacă vă-ntrebați ce-am mai făcut în ultima vreme, că prea n-ați mai auzit nimic de mine (îmi doresc eu să cred că măcar o persoană și-a pus întrebarea), vă anunț că m-am pus pe treabă și în momentul de față, pe plan profesional, parcurg drumul inițiatic spre a deveni o zeiță SEO (trebuia să adaug și asta la portofoliu și acum era un moment la fel de bun ca oricare) și că, pe de altă parte, am fost și eu plecată, ca tot omul, în vacanță. Anul acesta, cu ocazia „vacanței de septembrie”, cea dedicată mării, am ajuns la Balcic. De veți ajunge vreodată și voi pe acolo, vă recomand cu mare drag cazarea la hotel „Selena”, unde toate camere sunt cu vedere la mare și personalul este foarte amabil, și cina la restaurantul „The Queen’s Guest Room”, unde pe lângă specialitățile casei vă puteți bucura și de muzică live, piano included, și, în general, de un cadru intim și o atmosferă incredibil de plăcută. Bonus: să încercați un pahar de Raspberry Merlot și să cereți o păturică în caz că se face răcoare. :)

Ei, și dup-așa o introducere din care alții ar scoate cel puțin două articole, că se vede că mi-a fost dor să povestesc, să trecem și la ceea ce este de fapt (surprinzător!) subiectul principal al acestei postări. Cât eu mă bălăceam prin Balcic, în țară se anunța cu surle și trâmbițe cea de-a doua ediție a târgului minților deschise – V for Verde 2013.  Și cum brătila e mare iubitoare de tot ce înseamnă verde, vestea a ajuns rapid până la mine și m-am apucat de căutat mai multe informații.

Am aflat în primul rând că la târg vom găsi bunătăți bio, produse alimentare slow food și raw, cosmetice organice, toate la un loc, sweet mother of god!, dar și ateliere de gătit sănătos, workshop-uri și „produse eco deco”, realizate din materiale reciclate și alternative. Interesant în acest context este faptul că târgul are loc în weekend-ul 28 – 29 septembrie (la Casa Universitarilor din București), pe 28 fiind și ziua de curățenie națională marca “Let’s Do It, Romania!” (să nu cumva să lipsiți!). Așa că ne așteaptă un weekend plin, dar plin cu energie verde, la sfârșitul căruia sunt convinsă că vom zâmbi satisfăcuți.

O să vă mai țin la curent cu privire la târg deoarece mi-am propus să contactez câțiva expozanți și să le aflu povestea. Mă rog, o parte din mine cred că vrea, de fapt, să „fure meserie”, căci tare mult îmi doresc să am și eu, în viitor, o mică afacere verde.

Afis targul V for Verde, editia a II-a

PS: mi-a plăcut mult declarația Laurei Călin, organizatoare a târgului:

“V for Verde, târgul minţilor deschise, este un manifest activ pentru o viaţă sănătoasă, trăită autentic şi conştient. Se adresează tuturor celor care se bucură de viaţă în orice moment şi petrec timp de calitate alături de familie şi prieteni. Verde este mai mult decât eco, organic sau green, verde este un mod de viaţă”

1 CommentLeave a comment

  • […] darul de a-i fermeca și pe cei mai neîncrezători în bucătăria vegană. Vestea bună e că la târgul V for Verde minunatele preparate desăvârșite cu condiment Verde Aromat vor putea fi încercate la VitaMina […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.