o brătilă pe .ro

Povestea lui Verde Aromat

Incontestabil, Verde Împărat a fost un personaj important al copilăriei noastre, fiind prezent în multe dintre poveștile pe care ni le spuneau bunicii și părinții noștri. Astăzi însă, vreau să vă povestesc despre un erou actual, născut în 2012, sub semnătura Mihaelei, din pasiunea ei pentru nutriție: Verde Aromat. :)

Încep prin a vă spune că povestea lui Verde Aromat nu este nicidecum lipsită de prințese, zâne și împărați, căci vorbim despre o afacere de familie, așa cum parcă sunt cele mai frumoase dintre ele. Pe scurt, totul a început de la un simplu amestec de condimente din plante uscate, apărut demult în viața Mihaelei, mulțumită mamei unui prieten din Iași, care îi tot trimitea la pachet borcane cu un mix de plante uscate din grădina ei. Le folosea la orice și toate mâncărurile aveau un gust deosebit, astfel încât Mihaela s-a gândit sa combine și ea zecile de pliculețe și borcănașe de pe polița din bucătărie, într-unul singur! Apoi s-a născut prințesa Mina, iar la botezul ei, tot reflectând asupra a ce să ofere ca mărturii invitaților, i-a venit ideea de le oferi pliculețe din condimentul lor de casă (care între timp ajunsese faimos printre toți cunoscuții). De la asta până la brandul Verde Aromat nu a mai fost decât un pas!

Verde Aromat

Totul s-a întâmplat și într-un moment potrivit din viața Mihaelei, când chiar căuta o idee de business, o activitate care să o reprezinte și în care să se implice cu pasiune, fără să simtă că muncește. (Da, se poate!) Pănă atunci, mai cochetase cu cateringul, administrase pentru o scurtă vreme un restaurant în Iași, iar gătitul din pură pasiune și plăcere și studiul intens al nutriției au dus în cele din urmă la renunțarea treptată la carne și lactate din alimentația familiei. Căci condimentul Verde Aromat a fost creat special pentru bucătăria vegetariană și vegană. De administrarea afacerii se ocupă Împăratul, soțul Mihaelei, iar planul e ca într-un an sau doi toate plantele și materiile prime folosite să fie crescute în curtea lor.

Gama de produse se dezvoltă organic pentru că Verde Aromat, condimentul, este ingredient de bază pentru multe preparate cu care s-au delectat până de curând doar prietenii – de la uleiuri aromate (momentan trei la număr: unul în variantă simplă – cu condiment VA -, unul picant – cu minunate reflexii roșii – și unul infuzat cu lămâie), la roșii deshidratate păstrate în ulei cu condiment VA, ardei copți cu ulei de măsline și condiment VA și sos de paste cu busuioc din plin.

ulei verde aromat

Și pentru că aveau așa de multe idei despre ce poți face cu condimentul minune, familia Verde Aromat a deschis și un blog, unde postează rețete de poveste ce au darul de a-i fermeca și pe cei mai neîncrezători în bucătăria vegană. Vestea bună e că la târgul V for Verde minunatele preparate desăvârșite cu condiment Verde Aromat vor putea fi încercate la VitaMina Gastro Bar, un proiect paralel pornit dintr-un frumos joc de cuvinte în care personaj principal este prințesa Mina, fetița Mihaelei. Veți găsi supă cremă de dovleac, wrap-uri vegetale cu avocado și dovlecel, caș cu ardei copți, tartine cu pateuri vegetale (un minunat Faux Grasce mult îmi place denumirea! – din linte și nuci) și tarte de brocoli și conopidă cu pastă picantă din ardei copți și prune uscate (yum!!!).

tarta de brocoli

Vă invit, așadar, să cunoașteți familia Verde Aromat, weekendul acesta, în cadrul târgului V for Verde, ce se va desfășura la Casa Universitarilor, în București. Intrarea este 10 lei și include nu numai accesul la standurile expozanților (peste 50!), ci și la workshop-uri și evenimente conexe (sâmbătă, de exemplu, la ora 14:00, târgul o are ca invitată pe Olivia Steer).

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.