o brătilă pe .ro

Ce înseamnă, de fapt, Tabăra din Țara lui Andrei?

Încercați să vă imaginați Țara lui Andrei ca locul acela în care la un meci Steaua – Dinamo ambele galerii ar aplauda ambele echipe și ceea ce ar conta cel mai mult ar fi ca toată lumea să se simtă bine și să se bucure de un meci frumos, în care injuriile și violența nu își au locul. Știu, sună utopic, și întocmai faptul că ne este atât de greu să ne imaginăm o astfel de realitate este, de fapt, problema cea mai mare. Vestea bună, totuși, este că nu trebuie să ne pierdem încrederea. Nici în noi, nici în generațiile următoare. Și chit că un meci Steaua – Dinamo nu se va schimba prea curând, modul în care alegem noi să privim lumea în care trăim se poate schimba chiar și în câteva zile. Societatea în care trăim are nevoie de mai multă solidaritate și de mai puțină competitivitate. Trebuie să învățăm că deși competitivitatea are și ea rolul său, evoluția reală a societății se produce doar prin muncă de echipă. O echipă unită, în care oamenii se susțin reciproc.

În Tabăra din Țara lui Andrei am văzut un fair play ieșit din comun, în care două echipe, fiecare formată din câte 50 de copii, s-au susținut reciproc pe parcursul celor șapte zile, și-au scandat numele și s-au bucurat împreună de rezultatele fiecăreia în parte. Iar partea cea mai frumoasă este că acest comportament a fost cât se poate de natural, deloc influențat prin căi coercitive sau recompensatorii, semn că suntem pe drumul cel bun. Și da, e important de remarcat și faptul că vorbim de legături ce s-au format în doar câteva zile, dar care, în unele cazuri, vor rămâne pe viață.

Ce a însemnat pentru ei, în câteva cuvinte, Tabăra din Țara lui Andrei?

prietenie, distracție, iubire, responsabilitate, inițiativă, perfect

Ce e sigur e că Tabăra din Țara lui Andrei nu înseamnă doar 7 zile din viața unui copil. Poți fi sigur de asta în momentul în care la finalul săptămânii îi vezi pe toți cum se îmbrățișează și plâng cu lacrimi de crocodil. Sau atunci când vin la tine cu un tricou pe care te roagă să îți scrii numele, „ca să nu te uite toată viața”. Sau atunci când, la câteva zile după ce tabăra s-a încheiat, îți lasă mesaje emoționante pe Facebook:

 

Raluca Elena: Acele doua zile fac parte dintr-o perioada pe care suntem siguri ca inafara de faptul ca nu o vom uita , o vom considera ca o lectie importanta de viata . Va multumim enorm pentru sustinere si speram sa ne reintalnim si atunci cand noi , poate vom vedea viata altfel ! Sa nu uitati ca va asteptam la Moinesti sa ne revedeti dansand !

Denisa Andries Nu vom uita niciodata aceasta tabara alaturi de oameni minunati de la care am invatat multe lucruri interesante si folositoare in viata …multumim pentru sustinere si speram sa ne revedem curand

…sau atunci când, în dimineața în care te pregătești pleci, stând pe terasă, apare un domn, însoțit de o fată, întrebând de echipa de anul trecut. Echipa a rămas aceeași, iar revederea a fost emoționantă, cu tot cu lacrimile de rigoare.

Eram prin zonă, am văzut afișele și am vrut neapărat să oprim să vă salutăm! Să știți că nici pentru părinți nu se termină tabăra în ultima zi. Dacă ați ști cât ne-am agitat și după, cu proiecte de plantare și alte cele… mai mult ca ăștia mici!

„Perfect!”, mi-am zis. E fix cum ar trebui să fie.

au mai povestit din Țara lui Andrei: Elena, Tunaru, MS, Mădălin, Răzvan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.