o brătilă pe .ro

Hai pe Dunăre cu PET-ul!

Nu știu la voi cum era, dar la noi, în școala generală, dacă beai din aceeași sticlă cu o altă persoană, se spunea că e ca și cum v-ați fi sărutat. Chestiune prezentată la vremea respectivă, desigur, ca fiind ceva extraordinar de scârbos, dar de care, în același timp, se putea profita pentru a face subtile declarații de amor.

La vârsta la care împărțirea unei sticle de suc nu mai este asociată cu sărutul, dar poate fi folosită în continuare pentru a face declarații de amor (și mai greu de sesizat ca în copilărie), eu vă propun o altfel de asociere: Ce-ar fi dacă v-aș spune că dacă sticlele din care ați băut sunt folosite pentru o plută ce va plimba oameni pe Dunăre, e ca și cum v-ați plimba și voi pe Dunăre?

Ce-i drept, științific vorbind, nu o să vă mint, chiar dacă ați băut direct din sticlă, ADN-ul vostru nu va supraviețui prea mult. Dar aici nu e vorba de știință, e vorba de aventură. Mai exact, de niște tineri aventurieri ce vor să construiască o plută din PET-uri și, pe 12 august, din Călărași, să pornească pe Dunăre spre Gura Portiței.

pet rafting project apus pe pluta

Proiectul de numeste „P.E.T. Rafting Project”, iar băieții nu sunt la prima încercare. În 2011 au construit prima plută din PET-uri și au parcurs pe ea mai mult de 250 de km., tot pe Dunăre, pe traseul Stelnica – Sfântul Gheorghe. Au descoperit locuri frumoase, oameni deosebiți și s-au întors cu povești pe care le-au dat mai departe, spre a se bucura și alții de ele.

Pluta a fost atunci donată comunității locale din Sfântul Gheorghe, pentru un alt proiect ambițios, așa că, anul acesta, băieții trebuie să o ia de la capăt. Pentru plută au nevoie de peste 2000 de PET-uri și, în momentul de față, mai au nevoie de aproximativ 1000. Poate ar fi putut să contacteze o firmă de reciclare sau o companie mare ce trimite oricum spre reciclare, zilnic, sute de PET-uri, dar, din punctul meu de vedere, este o bună ocazie de a încuraja oamenii în general să nu arunce sticlele goale la gunoi. Așa că, provocarea acestei săptămâni, ce se va transforma, cu puțină ambiție, și într-un obicei prietenos cu mediul, ar fi să strângeți PET-uri și, la sfârșitul ei (vineri în acest caz, nu duminică), să le donați acestui proiect. Cu satisfacția de a fi contribuit, oricât de puțin, atât la protecția mediului înconjurător, cât și la plută în sine, prin intermediul căreia, (nu uitați, copii suntem) vă veți plimba și voi pe Dunăre. O mică parte din voi va fi și ea acolo. :)

PET-urile pot fi duse, până vineri, fie la sediul Blogal Initiative ( Cristi a fost de acord să direcționez și eu donatorii tot acolo și îi mulțumesc pentru asta! :) ) – Calea Grivitei 33, fix la intersectie cu Bd.Dacia, interfon 004C, et 1, ap 4, între orele 9.00 – 16.00 -, fie la blocul domnișoarei Mezdrea, cea care mi-a povestit despre acest proiect – Camil Ressu, nr. 15, bl.57, sc. 4. Iar dacă aveți o cantitate considerabilă de PET-uri, dar nu aveți cu ce/când să le transportați, băieții pot să treacă vineri direct pe la voi, în drumul lor spre Călărași.

Și, ca să intrați puțin în atmosferă:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.