o brătilă pe .ro

S-a lansat primul Institut pentru Fericire din Europa de Sud – Est

Institutul pentru Fericire s-a lansat în București, pe strada Avrig, la numărul 29, și este primul centru de educație pentru fericire din Europa de Sud – Est.  Știu, sună ușor hilar și instigă la ridicat de sprâncene, „pe bune?”-uri și alte reacții tipice scepticismului sau surprinderii, dar, dacă stai să te gândești, un astfel de centru s-ar putea să fie fix lucrul acela de care avem cu toții nevoie. Și e normal, căci, fie că suntem conștienți de asta, fie că nu, cu toții vrem să fim fericiți. E scopul nostru permanent și tot ceea ce facem, facem pentru a-l atinge. Direct sau indirect.

Într-o lume ideală, fericirea noastră ar depinde exclusiv de noi și resursele interioare ar fi infinite. De fapt, în realitate, cam așa și stă treaba. Idealul constă  în conștientizarea propriilor capacități și utilizarea lor în vederea atingerii scopului. Ține, desigur, de antrenament, dar, pentru început, ține de educație. Un tip de educație pe care nu o primim în școală, dar la care, iată, avem acum acces și într-un spațiu fizic.

fericire Voltaire

Lansarea Institutului pentru Fericire a avut loc săptămâna trecută și este un proiect al Asociației Inițiativa pentru Fericire, pe ai cărei membri am și avut ocazia să îi cunosc. Trei tineri carismatici, debordând de entuziasm și emoție, hotărâți să construiască o comunitate a oamenilor iubitori de viață. Și cum au reușit să facă în mai puțin de un an cât alții într-o viață, căci povestea lor începe în septembrie 2012, cu plimbări prin toată țara și discuții cu mii de oameni, continuate rapid cu planificări, organizări și chiar și reorganizări, cu siguranță că vor și reuși.

Concret, la Institutul pentru Fericire puteți găsi o bibliotecă plină cu cărți (desigur, cu și despre fericire), o zonă de relaxare, birouri la care se poate lucra și o cafenea în care se servește mâncare sănătoasă, în spiritul „mens sana in corpore sano”. Din nou, echipa a făcut o treabă minunată și cu amenajarea spațiului, reușind să transforme niște camere cu pereți albi, într-un spațiu extraordinar de primitor, în care se doresc a fi găzduite nu numai evenimentele lor, ci și ale oricărei alte persoane/organizații în căutare de un spațiu potrivit.

Vizitarea Institutului este gratuită, iar porțile îi sunt deschise oricărui curios, dar gazdele pun la dispoziția celor ce își doresc să devină parte din comunitate, și două tipuri de carduri de membru, ce vin, desigur, la pachet cu o serie de beneficii. Și pentru că știu că o motivație suplimentară nu strică și de început trebuie să începem de undeva, trei carduri de membru „susținător” vor ajunge în calitate de cadou în posesia a trei cititori studioși, dornici să afle mai multe despre fenomenul numit „fericire”.

Cardul de membru „susținător” înseamnă în primul rând acces la bibliotecă și spațiul de relaxare din cadrul Institutului, dar și Internet gratuit, 10% discount la bistro, 10% discount la difuzările de documentare și prioritate la evenimentele organizate de asociație. Iar pentru a câștiga un astfel de card, trebuie să lăsați un comentariu la acest articol, până duminică, 14 iulie, ora 23:00, în care să îmi spuneți ce ați vrea să mai găsiți într-un centru de educație pentru fericire. Că doar tot e proiectul la început și, spun eu, niște sugestii de dezvoltare sunt mai mult decât binevenite. So bring them on!

later edit – persoane inscrise in concurs:

1. Alexandra Blas

2. Manuela Danescu

3. Hr InJeans

4. Oana – Mihaela Constantinescu

5. Isabela

6. rocsanab

7. Mihaela

8. Lucian Mustata

9. CezarV

–> cei trei castigatori, conform extragerii random.org:

Oana – Mihaela Constantinescu, Alexandra Blas si CezarV – pe care ii rog sa imi trimita un mail in care sa mentioneze numele complet, data nasterii si adresa de email. Felicitari! :)

extragere random.org

9 CommentsLeave a comment

  • Saci de box sau un nene imbracat intr-un costum antilovituri ca in filmul acela cu Catherine Zetta Jones, “Idila cu dadaca mea”.

  • Ce bine merge articolul ăsta cu ceea ce citesc eu acum: ”Cum să fii fericit”.

    La un astfel de centru aș vrea să găsesc oameni care să-mi vorbească despre fericirea lor, întâlniri pentru discuții pe această temă.

  • un mic boutique cu produse provenite din economia sociala, sesiuni de dezvoltare personala, expozitii photo si pe foarte curand …. primul festival al fericirii! va tin pumnii! toate bune!

  • O generație întreagă de studii făcute de psihologi, economiști, cercetători și sociologi a arătat că fericirea, deși o experiență subiectivă, poate fi măsurată obiectiv și poate fi legată de caracteristicile unui individ sau unei societăți. Promotorii științei pozitive (cea care teoretizează fericirea) menționează că fericirea reprezintă un produs al următorilor factori: gândire pozitivă, orientată către soluții, găsirea unui scop în viață și relații solide cu cei din jur, sentimentul de apartenență la comunitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.