o brătilă pe .ro

Heidi Choco World – locul în care visele devin ciocolată

Salut, sunt Oana și sunt dependentă de sare. Sunt omul sării și plăcerile mele vinovate sunt covrigeii. Când țin regim, mă rog spunându-mi „Păzește-mă, Doamne, de covrigei, că de dulciuri mă păzesc și singură”. Iar moșii de ciocolată pe care îi primesc de Crăciun ajung de obicei să fie mâncați în preajma Paștelui, când știu că trebuie să le ia loc iepurașii.

Salut, sunt Oana și sunt o pofticioasă. Când suntem împreuna, ai face bine să îmi oferi și mie din ce mănânci tu, pentru că altfel o să iau singură. E inevitabil ca ce mănânci tu să fie mai bun. Stai liniștit, nu o să iau mult, dar TREBUIE să gust și eu.

Salut, sunt Oana și din când în când mă apucă o poftă nebună de ciocolată. Și când mă apucă, nu mă mulțumesc cu orice. Nu-mi plac tabletele simple, doar cu lapte, oricât de „fine” ar fi. Am nevoie de arome.

Salut, sunt Oana și weekendul trecut am fost la Heidi Choco World, să văd cel mai mare ou gourmette de ciocolată din România. 2 metri înălțime, 1.3 metri lățime și nu mai mult, nu mai puțin, de 450 de kg. Adică aproape cât 10 Brătile. Să vă povestesc cum a fost.

cel mai mare ou de ciocolata

Dacă nu ai auzit până acum de Heidi Choco World și totuși spui despre tine că ești înnebunit după ciocolată: să-ți fie rușine! Dacă ai auzit, dar totuși nu ai fost până acum la Heidi Choco World și totuși spui despre tine că ești înnebunit după ciocolată: să-ți fie în continuare rușine!

Heidi Choco World se află incredibil de aproape de București (chit că nu așa de aproape de asupritul cartier Drumul Taberei…), în „fosta comună, mai nou orașul” Pantelimon, pe Buldevardul Biruinței, în continuarea șoselei Pantelimon. Nu e o mare fabrică de ciocolată, cum îmi imaginam eu, visătoare de fel, că o să fie, dar dintr-un anumit punct de vedere în mod special e mai tare ca o fabrică de ciocolată. Iar motivul este acela că la Heidi Choco World poți să-ți faci singur o ciocolată, fix așa cum o vrei tu. Albă, clasică, neagră, asezonată cu ce vrei tu, de la clasicele alune și stafide, până la fructe confiate, migdale și nuci caramelizate, fistic și și mai multă ciocolată. Sunt niște zeci de recipiente cu toate minunățiile lumii, iar dacă ești femeie, îți spun sincer: va fi greu! Înmulțește cu 10 timpul pe care îl petreci hotărându-te cu ce să te îmbraci azi și vei înțelege la ce mă refer. Ar fi, de asemenea, recomandat să te gândești de acasă și ce vrei să scrii pe ea, în caz că vrei să o oferi cadou.

Pe lângă aceste chocoseminarii, care sunt punctul maxim de atracție, dar la care participarea este, desigur, contra cost, poți trece pe la Heidi Choco World și doar pentru a face cumpărături, caz în care intrarea este gratuită, ieșirea în funcție de ce ai cumpărat. Drumul merită cu siguranță, o dată pentru că prețurile pentru produsele clasice sunt mai mici ca în magazine, și în al doilea rând pentru că găsești și bunătăți produse exclusiv pentru a fi vândute aici, marcate cu abțibildul „Heidi Choco World Exclusive”. Printre acestea se numără și ciocolata „fresh”, sub formă de tablete sau praline, produse manual de ciocolatierii Heidi, cu cacao premium, lapte proaspăt și ingrediente care mai de care, în zeci și zeci de combinații, dar în număr limitat, pe sistemul „ce se vede în vitrină”. Și vorbim de tablete imense de  ciocolată, ce se cumpărată la kilogram. „Să-mi rupeți și mie, cam cât palma mea”. Eu mi-am luat o nebunie de ciocolată albă cu fistic, migdale, portocală, de am zis că s-a terminat epoca sării și începe cea a dulcelui. Yum yum yum!

ciocolata alba cu fistic

În plus, pentru că am fost cuminte, am primit și eu o ciocolată personalizată și un suvenir, ca să nu uit, totuși, că vine Paștele și că eu venisem acolo de dragul marelui ou. Suvenirul e și el deosebit, căci inclusiv la Heidi Choco World am văzut la vânzare doar varianta cu ciocolată amăruie, așa că m-am gândit să îl ofer și eu cadou mai departe, pe modelul „dar din dar se face Rai”, celui care va face, din acest moment, prima donație de minim 20 de lei pentru proiectul Women Build – „Casa Mihail”  – și va semnala acest lucru printr-un comentariu aici. Singura condiție este ca donatorul să fie din București, căci suvenirul nu cred că ar supraviețui unui drum prin țară. Donația se poate face aici: http://www.wb.habitat.ro/oBratila.

ou de ciocolata alba

Oul este din seria „Heidi Gourmette” – cu ciocolată albă, portocală și semințe de dovleac -, frumușel foc și bag mâna-n foc că este și incredibil de gustos. Așa că… cine îl poftește, cine îl dorește? :)

adjudecat! Oul va merge domnul Alexandru Tunaru! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.