o brătilă pe .ro

Două ore prin orașul decorațiunilor – Chic Ville

În ultima luna mi s-a reconfirmat faptul că „e greu să fii femeie”, în condițiile în care mi-a luat mai mult de 2 săptămâni să îmi găsesc timpul necesar pentru a mă uita pe un site. „Dubios!” o să spuneți, dar în momentul în care site-ul este unul magazin de decorațiuni și tu ești femeie, timpul pe care trebuie să ți-l aloci acestei activități este de minim două ore. MINIM! Pentru că, domnilor, opțiunile sunt multe, decorațiunile sunt colorate, decizia e grea. E greu de înțeles, suntem un mister, noi, femeile, știu, și chiar mă întrebam oare cum se comportă un bărbat când intră pe un site de genul acesta. Dacă are puterea necesară de a intra, a căuta rapid ce vrea, a băga în coș și gata, un sfert de oră maxim! Dar mi-am dat seama că, cel mai probabil, un bărbat nu ar intra de pe un site de genul acesta. Și, sincer, dacă nu-și rezervă cele două ore, ar fi și păcat s-o facă!

Desigur, revenind la situația mea critică și amânarea nesfărșită a momentului mult așteptat, nu e ca și cum aș fi fost ocupată în fiecare zi în continuu 24 din 24, dar când vrei să te uiți pe un magazin de decorațiuni și să te bucuri de ce vezi acolo, ai nevoie de momentul potrivit, nu de pauza de masă de la job sau de drumul cu autobuzul până acasă. Așa că a durat ceva, dar ieri mi-am făcut în sfârșit curaj să intru în orașul decorațiunilor: Chic Ville. Curaj, repet, pentru că știam că tentațiile vor fi multe și decizia va fi grea. „Cu cât mai mult, cu atât mai rău!”, cum ar veni. Și, desigur, după toată amânarea, mi-am dat seama mult prea târziu că eu ajung la Cluj weekendul acesta și acolo oamenii au „magazin offline”, chiar în centrul istoric… GG, Oana! O să merg oricum să-l vizitez, căci e genul acela de magazin peste care eu am dat în alte țări mai ales, în care intri cu gura deschisă, ești fascinat de lumea în care te găsești, apoi te pierzi puțin în lumea respectivă și la final scoți aparatul foto să faci niște poze, să ai amintire. :D Cel puțin așa fac eu, căci sunt înnebunită după magazinele de decorațiuni, și prin ultima experiență de acest gen am trecut anul trecut, în Budapesta, la Philanthia, o florărie în stil art nouveau, unde e Crăciun pe tot parcursul anului… Ah, minunat!

Mi-e greu totuși să cred că în magazinul din Cluj voi găsi expuse toate produsele de pe site, pentru că, sincer, nu sunt multe, ci foarte multe. De la lingurițe de desert și dopuri pentru sticlele de vin, până la coșuri pentru picnic și biblioteci, pe toate le găsești aici. E mai ceva ca IKEA din multe puncte de vedere (și acesta chiar e un compliment!) și iubitorii de „vintage” în mod special se vor simți aici ca la ei acasă. Sau vor vrea să-și ia totul la ei acasă. Și, fiind magazin online, vor putea sa facă asta chiar de la ei de acasă! :)) Inception!

Personal, deși știam că nu mă voi putea abține să mă uit la TOT, inițial intrasem pentru a căuta „ceva drăguț” (da, pentru că noi, fetele, folosim foarte des expresia asta… alături de nelipsitul „ceva bun”, desigur!) pentru bucătărie, căci, chiar în timp ce eu scriu acest articol, bucătăria noastră e în renovare și m-am gândit că la o faianță nouă se cuvine să asortăm și „un ceva drăguț” nou. Mai întâi m-am îndrăgostit de o farfurie cu cerbi, apoi de una cu căpșune (dar am renunțat, căci de fapt aș fi vrut cu cireșe…), dar cel mai mult și cel mai mult mi-a plăcut o farfurie dantelată pentru desert:

farfurie pentru desert chic ville

…cel puțin până am dat de șervetul de masă din in, cu inimi brodate:

servet masa chic ville

…la care A TREBUIT să asortez și un șorț, o mânușă de bucătărie și un coș pentru pâine:

…și care, culmea, se asortează și cu blogul! :))

În concluzie, vă recomand cu mare drag site-ul acesta, cu rugămintea să nu vă luați și voi ca mine. :)) E o oază de idei de cadouri pentru cei dragi (și mai ales pentru mămici și bunici, pentru care multora le e greu să găsească ceva), chiar plin de lucruri frumoase și e o bucurie să te uiți pe el, chit că vrei sau nu să cumperi ceva. Ce-i drept, însă, o dată ce te apuci să te uiți, e cam greu să nu vrei…  :)

later edit: Cei de la Chic Ville m-au contactat cu o surpriză! Mai exact, cu un cadou pentru cititorii blogului: 10% reducere pentru toate comenzile efectuate până pe 31 mai, folosind codul „obratila”! :D

1 CommentLeave a comment

  • […] altă ordine de idei, mai țineți minte articolul în care vă povesteam despre Chic Ville, orașul decorațiunilor, (magazin de fapt, de felul său) care m-a cucerit „definitiv și iremediabil”? Am dat peste […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.