o brătilă pe .ro

Clinica verde din buricul Bucureștiului

Așa cum spuneam

totul a început cu o invitație primită din partea celor de la Green Dental. M-au chemat pentru că știau că mi se aprinde un beculeț de fiecare dată când aud „green” și voiau să aflu mai multe despre ei și despre ce înseamnă o clinică dentară verde.

…Am vrut și eu, cu atât mai mult cu cât chiar am apreciat faptul că oamenii se informaseră și știau că aș fi interesată de subiect, așa că le-am făcut o vizită. Nu înainte, însă, de a le purica site-ul, ca să-mi fac o idee despre ce e vorba. Mi-a atras atenția paragraful de mai jos și, în același timp, m-a bucurat. Efectiv m-a bucurat, așa, în naivitatea mea nativă, fără să-mi mai pun problema dacă totul e doar la nivel declarativ sau chiar se țin de cele spuse sau dacă fac asta pentru că într-adevăr cred în importanța mediului înconjurător sau doar pentru că acum e la modă. Pur și simplu m-a bucurat și i-am simțit sinceri.

Ne declaram verzi. Ecologici pana in varful unghiilor. Si de aceea, pe langa eficienta, aparatele si materialele folosite trebuie sa aiba maxim de rezultat cu minim de resurse. Trebuie sa transmita foarte clar protectie. A pacientului si a mediului inconjurator. E o preocupare pe care o luam in serios, la fel cum am facut cu tot ce s-a intamplat pana acum.

Cei de la Green Dental se laudă cu statutul de prima și, momentan, singura clinică de medicină dentară din Romania, care promoveaza conceptul „stomatologiei verzi”. Pe scurt, conceptul se  bazează pe prevenție (ah, cât îmi place asta!), tratamente minim invazive (și asta!), tehnologii digitale și utilizarea materialelor reciclabile și a produselor biodegradabile (da, da, da!). De radiografie computerizată nu mai auzisem (deși e cât se poate de firească în 2013…) și a fost chiar o surpriză foarte plăcută. Pe lângă faptul că permite o vizualizare mult mai bună a detaliilor (atât de către medic, cât și de către pacient), datorită faptului că folosește senzori în locul filmului radiologic tradițional, nivelul radiațiilor este foarte scăzut. Și, în plus, radiografia este gata imediat și, tot imediat, îți poate fi trimisă și pe mail. :)

Până la radiografie însă, prima impresia vine o dată cu primul pas făcut în clinică. Bine, de fapt, în cazul meu, prima impresia s-a materializat după ce le-am puricat site-ul, așa cum vă povesteam mai sus. Și, cu sau fără paragraful care m-a bucurat, am fost plăcut impresionată de site pur și simplu – în primul rând de faptul că există (mare lucru, zău!) și în al doilea rând de felul în care este organizat, de conținut și de formă, toate susținând ideea că într-adevăr iau lucrurile în serios. Și, de ce să vă mint, mi-a plăcut și faptul că este o clinică amplasată central, la 5 minute de stația de metrou Victoriei. Apropo de scuzele de care vorbeam în ultimul articol, legate de timp, recunosc că și pe mine m-ar dezarma ideea de a merge la un cabinet din Militari, în condițiile în care eu stau în Titan… Ei bine, când clinica e la Victoriei, oriunde ai sta sau ai lucra în București, scuza timpului nu-și mai are locul.

Când intri în „apartamentul” Green Dental (îi spun așa, căci, ca majoritatea cabinetelor dentare, și Green Dental este situat la parterul unui bloc), nu miroase în niciun caz a durere. Mirosul acela clasic de cabinet dentar e, slavă Domnului, de negăsit. Dai, în schimb, peste un birou de recepție viu colorat, peste o recepționistă zâmbitoare și peste multe plante în ghiveci, că doar vorbim de o clinică verde. Cu puțin noroc, poți să ajungi să vezi și acvariul încastrat în peretele care separă cabinetele 4 și 5. Apropo, dacă sunteți curioși, aici puteți face un tur virtual al clinicii, iar aici puteți să cunoașteți echipa de medici și asistente. Pe mine m-a „luat în primire” dr. Irina Oțelea, care e la fel de simpatică în realitate cum e și în poză. :) Sincer, n-am ce să-i reproșez, nici ei, nici Anei, asistenta care s-a ocupat de detartraj și care a avut grijă să mă întrebe din 5 în 5 minute dacă sunt ok . Și, să nu uit, cât sunteți pe scaunul ce-a fost odată al terorii, puteți să vă uitați la tv. Asta așa, preventiv, ca nu cumva să apelați la plauzibila scuză „la ora aia e Tânăr și Neliniștit, n-am cum să merg…”. Cel mai important însă, apropo de scuza fricii, este că la Green Dental nu doare. La capitolul tehnologie, clinica stă foarte bine, la capitolul curățenie, la fel – pe lângă sterilizatoare conform normelor UE, în cabinete există și pardoseală antibacteriană, pentru o protecție suplimentară -, iar la capitolul medici și asistente pregătite, amabile și zâmbitoare, de asemenea. Pe testate și-ncercate!

cabinet Green Dental

Și-am rămas cu scuza banilor, unde treaba este cât se poate de clară: ca să nu ajungi să ai nevoie de implanturi dentare sau alte tratamente costisitoare, prevenirea e cea mai ieftină, iar spălatul pe dinți de acasă și detartrajul de la stomatolog sunt sfinte. Totul începe însă cu o primă consultație, iar Green Dental o oferă gratuit oricărui nou pacient, fără niciun fel de obligație ulterioară. Pentru programare vă puteți înscrie inclusiv online, aici.

Concluzia e că am fost foarte plăcut impresionată de clinica stomatologica verde și că, în cazul în care nu v-ați găsit încă acel cabinet la care să mergeți cu drag, nu cu stres, vă recomand cu mare drag să-i faceți și voi o vizită.

PS: acesta nu este un articol plătit, ci o urmare firească a unei impresii bune, o recomandare pe care mi-o asum, și orice supărări cu privire la serviciile Green Dental puteți să le semnalați deschis, și aici, și pe pagina lor de Facebook :)

1 CommentLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.