o brătilă pe .ro

Concluzia: nu plătim agramaţii statului! Sau cel puțin pe unul dintre ei.

Desigur, mi-a plăcut mult de tot inițiativa Ruxei de a ne uni împotriva deciziei Prefecturii Muncipiului București de a angaja, în departamentul de, citez, „comunicare și relații cu media”,  o doamnă ce s-a dovedit a fi certată cu gramatica limbii române (și cu punctuația, de altfel…). S-a dat singură de gol la nici o săptămâna de la angajarea sa, prin comunicatul de presă în care anunța fix începutul colaborării.

comunicat Viorica Pavlu

Și eram hotărâtă, acum fix un sfert de oră, să scriu și eu un articol prin care să-mi mobilizez cititorii să trimită un mail, în atenția prefectului Georgeta Gavrilă, în care să solicite demiterea doamnei Viorica Pavlu, dintr-o funcție ce presupune comunicarea scrisă cu publicul, pe care clar nu o merită și care mai e și #pebaniinostri.

Daaar, supriză, la nici o zi de la publicarea articolului pe blogul Ruxei, Prefectura Municipiului București a emis comunicatul de presă de mai jos:

Screen Shot 2013-02-06 at 4.30.40 PM

…scris de această dată aproape corect, dacă e să ignorăm acel „m” care trebuia să fie „M”. :)

Nu știu dacă motivul pentru care această decizie a fost luată atât de repede ține mai degraba de expunerea de care comunicatul trimis de Viorica Pavlu „s-a bucurat” în online, mai degrabă decât de numărul de mailuri care au fost trimise către Prefectură (și, da, sunt tare curioasă câte au fost), dar știți cum e, totul e bine când se termină cu bine.

Să vedem ce mai urmează, dar pâna una, alta, vigilenți să fim și de implicare socială s-avem parte! Și de gramatică, de fapt, că nu strică nimănui! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.