o brătilă pe .ro

Strâng cărți și jucării pentru a bucura copii :)

later edit: multumiri din suflet celor de la revista “Harap Alb continua”, care s-au oferit sa doneze exemplare din cele doua numere lansate pana acum!

Despre HOSPICE Casa Speranței v-am mai povestit prin aprilie, când v-am sugerat câteva ONG-uri ce ar merita redirecționarea celor 2% din impozitul anual. Pe scurt, este vorba despre o organizație ce are ca scop introducerea și dezvoltarea serviciilor specializate de îngrijire pentru bolnavii incurabili în stadii avansate. În București, mai mult de 5000 de oameni mor de cancer în fiecare an, iar în țară doar 5% din bolnavii de cancer beneficiază de îngrijiri paliative. Îngrijirea paliativă este o îngrijire totală, activă, a pacienților și familiilor lor, atunci când boala nu mai răspunde la tratament potențial curativ. Și vorbim, desigur, în general de familii ce nu își permit o îngrijire adecvată în cadrul propriilor cămine.

Să aștepți pur și simplu să mori sau să moară cel de lângă tine nu ar trebui să fie o opțiune. Recent, m-a impresionat incredibil de mult povestea unui băiețel din Kentucky – Dalton Dingus -, ce suferă de fibroză chistică și căruia, în luna octombrie, medicii nu îi mai dădeau mai mult de o săptămână. O postare pe FB, scrisă de un membru al familiei lui Dalton, în care solicita prietenilor să îi trimită băiețelului cărți poștale cu urări de bine, a fost însă catalizatorul a tot ceea ce a urmat. Dacă inițial Dalton a primit cărți poștale de la prieteni, vecini și familie, după ce postarea de pe FB a devenit virală și a fost preluată inclusiv de ziarul și televiziunea locale, băiatul se putea mândri cu peste 10.000 (!) de cărți poștale sosite zilnic. Azi, pe 16 decembrie, Dalton este în continuare în viață și mama sa este convinsă că ceea ce l-a ținut în viață au fost cărțile poștale. Sentimentul de a privi înaine, cu entuziasm și curiozitate – cum vor arăta, de unde vor veni, ce va scrie în ele… Iar de Craciun, Dalton își dorește un singur lucru: să doboare recordul mondial pentru cele mai multe cărți poștale primite de sărbători.

Puteți să îi trimiteți și voi una, la adresa: Dalton Dingus HC 62 Box 1249 Salyersville, KY 41465. :)

Și când privești lucrurile așa, dintr-un unghi optimist, și vezi un copil fericit acum și aici, nici nu mai contează că acesta poate va fi ultimul său Crăciun. De fapt, nici nu te mai gândești la asta. Și adevărata victorie este că ai reușit să îl faci pe el să nu se mai gândească la asta.

Până pe 21 decembrie îmi doresc să strâng cât mai multe cărți și jucării pentru copiii găzduiți de HOSPICE Casa Speranței și, pentru a atinge acest obiectiv, apelez și la voi. Campania umanitară se desfășoară cu ajutorul Băneasa Shopping City , astfel încât, până pe 21 decembrie, în fiecare zi, între orele 10:00 – 22:00 puteți face astfel de donații – în cărți și jucării – într-una dintre cutiile plasate la „Căsuța lui Moș Crăciun”. E una pe scrie obratila.ro, dar, sincer vă spun, aceasta nu este o competiție, așa că le puteți plasa în oricare dintre ele. :) Ele vor ajunge oricum la un loc, în sacul moșului, iar pe 21 decembrie le vom împărți copiilor de la HOSPICE.

Dacă Băneasa este prea departe de voi, puteți lăsa cărți și jucării și la sediul 2ActivePR – pe Viitorului nr. 14, în fiecare zi până pe 21 decembrie. Copiii sunt de toate vârstele, unii chiar „tineri”, deși tot copii le zicem, așa că fiți fără grijă, puteți să aduceți cărți de toate felurile, nu numai de colorat.

Ce să vă mai zic… mă bazez pe voi și sper să reușim să strângem cât mai multe cadouri. :)

Cute the un form unhappy

2 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.