o brătilă pe .ro

O veste bună :)

Să se noteze, once again, că eforturile pe care le depunem pentru a schimba în bine țara în care trăim nu sunt în zadar. În iunie, la Maratonul de citit Booktopia, organizat în cadrul Târgului de carte Bookfest, au participat 54 de oameni și s-au strâns astfel 2700 de Euro, bani ce urmau să fie folosiți pentru un proiect al Asociației PAVEL. Vestea bună e că asta s-a și întâmplat! :) Așa a luat naștere ”Și noi vrem să învățăm!” – școala de spital pentru copii și adolescenți spitalizați.

Asociaţia P.A.V.E.L. , împreună cu partenerii proiectului, Institutul Oncologic  “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” si Institutul Clinic Fundeni, cu sprijinul financiar al BRD – Societe Generale, Grupul INTACT si compania Bit-Soft (prin proiectul Booktopia, prin care s-a organizat Maratonul de Citit) a lansat in luna septembrie un  proiect pilot in domeniul educatiei permanente pentru copii si tinerii spitalizati, avand diferite forme de cancer, boli ale sangelui sau anemii grave. Proiectul se adreseaza copiilor si tinerilor de varsta scolara, copii sau tineri care au intrerupt sau abandonat scoala iar activitatile prevazute pot oferi suport educativ incepand cu copii de varsta prescolara si terminand cu tineri care urmeaza liceul sau au abandonat scoala de 1-3 ani.

Titlul proiectului este “”Si noi vrem sa invatam!” – Scoala de spital pentru copii si adolescenti spitalizati”. Acest proiect va dura 12 luni. Proiectul are 4 obiective principale: facilitarea accesului la programe de educatie permanenta pentru cel putin 200 copii si tineri spitalizati; imbogatirea cunoasterii la nivel intelectual si spiritual pentru copiii si tinerii care au boli cronice si apartin unor familii defavorizate; reintoarecea in structurile invatamantului de masa a 75 % din totalul de beneficiari; formarea competentelor si abilitatilor de participare la procesul educativ; promovarea dreptului la educatie si prevenirea aparitiei de abandon scolar in randurile copiilor si adolescentilor bolnavi cronic si spitalizati in mod frecvent. Proiectul a fost elaborat pentru a initia o alternativa educativa concreta pentru copiii, adolescentii si tinerii bolnavi care sunt obligati sa intrerupa procesul educativ si sa ofere sesiuni educative dupa un curriculum adaptat pentru fiecare elev in perioada de spitalizare, în functie de nivelul de scolarizare si capacitatea lor fizica.

Citeste mai mult: LANSAREA PROIECTULUI EDUCAŢIONAL „SCOALA DE SPITAL”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.