o brătilă pe .ro

Inspiraţie într-un bob de cafea

Cunoașteți deja, sunt convinsă, celebra afirmație a lui Thomas Edison, conform căreia geniul înseamnă 1% inspirație și 99% transpirație. Vorba a fost preluată și adaptată inclusiv pentru definiția succesului dar, dacă mă întrebați pe mine, inspirația este subestimată. Nu neg, dacă vrei să reușești, în orice, pe primul loc este munca. Trebuie să muncești mult, fără procrastinare, fără „lasă pe mâine ce poți face mâine”. Dar ai nevoie de un început. De un start pe care de cele mai multe ori ți-l oferă inspirația și de care depinde tot restul drumului.

Pentru mine, o sursă nesecată de inspirație au reprezentat-o și o reprezintă în continuare oamenii, fie că e vorba de oameni pe care îi cunosc personal și pe care îmi doresc, din motive egoiste sau nu, să îi țin cât mai aproape, fie că e vorba de oameni care au reușit să-mi transmită doza de energie și motivare prin intermediul unor canale virtuale de comunicare. Internetul o avea el multe hibe, dar are și la fel de multe calități. Printre ele se numără tocmai faptul că ne aduce „aproape” de oameni de care în mod normal nu am fi reușit să auzim. Vestea bună e că acești oameni sunt peste tot. Fiecare comunitate are eroul său și nu ne-ar ajunge o viață întreagă să îi cunoaștem, chit că doar virtual, pe toți. Dar e important să știm că există. Că în ciuda tuturor lucrurilor urâte de care ne lovim zilnic, existe surse de inspirație peste tot în jurul nostru. De cele mai multe ori le descoperim din întâmplare, poate chiar în urma alegerii de a ne așeza pe un anumit scaun în autobuz și a începe o conversație cu cel de pe scaunul alăturat. Alteori le căutăm pe Google sau pe YouTube. Și vestea bună e că le găsim.

Desigur, rețeta nu este aceeași pentru toți. Sursele mele de inspirație e foarte posibil să nu coincidă cu ale tale, mai ales atunci când scopurile noastre diferă și ele. Uneori căutăm inspirație pentru a continua să vedem ce e mai bun în lumea asta și pentru a găsi soluții să o schimbăm în mai bine. Dar căutăm surse de inspirație și pentru o piesă nouă, pentru un articol sau pentru un produs nou.
NESCAFÉ® Dolce Gusto® a apelat recent la inspirația celor din jur pentru a găsi designul noului model NESCAFÉ® Dolce Gusto® Melody 3, organizând un concurs desfășurat concomitent în 19 ţări.
După ce s-a trecut de prima etapă de votare, cea a publicului, în urma căreia au fost selectate 10 designuri din fiecare ţară, modelul câștigător pentru România, ales de juriu, a fost cel al lui Alexandru Ștefan, un ploieștean ce a fost clar inspirat de… cafea. :)

Pe 10 noiembrie Alexandru va pleca la Milano și va reprezenta România în cadrul finalei internaționale. Din cele 19 lucrări câștigătoare în fiecare din țările participante, vor fi alese două designuri ce vor fi produse în toată Europa: unul ales de juriu și altul ales prin votul publicului, pe Facebook. Dacă vă place designul propus de el, îl puteti susține votându-i designul aici: http://www.facebook.com/NescafeDolceGusto.ro/app_404250956302089.

Așa că un lucru e sigur: inspirația se află peste tot în jurul nostru. Și fie că o găsim într-un articol, într-un clip pe YouTube sau într-un bob de cafea, cel mai important este să ne bucurăm de ea și să o valorificăm așa cum simțim noi că e mai bine. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.